Info

(P) Pe val: DigiRay, reţeaua de imagistică dentară în care s-au investit 2 milioane de euro mizează pe un viitor digital 100%

După ce a atins o cifră de afaceri de un milion de euro în 2018, DigiRay îşi continuă expansiunea. Ţinta: tehnologizare şi digitalizare pe toate liniile!

(P) Pe val: DigiRay, reţeaua de imagistică dentară în...

Autor: Publicitate

18.02.2019, 09:00 2731

DigiRay, reţea de clinici de imagistică dentară şi maxilo-facială, din zona Transilvaniei, a încheiat anul 2018 cu o cifră de afaceri de un milion de euro. Este o performanţă remarcabilă pentru o societate care acţionează pe o nişă super-specializată. DigiRay este prezentă în cinci oraşe din nord-vestul şi centrul ţării: Cluj-Napoca, Sibiu, Zalău, Târgu Mureş şi Bistriţa. După investiţii de aproape două milioane de euro în cele 10 centre deschise până acum, sălăjenii de la DigiRay vor să se extindă la nivel naţional şi au în plan deschiderea altor patru clinici în alte zone ale ţării numai anul acesta.

De altfel, extinderea la nivel naţional s-a făcut deja, cel puţin la nivel digital, datorită aplicaţiei aplicaţiei web DigiRay şi a celei mobile DigiRay, disponibilă gratuit pe dispozitivele Android şi IOS. Dezvoltarea acestei aplicaţii a reprezentat o premieră în România. Datorită ei, cei peste 2000 de medici stomatologi colaboratori din ţară au acces instantaneu la rezultatele radiologice ale pacienţilor pe care îi tratează. Numai în anul 2018, peste 100.000 de pacienţi au ales să facă investigaţiile radiologice în una dintre clinicile DigiRay.

"Dincolo de ambiţiile noastre de expansiune la nivel naţional, ne dorim şi o diversificare a serviciilor prestate. Vrem să oferim medicilor colaboratori şi pacienţilor noştri soluţii de tehnică dentară digitală - de la amprentarea optică a pacienţilor, la planificarea digitală a tratamentelor implantare, până la la executarea ghidurilor chirurgicale şi a protezelor dentare. Totul, într-un flux informatic digitalizat care să faciliteze un workflow predictibil şi rapid. Vizăm, de fapt. implementarea soluţiei "total digital solution lab”, spune dr. Cristian Pop, CEO şi fondator DigiRay.

Viitorul se vede…digital

Compania din spatele brandului DigiRay este Clinica Dentară SRL, o companie fondată în anul 2008 de medicul Cristian Pop. Pentru a se putea dezvolta pe o piaţă unde concurenţa este extrem de ridicată, doctorul Pop a căutat soluţii de finanţare pentru a putea dota clinicile cu tehnologie performantă. În 2011 a obţinut pentru prima dată fonduri europene nerambursabile. Şi a repetat performanţa în 2014 şi 2018. În total, peste 500.000 de euro din fonduri europene, dar şi dintr-un program de finanţare al Băncii Europene de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), au fost investiţi în achiziţia de tehnologie şi creşterea competitivităţii prin diversificarea serviciilor.

”Direcţia în care evoluează radiologia maxilo-facială este trecerea de la partea de diagnosticare, la planificarea tratamentului. Facilitând diagnosticarea rapidă, prelucrând imaginile şi oferindu-le cazul cu toate detaliile lui, am reuşit, într-un timp foarte scurt, să creştem numărul medicilor care ne-au solicitat serviciile”, declara, în 2011, dr. Cristian Pop.

Scopul anunţat încă de la început de DigiRay: să ducă CBCT-ul dentar cât mai aproape de practicieni şi de pacienţi. În momentul de faţă, dacă un medic vrea să vizualizeze un CBCT, are nevoie de un computer performant în cabinet, cu o placă grafică la fel de performantă, care să citească un CD sau sa descarce pe hard-disk-ul propriu volume mari de date. Această operaţiune necesită o conexiune foarte bună la internet si destul de mult timp pierdut în faţa calculatorului. Dar cabinetele stomatologice, ca orice alt business, vor să obţină profit, deci se axează de multe ori pe rulajul mare de pacienţi. Asta îi împiedică pe medici să stea o jumătate de oră sau o oră pe un caz înainte să înceapă tratamentul, să facă un plan şi o diagnosticare corectă. DigiRay vrea să uşureze munca lor în diagnosticare şi planificare, prin prelucrarea datelor şi a imaginilor şi crearea unor canale profesionale şi sigure de comunicare a acestor date către medici, astfel încât să primească rapid toate detaliile şi informaţiile de care au nevoie.

Nu doar practicienii sunt în centrul preocupărilor de eficientizare a serviciilor DigiRay, ci şi pacienţii. Aceştia nu au nevoie de programare, iar investigaţiile se realizează în momentul sosirii în clinică. Rezultatele se elibereaza pe loc în cazul radiografiilor 2D şi 3D, iar pentru dosarele cu prelucrări de imagini, în câteva ore. Rezultatele investigaţiilor se livrează pacientului sub formă de print- pe film sau hârtie foto, pe e-mail sau prin canalele proprii de comunicare ale clinicii (aplicaţia mobilă DigiRay, aplicaţia Web DigiRay).

Calitate şi eficienţă în servicii medicale, de 11 ani

CLINICA DENTARA SRL a fost înfiinţată în 2008, de dr. Cristian Pop, în urma absolvirii unui program de Master în Implantologie Orală la Universitatea din Muenster, Germania şi a experienţei ulterioare, de 10 ani, în acest domeniu. El a pus bazele a ceea ce el a definit ”o companie care să ofere servicii de scanare, diagnosticare şi planificare a tratamentelor stomatologice pentru medicii care îşi doresc să realizeze cu predictibilitate manopere de calitate”. Din 2011, dr. Pop a pus accentul pe serviciile de imagistică maxilo‐facială şi a început cu servicii de imagistica 2D. Ulterior, a deschis puncte noi de lucru în alte 4 oraşe.

Acum, în toate cele 10 locaţii din cele 5 oraşe, pacienţii au acces la servicii de imagistică 2D şi 3D (radiografii şi tomografii dentare si maxilo-faciale, fotografii dentare), analize foto şi cefalometrice, radiografii de profil şi ghiduri chirurgicale, folosind cele mai noi tehnologii şi cele mai mici doze de radiaţii, plus un centru propriu de date la Cluj-Napoca. Următorul pas este o extindere la nivelul întregii ţări: alte patru centre funcţionale în oraşe din alte zone ale ţării, numai în 2019.

Puncte de lucru DigiRay:

  • Cluj‐Napoca 1: strada Observatorului nr. 1‐3, bl. OS1, ap.90;
  • Cluj‐Napoca 2: strada Primăverii nr. 2, ap. 39
  • Cluj-Napoca 3: Bld. Nicolae Titulescu nr. 18
  • Târgu‐Mureş 1: strada Republicii nr.1, ap. 1/A
  • Târgu‐Mureş 2: b-dul 1Dec. 1918 nr. 206, ap.1
  • Sibiu 1: strada Calea Dumbrăvii nr. 61, ap. 1
  • Sibiu 2: strada 9 Mai nr. 29
  • Sibiu 3: strada Ştrandului nr. 10
  • Zalău: strada Tudor Arghezi nr. 2
  • Bistriţa: b-dul Republicii nr. 1
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO