Info

(P) Planurile de investiţii pot fi realizate cu ajutor de stat! - HG 807/2014 -

(P) Planurile de investiţii pot fi realizate cu ajutor...

Autor: Publicitate

03.06.2022, 17:47 550

Firmele care doresc să facă investiţii noi de cel puţin 4,5 milioane de lei au oportunitatea de a primi finanţare prin Schema de ajutor de stat HG 807/2014 din 15 iunie 2022. Schema are ca scop acordarea ajutoarelor pentru stimularea investiţiilor cu impact major în economie.

Acest program are o componentă de contribuţie la dezvoltarea regională prin taxe şi impozite, astfel proiectul are drept principal angajament generarea de către proiect în  5 ani de taxe şi impozite (exclus TVA) în valoarea egală cu cea a finanţării primite. Se pot lua în calcul mai ales 3 tipuri de taxe generate de proiect: impozit pe profit, contribuţii angajaţi şi angajator, impozit clădire.

 

Solcitanţi eligibili

Întreprinderi nou-înfiinţate sau întreprinderi cu vechime, atât IMM-uri cât şi întreprinderi mari din sectoare de activitate eligbile, menţionate aici.

Finanţare

Valoarea maximă a finanţării este de 45 milioane de euro, dar diferă în funcţie de regiune de dezvoltare. Valoarea maximă a finanţării este max. 45.000.000 euro pentru regiunile Nord-Est, Sud-Est, Sud-Muntenia, Sud-Vest Oltenia, pentru regiunile Nord-Vest şi Centru este max. 37.500.000 euro, pentru regiunea Bucureşti-Ilfov este max. 33.750.000 euro şi pentru regiunea Vest este max. 30.000.000 euro.

Valoarea minimăa unui proiect: 4,5 milioane de lei.

Bugetul schemei pentru anul 2022 este 700 de milioane lei.

Intensitatea finanţării este între 30% - 60%, în funcţie de judeţul/localitatea de implementare a proiectului.

Activităţi şi cheltuieli eligibile

·         Crearea unei unităţi noi

·         Extinderea capacităţii unei unităţi existente

·         Diversificarea producţiei unei unităţi prin produse/servicii care nu au fost fabricate/realizate anterior în unitate

·         Schimbarea fundamentală a procesului general de producţie al unei unităţi existente (nu înlocuirea acestora)

Cheltuielile eligibile sunt achiziţia de active corporale şi necorporale, respectiv realizarea de construcţii noi sau închiriere de spaţii.

Începând cu data de 15.06.2022 se deschide sesiunea de depunere a cererilor de acord pentru finanţare în baza schemei de ajutor de stat şi are o durată de 30 zile lucrătoare. Solicită consultanţă gratuită acum!

 

Referinţe proiecte de succes Goodwill Consulting pe HG 807/2014

Testimonial  ROMPAK SRL - "Toate proiectele cu finanţare nerambursabilă necesită o pregătire temeinică şi implicare intensă atât din partea beneficiarului, cât şi din partea consultantului. Credem că reţeta succesului în colaborarea cu Goodwill a fost dedicarea părţilor şi buna colaborare în echipă pentru a atinge scopul nostru comun. Suntem bucuroşi că am câştigat proiectul pe HG 807 de 9,44 milioane euro. Va urma o muncă cel puţin la fel de grea în perioada de implementare, însă, privim această provocare cu încredere, alături de partenerii noştri, Goodwill Consulting."

Firma REINERT KUNSTSOFFTECHNIK SRL a câştigat proiectul pe HG 807 - Investiţii cu impact major în economie - sesiunea 2021, cu o valoarea totală de 27,526,835 lei. Prin proiect, societatea va reuşi să construiască o hală nouă de producţie, care va fi dotată cu echipamente noi de producţie din domeniul prelucrării plasticului. Dipl. Ing. Octavian Petru: "Suntem foarte încântaţi de această reuşită şi dorim să mulţumim partenerilor pentru munca depusă"

 

Propuneri Goodwill Consulting

 

Pe parcursul celor 14 ani de activitate în România, am observat că unele companii nu iau în calcul ajutoarele de stat în ciuda faptului că fără a le folosi, evident, îşi pierd competitivitatea. Motivele nu sunt întotdeauna bine întemeiate şi dorim să evidenţiem două lucruri pe care să le luaţi în considerare:

În primul rând, din 2015 până în 2021 au fost admise 128 de proiecte de investiţii.

Sistemul de ajutor de stat este transparent şi bine dezvoltat. Goodwill Consulting a depus cu succes proiecte de investiţii în industria alimentară, industria auto, industria petrochimică, producţia de maşini şi echipamente industriale.

În al doilea rând, chiar dacă structura proiectului a devenit mai concentrată, informaţiile pe care trebuie să le furnizaţi au nevoie de ochiul atent al unui expert tehnic şi financiar. Din punct de vedere tehnic, proiectul presupune o capacitate de utilizare a fiecărei maşini sau alte echipamente achiziţionate, în fluxul tehnologic al fiecărui produs. Din punct de vedere financiar se întocmesc proiecţii financiare detaliate care vizează prognozarea bilanţului, contului de profit şi pierdere şi a fluxurilor de numerar pe perioada de implementare şi monitorizare a proiectului. La Goodwill Consulting suntem capabili să oferim asistenţă profesională şi finalizare pentru fiecare dintre acele aspecte pentru a fi în concordanţă cu solicitarea „finanţatorului”.

Goodwill Consulting este o companie de consultanţă pentru accesarea fondurilor europene, înfiinţată în 2008. A pornit cu doi angajaţi, iar, astăzi, numără peste 170 de salariaţi şi colaboratori, şi dispune nouă birouri naţionale şi peste 2.000 de proiecte finalizate cu succes. Goodwill oferă soluţii complete pentru dezvoltarea afacerilor: fonduri nerambursabile şi rambursabile, panouri fotovoltaice, proiectare şi arhitectură, automatizarea robotizată a proceselor (RPA), analiză financiară, analiză de piaţă, achiziţii publice, internaţionalizarea afacerii în Ungaria, fonduri de investiţii. Solicită consultanţă gratuită acum!

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO