Info

(P) Polul de business regional din centrul Timişoarei a atras 20 de companii multinaţionale, în doar doi ani de funcţionare

Autor: Ştefan Stan

19.12.2018, 08:00 1374

20 de companii, peste 2.500 de angajaţi, în două clădiri clasa A. Aceasta este evoluţia centrului de business, dezvoltat, în ultimii doi ani, în ansamblul Openville, primul proiect mixt din vestul ţării, creat la Timişoara de companiile IULIUS şi Atterbury Europe.

Realizat în două etape, dintre care prima în curs de finalizare, Openville va aduce schimbări importante în centrul Timişoarei. Gândit ca un proiect cu funcţiuni suplimentare de office, retail şi leisure, care gravitează în jurul centrului comercial Iulius Mall, proiectul Openville a livrat pe piaţă, pâna acum, o suprafaţă de 31.000 mp de spaţii de birouri clasa A.

United Business Center (UBC) este brandul sub care au fost dezvoltate cele două clădiri de birouri finalizate din totalul de şapte pe care îl va include ansamblul. Închiriate încă din faza de construcţie, UBC 1 şi UBC 2 s-au impus drept pol de business al regiunii, cu nume importante din domeniul IT şi automotive pe lista chiriaşilor: Intel, Microsoft, Ness Digital Engineering, Atos, Veoneer, ACI Worldwide, Bitdefender, Azets, Steadforce, Flex România şi altele.

Consolidarea acestei poziţii pe piaţa din Timişoara va continua odată cu finalizarea, în perioada următoare, a celei de-a treia clădiri, de 19.000 mp închiriabili. Aici, NTT Data şi Visma Software au închiriat suprafeţe ample, în UBC 3 urmând să se mute şi alte companii multinaţionale care vor fi anunţate în perioada următoare.

Cea mai înaltă clădire de birouri din România, realizată la Timişoara

Tot la capitolul spaţii office, anul 2018 a marcat, în ansamblul Openville, demararea lucrărilor la ceea ce va fi cea mai înaltă clădire de birouri din România. UBC 0 va avea 27 de etaje şi o înălţime de 155 de metri, urmând să surclaseze clădirea din Bucureşti care deţine acest titlu.

Mai mult de 52.000 mp de birouri va include UBC 0, aproape aceeaşi suprafaţă cât însumează cele trei clădiri UBC (dintre care două inaugurate) prevăzute în prima etapă de dezvoltare a proiectului Openville. Principala caracteristică a noii clădiri o reprezintă suprafeţele generoase de pe fiecare nivel, care depăşesc 2.000 mp, fiind spaţii flexibile fără coloane interioare şi cu multă lumină naturală, care pot fi partiţionate, astfel încât să se adapteze cerinţelor clienţilor.

Localizată în imediata vecinătate a viitorului parc din ansamblu, UBC 0 va include, la parter, magazine premium, dar mai ales restaurante şi cafenele, care vor beneficia de terase şi panoramă spre zona verde. În plus, etajul întâi este rezervat unui centru conceput special pentru evenimente corporate, cu nu mai puţin de şapte săli moderne.

Grădiniţă în limba engleză, fitness center, food court şi servicii, în acelaşi loc

Openville Timişoara a atras companii care doresc să le ofere angajaţilor nu doar cele mai moderne condiţii de lucru, ci, mai ales, acces imediat la facilităţi în timpul programului, dar şi după orele petrecute la serviciu. Iar imobilele UBC se particularizează prin faptul că sunt singurele spaţii de birouri din Timişoara care sunt integrate într-un ansamblu mixt funcţional.

Cei peste 2.500 de angajaţi care lucrează aici beneficiază de vecinătatea cu cel mai mare centru comercial din afara Capitalei, unde au acces direct la peste 350 de magazine, food court, restaurante, fitness center şi cinema multiplex. În plus, găsesc numeroase servicii, de la instituţii publice unde îşi pot face paşaportul şi permisul auto sau îşi pot plăti taxele, unităţi bancare, grădiniţe şi clinici medicale, până la saloane de înfrumuseţare, curăţătorie şi agenţii de turism.

Pe lângă economia de timp, beneficiile sunt şi de ordin financiar. Angajaţii din Openville au la dispoziţie un program de fidelizare, denumit „Card Partener”, care le oferă, în orice zi sau perioadă a anului, discount-uri de până la 25%, la sute de operatori din Iulius Mall Timişoara.

În plus, odată cu finalizarea primei etape a proiectului, aceştia vor avea acces la numeroase alte servicii: o grădiniţă şi o şcoală primară cu predare exclusiv în limba engleză, după curriculum britanic, săli pentru evenimente private, un nou concept de cinema multiplex şi mai multe magazine. Iar parcul din ansamblu le va oferi oportunitatea de a se relaxa în aer liber, în pauze, dar şi de a socializa şi a se relaxa, la numeroasele cafenele şi restaurante care vor fi amenajate aici.

Proiectul Openville Timişoara presupune o investiţie în valoare de peste 220 milioane de euro, cea mai mare din vestul ţării, în domeniul imobiliar. Prima etapă va include: 47.000 mp de retail, noi branduri, 50.000 mp de spaţii office în operare (UBC 1, UBC 2, UBC 3) şi alţi 52.000 mp în construcţie (UBC 0), un parc, un pasaj auto şi 4.068 de locuri de parcare.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO