Info

(P) OCULUS, de 30 de ani lider în chirurgia oftalmologică din România - 40.000 de pacienţi şi 5 milioane de euro cifră de afaceri în 2022

Autor: Publicitate

06.06.2023, 11:00 75

30 de ani de experienţă în chirurgia oftalmologică, 200.000 de cazuri tratate chirurgical, combinate cu o abordare minuţioasă a fiecărui caz, diferenţiază Clinica oftalmologică Oculus.

Doctorii Ozana Moraru şi Cristian Moraru, două nume sonore în comunitatea oftalmologică internaţională, aniversează 30 de ani de activitate a Clinicii oftalmologice Oculus, clinică 100% cu capital românesc, ce a adus în România cele mai moderne tehnologii în oftalmologie.

Marcăm în acest an aniversar nu numai o experienţă remarcabilă a noastră ca medici, ci o demonstraţie a faptului că se poate face performanţă în medicina din România. Misiunea noastră a fost şi este restabilirea vederii şi îmbunătăţirea calităţii vieţii pacienţilor, iar vederea este unul dintre simţurile care ne determină modul în care percepem însăşi viaţa.  În ultimii 30 de ani am avut de multe ori o activitate de pionierat în domeniul chirurgiei oculare şi am clădit cea mai mare clinică oftalmologică din România” ne spune doamna Dr. Ozana Moraru, co-fondator al clinicii.

Dr. Cristian Moraru, co-fondator: ”Ne mândrimcă am putut să facem o schimbare în bine pentru aproximativ 40.000 de pacienţi în anul 2022, un număr în creştere cu 20% faţă de anul precedent. Ne apropiem de 5 milioane de euro cifră de afaceri anuală şi ne dorim să urmăm acelaşi drum de dezvoltare a clinicii şi să continuăm să aducem în România cele mai moderne    tehnologii în oftalmologie.

În prezent, Clinica oftalmologică Oculus dispune de o aparatură extrem de performantă, permanent înnoită, printre care: microscopul operator Zeiss Lumera (probabil cel mai sofisticat din lume la ora actuală), FemtoLaserul Ziemer Z8 (cel mai versatil laser, utilizat în intervenţiile refractive, dar şi în operaţiile de cataractă şi transplante de cornee), precum şi tomograful intraoperator live în intervenţiile chirurgicale oculare, de la cataractă sau transplant de cornee, până la intervenţii retiniene şi maculare. Aceste echipamente sunt unice în România, ele conferind intervenţiilor chirurgicale o siguranţă crescută.

Cercetătorii estimează că 80-85% din percepţia, învăţarea, cogniţia şi activităţile noastre sunt mediate prin vedere. Privind cu nu mulţi ani în urmă, constatăm astăzi o diferenţă semnificativă a modului de îngrijire şi tratare a pacientului. Au loc progrese remarcabile, fără precedent, iar tehnologia şi inovaţiile domină şi ne influenţează vieţile.

Activitatea medicală desfăşurată în Clinica oftalmologică Oculus a fost în multe momente una de pionierat în România. Aici s-au introdus intervenţiile chirurgicale oftalmologice în sistem privat şi chirurgia oftalmologică în sistem ambulator, facoemulsificarea în operaţiile de cataractă, cristalinele artificiale foldabile, chirurgia refractivă Laser Excimer, operaţiile de implantare de lentile refractive, cristalinele artificiale multifocale şi torice, tehnicile de operare a cataractei prin microincizie, Femto-Laserul în operaţia de cataractă, tehnologia de implantare automat-computerizată Autosert a cristalinului artificial sau tehnologia de ghidaj computerizat în operaţia de cataractă asociată cu astigmatism şi implantare de cristaline torice - toate cu beneficii majore în tratarea pacienţilor.

Dr. Cristian Moraru, expert în chirurgia cataractei, chirurgia refractivă şi a glaucomului şi Dr. Ozana Moraru, specialist în chirurgia cataractei, corneei şi în chirurgia de pol posterior (vitreo-retiniană) , ambii cu o experienţă chirurgicală de peste 30 de ani, au format în jurul lor o echipă de excepţie. Împreună, ei sunt mândri să trateze zi de zi cu succes pacienţii cu probleme oftalmologice, de la cele mai banale, la cele extrem de complexe.

Clinica oftalmologică Oculus îşi aşteaptă pacienţii într-un sediu ultramodern, reprezentând o investiţie de 4 milioane de euro. Acesta oferă un spaţiu generos: o clădire nou construită, pe şase niveluri, cu două blocuri operatorii (realizate la comandă în Germania, dispunând de cele mai noi sisteme de ventilaţie şi circuite de sterilizare a microclimatului agreate la nivel european), două săli pre-operatorii şi două post-operatorii, 14 cabinete de consultaţii şi investigaţii, magazin de optică medicală cu atelier propriu, săli de aşteptare generoase la fiecare etaj, precum şi o zonă de recreere de tip caffetteria.

 
 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO