Info

(P) ProCredit Bank – prima bancă din România care oferă o nouă facilitate europeană de finanţare pentru IMM-uri

(P) ProCredit Bank – prima bancă din România care...

Autor: Publicitate

04.04.2016, 00:00 2747

ProCredit Bank, singura bancă cu acţionariat 100% german din România, susţine dezvoltarea întreprinderilor mici şi mijlocii de 14 ani. Banca oferă acestora servicii bancare de înaltă calitate şi facilităţi inovatoare de finanţare, prin implicarea activă într-o serie de parteneriate cu instituţii financiare europene. Noua facilitate de creditare InnovFin, acordată întreprinderilor inovatoare mici şi mijlocii în exclusivitate de către ProCredit Bank, în parteneriat cu Fondul European de Investiţii, se încadrează în acelaşi tipar cu care banca şi-a obişnuit clienţii. Acordul este caracterizat de condiţii avantajoase pentru client şi de orientare spre introducerea plusului valoare în activitatea acestuia.

Recunoscând importanţa rolului IMM-urilor în cadrul sistemului economic, banca a oferit în ultimii ani acces la o serie de facilităţi atractive de creditare similare, în parteneriat cu Fondul European de Investiţii. Printre acestea se numără programul JEREMIE, ale cărui rezultate au demonstrat interesul ridicat al antreprenorilor pentru dezvoltarea afacerilor lor. ProCredit Bank a susţinut prin intermediul acestui program 300 de întreprinderi mici şi mijlocii, din 2013 până în prezent, acordând credite în valoare totală de aproximativ 40 milioane de euro. Prin noul acord se extinde astfel seria de parteneriate încheiate în ultimii ani între ProCredit Bank şi instituţiile financiare europene, al căror rezultat concret s-a transpus în creşterea performanţei IMM-urilor de pe piaţa naţională.

Prin participarea la Programul Cadru al Uniunii Europene pentru Cercetare şi Inovare, sub umbrela Orizont 2020, ProCredit Bank România va putea acorda, în următorii doi ani, IMM-urilor şi companiilor mici cu capitalizare medie (întreprinderi cu până la 500 de angajaţi) inovatoare facilităţi de creditare în condiţii avantajoase. Aceste împrumuturi sunt prevăzute cu acoperire de 50% a necesarului de garanţii, putând ajunge la valoarea totală de 40 de milioane de euro.

Referindu-se la această nouă facilitate de creditare, Mariyana Petkova, Director General Adjunct al ProCredit Bank România, a declarat: ” Dorim să informăm pe această cale clienţii noştri actuali, cât şi întreprinderile mici şi mijlocii din piaţă, că ProCredit Bank este prima bancă din România care oferă împrumuturi IMM-urilor prin intermediul noului acord de garantare InnovFin. Acest program va stimula ideile inovatoare şi investiţiile realizate de către clienţii noştri, oferindu-le posibilitatea să îşi sporească gradul de competitivitate. De asemenea, sunt eligibile şi investiţiile în tehnologii ce contribuie la protejarea mediului şi în măsuri ce vizează eficienţa energetică, aspecte ce contribuie adiţional la creşterea performanţei în activitatea desfăşurată.”

Analizând importanţa inovaţiei în ecuaţia progresului, Mariyana Petkova a concluzionat: ”Suntem conştienţi că inovaţia este aspectul care deseori face diferenţa pe piaţă pentru IMM-uri, dar reprezintă şi o prioritate pentru instituţia noastră, fiind parte din cultura noastră corporativă. Prin investiţiile realizate la nivel intern, prin renovarea şi promovarea noului concept de zonă de banking deschisă 24 de ore din 24, oferim clienţilor noştri accesul la sucursale şi agenţii dotate cu automate bancare moderne, inovatoare. Sperăm ca prin puterea propriului exemplu şi prin semnarea acordului pentru programul InnovFin, să încurajăm şi să facilităm creşterea investiţiilor IMM-urilor în soluţii inovatoare.”

Pentru mai multe detalii, puteţi accesa pagina http://www.procreditbank.ro/

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO