Info

(P) ProCredit Bank susţine dezvoltarea IMM-urilor din România prin noile facilităţi de creditare PRSL

(P) ProCredit Bank susţine dezvoltarea IMM-urilor din...

Autor: Publicitate

26.02.2018, 08:00 1129

ProCredit Bank Romania, în parteneriat cu Fondul European de Investiţii, continuă să sprijine IMM-urile  prin acordarea de facilităţi de creditare cu partajarea riscului – PRSL - menite să ofere clienţilor săi condiţii de finanţare avantajoase. 

ProCredit Bank şi-a mărit portofoliul de colaborări cu instituţiile financiare europene, adăugând pe listă un nou program de finanţare în parteneriat cu Fondul European de Investiţii ("FEI"). Până în prezent, ProCredit Bank a finanţat peste 1.400 IMM-uri cu aproximativ 150 de milioane de Euro în cadrul acordurilor cu Fondul European de Investiţii.

Continuând acest parteneriat de succes, ProCredit Bank şi Fondul European de Investiţii au semnat recent un acord de finanţare în cadrul Programului Operaţional Competitivitate în valoare de peste 70 milioane de Lei (15 milioane de Euro), pentru finanţare acordată IMM-urilor în valoare totala de peste 140 milioane de Lei (30 milioane de Euro). Conform acestui parteneriat, ProCredit Bank va finanţa IMM-urile din România oferind facilităţi de creditare care presupun partajarea riscului între Bancă şi FEI prin instrumentul financiar Portfolio Risk Sharing Loan ("PRSL").

Actualmente, datorită instrumentului PRSL, ProCredit Bank este singura bancă din România ce oferă facilităţi de creditare finanţate prin  Programul Operaţional Competitivitate, care pot fi accesate de către IMM-urile inovatoare şi care activează în domeniul producţiei sau al prestării de servicii, pentru investiţii şi pentru finanţarea activităţii curente pe termen scurt şi mediu. Acestea sunt acordate în condiţii preferenţiale, cu o dobândă parţial subvenţionată, redusă cu 50% faţă de nivelul standard, iar suma maximă care poate fi accesată pentru un astfel de împrumut este de 7 milioane de Lei.

"Principalul  obiectiv al ProCredit Bank pe piaţa din România este  de a susţine întreprinderile mici şi mijlocii prin oferirea unor soluţii eficiente, personalizate conform specificului activităţii şi care să faciliteze dezvoltarea acestora. Noul acord semnat cu FEI, finanţat prin Programul Operaţional Competitivitate, reprezintă atât o dovada a susţinerii continue pe care o acordăm IMM-urilor, cât şi, credem noi, un vot de încredere din partea FEI pentru activitatea depusă de ProCredit Bank pe piaţa din România, fiind o confirmare ca suntem un  partener de încredere pentru instituţiile financiare europene. Suntem convinşi că, pe lângă costurile semnificativ reduse, acest acord va aduce şi alte beneficii clienţilor nostri, în special din perspectiva creşterii competitivităţii în piaţă”, a declarat Mariyana Petkova, Director General Adjunct al ProCredit Bank.

Proiect cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Competitivitate 2014-2020.

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

Despre ProCredit Bank

ProCredit Bank, singura bancă din România cu acţionariat 100% german, este parte a grupului de bănci ProCredit şi îşi desfăşoară activitatea în plan naţional din anul 2002. ProCredit Bank este o bancă comercială, orientată spre dezvoltare, care oferă servicii bancare excelente atât întreprinderilor mici şi mijlocii, cât şi persoanelor fizice. În desfăşurarea operaţiunilor, banca aderă la o serie de principii de bază: transparenţă în comunicarea cu clienţii, abordare prudenţială a creditării de consum, implicare activă în minimizarea amprentei de carbon a instituţiei şi furnizarea de servicii bazate atât pe înţelegerea situaţiei fiecărui client, cât şi pe o analiză financiară solidă.

În derularea activităţii cu clienţii persoane juridice, obiectivul băncii constă în oferirea de servicii bancare şi finanţare întreprinderilor mici şi mijlocii, având convingerea că aceste afaceri au o contribuţie vitală la dezvoltarea economică a ţărilor în care operează. Oferind facilităţi de economisire si servicii bancare simple şi accesibile, ProCredit Bank îsi propune să promoveze o cultură a economisirii şi a responsabilităţii financiare.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO