Info

(P) O tânără antreprenoare vrea să-i convingă pe români că turismul viticol în România este posibil şi că merită toţi banii

(P) O tânără antreprenoare vrea să-i convingă pe...

Autor: Publicitate

02.10.2017, 12:23 2164

Prin proiectele pe care a început să le construiască de şase ani, de când a descoperit drumul vinului, Alina Iancu îşi doreşte nu doar să le deschidă apetitul românilor pentru vinurile locale, produse de cramele din Romania, dar şi să îi convingă că turismul viticol este una dintre activităţile de weekend în care îşi pot investi cu încredere banii.

Astfel, Alina Iancu a dezvoltat un proiect non profit, CrameRomania.ro, singura bază de date bilingvă online a cramelor din România.

“Începând cu anul 2011 am vizitat peste 65 de crame din România, am cunoscut oamenii locurilor, ne-am bucurat împreună de peisajele minunate pe care ţara ni le oferă şi am întocmit hărţi viticole pentru a ajuta persoanele interesate să descopere aceste locuri. Obiectivul nostru a fost de la început să dezvoltăm turismul viticol, să creştem nivelul de curiozitate şi apreciere al celor care călătoresc pentru vinurile şi cramele din România”, spune ea.

Doi ani mai târziu, antreprenoarea a lansat proiectul ReVino.ro, un site complex care oferă iubitorilor de vinuri şi celor care îşi doresc să îl deguste şi să îl savureze toate informaţiile de care au nevoie pentru a descoperi drumul vinului şi pentru a organiza vizite la crame. Astfel, cei interesaţi pot afla detalii despre turismul viticol şi despre vinurile pe care pot să le consume la orice ocazie.

Prima ediţie a salonului de vinuri şi turism viticol ReVino, un succes

Şi pentru că vinurile trebuie degustate, nu doar privite şi studiate, în 2016, Alina Iancu a organizat prima ediţie a salonului de vinuri şi turism viticol ”ReVino – Descoperă vinurile din România”. Aici, pasionaţii de vinuri şi cunoscătorii au putut degusta licori premium şi au aflat chiar de la reprezentanţii cramelor cum le pot vizita. La cea de-a doua ediţie, ce a avut loc în primăvara acestui an,  au participat peste 1.300 de vizitatori. Iar la cea de-a treia, care va avea loc între 12 şi 14 mai 2018, la hotel Novotel, organizatoarea se aşteaptă ca numărul vizitatorilor să se dubleze.

Harta viticolă a României, un pas înainte pentru dezvoltarea turismului viticol

În completarea proiectelor mai-sus amintite, o hartă viticolă a României era absolut necesară. Aşa că, Alina Iancu a lansat recent harta viticolă a României, un instrument la îndemână şi util pentru toţi cei care doresc să descopere România ca destinaţie viticolă.

“Am lansat o nouă hartă viticolă din dorinţa de a promova România ca destinaţie de enoturism şi de a susţine cramele locale. Avem un potenţial uriaş care trebuie valorificat, iar noi prin proiectele noastre, CrameRomania.ro şi ReVino.ro, prin tururile la crame şi evenimentele pe care le organizăm, contribuim semnificativ la dezvoltarea turismului viticol”, spune Alina Iancu. 

Harta viticolă are rolul a identifica zone distincte din România cu cramele fiecăreia în parte, dar şi de a-i ghida pe turişti să găsească mai uşor crama pe care doresc să o viziteze. Harta conţine o listă actualizată cu podgoriile şi cu cramele locale, fiind un instrument prin care iubitorii vinului pot descoperi România ca destinaţie enoturistică.

Promovarea soiurilor locale de viţă-de-vie reprezentative pentru România

Accentul a fost pus pe cramele despre care se ştie că fac turism viticol, iar cei care vor consulta harta nu vor afla informaţii doar despre localizarea cramelor, dar şi despre istoria şi particularităţile unor soiuri locale viţă de vie precum: Fetească albă, Fetească regală, Fetească neagră, Tămâioasă românească, Grasă de Cotnari, Crâmpoşie selecţionată, Negru de Drăgăşani, Şarbă, Busuioacă de Bohotin, dar şi altele.

În prezent, harta viticolă a României a ajuns la un tiraj de 3000 de exemplare şi este disponibilă în română şi în engleză. Aceasta poate fi achiziţionată  online sau de la crame, dar şi din wine baruri sau din librăriile Cărtureşti. Preţ recomandat: 14 lei. Formatul este pocket A3 deschisă şi A6 închisă, dar poate fi solicitată la comandă şi în format A0, A1 sau A2.

Vrei să vizitezi o cramă din România alături de noi? Iată la ce să te aştepţi:

▪     personalul calificat îţi va prezenta procesul tehnologic 

▪     vei degusta între trei şi zece vinuri însoţite de neutralizatori (pâine, brânză, etc) şi apă

▪     te vei plimba în vie (la cerere, dacă starea vremii este favorabilă)

De ştiut!

▪     o vizită la cramă durează aproximativ două ore

▪     rezervările se fac în prealabil, cu 10 - 30 zile înainte, în funcţie de perioadă

▪     la cerere, se poate oferi prânz sau cină (oferite de cramă sau de o firmă de catering)

▪     cazarea se face la cramă sau, de cele mai multe ori, în apropierea cramei, la 3 - 7 km distanţă

▪     transportul se poate face cu maşina personală sau cu microbuz rezervat în prealabil

Intră pe CrameRomania.ro sau pe ReVino.ro dacă vrei să fii la curent cu tot ce este nou în lumea vinului românesc.

Contact:

Alina Iancu

0743 862 874

salut@revino.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO