Info

(P) Noţiunile de management financiar, esenţiale pentru dezvoltarea unei afaceri internaţionale

(P) Noţiunile de management financiar, esenţiale pentru...

Autor: Publicitate

28.03.2022, 16:26 80

Lipsurile în materie de educaţie financiară reprezintă una dintre principalele probleme cu care se confruntă managerii şi antreprenorii români, conducând la eşecul afacerilor în primii ani de activitate. Acest aspect este cu atât mai important dacă ne raportăm la inovaţiile tehnologice din sectorul serviciilor financiare, cum ar fi criptomonedele, tehnologia blockchain sau algoritmii de machine learning folosiţi în evaluarea riscurilor.

Participarea la un program de Executive MBA, susţinut de profesori cu experienţă internaţională, le oferă celor interesaţi posibilitatea de a-şi acoperi aceste lipsuri şi de a dobândi o bază solidă de cunoştinţe de business, actualizate la contextul global.

Diploma de EMBA a câştigat o importanţă crescută în ultimii ani, potrivit Prof. Kwok Chuck, profesor de management financiar în cadrul programului Executive MBA Bucharest oferit de WU Executive Academy.

„Având în vedere constrângerile de timp, formatul de EMBA le permite studenţilor să îşi păstreze locul de muncă şi să înveţe în acelaşi timp competenţe importante în domeniul afacerilor. Cunoştinţele pe care le dobândesc îi vor ajuta să avanseze în carieră şi să îmbunătăţească performanţa firmelor”, afirmă Prof. Kwok Chuck.

În cadrul modulului Advanced Financial Management pe care acesta îl predă, studenţii de EMBA învaţă abilităţi esenţiale managerilor de afaceri internaţionale, cum ar fi să elaboreze strategii de reducere a riscului valutar pentru companii, să identifice posibile surse de finanţare pe pieţele globale sau să listeze acţiuni pe pieţele bursiere străine.

În opinia sa, cu toate că pandemia ne-a învăţat să interacţionăm online mai eficient, acest lucru nu este suficient pentru a cultiva relaţii şi a crea reţele profesionale, iar aceste două aspecte sunt extrem de importante la nivel executiv. Prin urmare, consideră că predarea la clasă va rămâne în continuare preponderentă într-un program de EMBA de prestigiu, chiar dacă acesta va încorpora şi unele sesiuni online. „Unicitatea unei experienţe de EMBA este dată de studenţii de top, cu experienţe practice şi de interacţiunea de la clasă”, susţine Prof. Kwok Chuck.

WU Executive Academy şi Ziarul Financiar oferă burse de studiu în valoare de 115.000 euro pentru programul WU Executive MBA Bucharest, care va începe în luna noiembrie 2022.

Executive MBA oferit de WU Executive Academy este cel mai important program de tip EMBA din Europa Centrală şi de Est şi singurul care beneficiază de prestigioasa triplă acreditare internaţională – EQUIS, AMBA şi AACSB, deţinută de mai puţin de 1% din şcolile de afaceri din lume. Programul se va desfăşura part – time, pe parcursul a 16 luni, cursanţii având ocazia să lucreze cu profesori internaţionali de la WU şi alte universităţi de elită.

Înscrierile pentru burse au loc până la data de 25 mai 2022, prin completarea unei aplicaţii online. Informaţii complete sunt disponibile pe: www.zf.ro/ExecutiveMBA.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO