Info

(P) PCF Investment Banking asistă Rodbun în procesul de securizare împotriva creşterilor agresive ale ROBOR prin reconversia integrală în euro a creditului sindicalizat în valoare de 340 milioane de lei

(P) PCF Investment Banking asistă Rodbun în procesul de...

Autor: Publicitate

25.10.2022, 12:48 173

PCF Investment Banking anunţă finalizarea procesului de structurare, negociere şi implementare a primei tranzacţii importante de reconversie valutară integrală din România pentru finanţarea sindicalizată a companiei Rodbun. Cele 340 milioane de lei din creditul iniţial au fost convertite în 70 milioane de euro, reducând semnificativ impactul creşterii accelerate a ROBOR asupra costului finanţării. Datorită acestei tranzacţii, grupul va economisi anual peste 6 milioane de euro, capital ce poate fi reinvestit în activitatea curentă a organizaţiei.

„În contextul creşterii galopante a indicelui ROBOR, de la 1,8% în aceeaşi perioadă a anului trecut până la peste 8% în prezent, costul de finanţare în lei al companiilor s-a triplat. Astfel, în condiţiile în care cursul valutar lei-euro a rămas relativ constant, am recomandat grupului Rodbun să realizeze un proces de reconversie intergrală a facilităţilor de credit, beneficiind astfel de ecartul de peste 6,5% dintre nivelul EURIBOR şi cel al ROBOR. Ne bucurăm de încrederea pe care ne-au acordat-o încă o dată în contextul acestei tranzacţii unice în România şi sunt convins că vom colabora în continuare îndeaproape pentru dezvoltarea şi consolidarea companiei”, a declarat Mihai Murgu, Partener laPCF Investment Banking.

PCF lucrează în calitate de consultant financiar exclusiv al Rodbun încă din anul 2017, când a gestionat primul proces de sindicalizare a expunerilor bancare bilaterale operate de grupul agricol. Valoarea finanţării a crescut succesiv și este susținută în prezent de BCR, CEC Bank, Banca Românească, Raiffeisen Bank și Banca Transilvania.

„Tranzacţia de reconversie valutară, ce generează economii anuale de peste 6 milioane euro, mitighează semnificativ şocurile generate de contextul macroeconomic curent şi ne ajută să ne păstrăm promisiunea de a susţine interesele fermierilor români, o categorie esenţială pentru dezvoltarea economiei naţionale. Parteneriatul cu PCF, precum şi suportul băncilor parte din sindicatul bancar ce finanţează Rodbun, reconfirmă importanţa alianţei strategice între profesionişti pentru construcţia unui business românesc trainic”, a spus Alexandru Iancu, Preşedinte al Grupului Rodbun.

Rodbun este o companie-integrator de produse şi soluţii în domeniul agricol, având capital integral românesc, înfiinţată în anul 2002. Rodbun înseamnă o echipă de peste 500 de oameni care, cu seriozitate şi profesionalism, le oferă fermierilor români input-uri de cea mai bună calitate, parteneriate solide pentru valorificarea recoltelor, soluţii moderne de consultanţă, sprijin profesional şi finanţare. Grupul deţine una dintre cele mai puternice infrastructuri logistice din piaţa agro, cu centre logistice regionale, depozite zonale şi capacităţi de depozitare cereale.

Despre PCF

PCF Investment Banking este un lider local în domeniul serviciilor de finanţări şi investiţii corporative, specializat în furnizarea de soluţii personalizate pentru clienţii noştri, în conformitate cu cerinţele şi specificul pieţei locale.

PCF Investment Banking oferă servicii complete de finanţare corporativă, M&A (fuziuni şi achiziţii), atragere de investiţii şi structurare de finanţări complexe. Portofoliul de clienţi acoperă un cadru larg de organizaţii din industrii diferite, care activează exclusiv în sectorul privat. Echipa de management a consiliat cu succes peste 100 de clienţi locali şi internaţionali finalizând tranzacţii a căror valoare totală depăşeşte 1.5 miliarde de euro.

Despre Grupul Rodbun

Grupul Rodbun este cel mai mare furnizor de inputuri agricole (seminţe, îngrăşăminte) pentru micii fermieri, cu peste 6.400 de clienţi şi o reţea naţională de 40 de magazine agricole şi fito-farmacii, 100 de agenti de vânzări şi peste 1.000 de promotori.

Grupul operează 9 ferme, în care se produc seminţe şi se testează tehnologii agricole, lucrând o suprafaţă cumulată de 6.600 de hectare şi operând facilităţi logistice agricole complexe, din care fac parte şi silozuri cu o capacitate de depozitare de circa 73.000 de tone.

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO