Info

(P) “Producătorul numărul 1” de utilaje agricole din România, Maschio Gaspardo, a fost onorat de vizita Ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Adrian Oros

(P) “Producătorul numărul 1” de utilaje agricole...

Autor: Publicitate

22.07.2020, 09:00 1667

Fabrica de la Chişineu-Criş a Grupului Maschio Gaspardo, unul dintre cei mai importanţi producători de maşini şi utilaje agricole din Europa de Est, s-a numărat printre obiectivele principale ale vizitei Ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Adrian Oros, în judeţul Arad. Alături de ministru, au fost prezente personalităţi ilustre ale administraţiei locale arădene.

Compania italiană este o prezenţă solidă pe piaţa mondială, fabrica de la Chişineu-Criş fiind o componentă importantă a unui grup internaţional cu opt unităţi mari de producţie, cinci în Italia şi alte trei în străinătate (România, India şi China). Fabrica din România şi-a început activitatea în anul 2003 şi este prima fabrică a Grupului Maschio Gaspardo deschisă în afara graniţelor Italiei, dar şi un element esenţial în distribuţia utilajelor pe piaţa internaţională, datorită poziţionării strategice.

Fraţii Mirco şi Andrea Maschio, preşedintele, respectiv vicepreşedintele Maschio Gaspardo, au dorit să fie alături de Ministrul Adrian Oros, chiar dacă momentan se află în Italia şi au ţinut să îl salute prin intermediul unei videoconferinţe: „Fabrica din România este una dintre cele mai importante investiţii pe care le avem în străinătate, e lider de piaţă în România. Suntem foarte mulţumiţi de rezultatele obţinute şi vrem să creştem în continuare cu noi proiecte de dezvoltare”, a spus Mirco Maschio, Preşedintele Grupului Maschio Gaspardo. „Vă felicit pentru că aţi avut iniţiativa de a investiîn judeţul Arad. Sunt convins că aici aţi găsit o administraţie publică care cunoaşte exact care sunt interesele arădenilor,a economiei judeţului Arad şi ale agriculturii în general. Sunt convins că angajaţii români cu care lucraţi fac treabă foarte bună. Cu siguranţă, aici la Arad, colaborarea va continua multă vreme”, a răspuns ministrul. Acesta, a dat, de asemenea, asigurări celor prezenţi că agricultura reprezintă, la nivel naţional, una dintre priorităţile programului de guvernare.

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a fost invitat să facă un tur al fabricii, în cadrul căruia, directorul general Paolo Rocchi i-a prezentat principalele utilaje realizate şi tehnologiile utilizate în cadrul proceselor de fabricaţie. Fabrica de la Chişineu-Criş este cea mai mare şi modernă fabrică de maşini şi utilaje agricole din ţara noastră, aici realizându-se o gamă complexă de maşini de prelucrat solul şi de pregătire în vederea semănatului: scarificatoare, grape cu discuri, cultivatoare, combinatoare, grubere şi prese de balotat.

Ministrul Adrian Oros a fost plăcut impresionat de calitatea investiţiei de la Chişineu-Criş, un pol al tehnicii agricole moderne, cu o deschidere generoasă către pieţele cheie din Europa centrală şi de est, cât şi către cele din întreaga lume.

Maschio Gaspardo este un grup internaţional, specializat în producţia de echipamente

agricole pentru arat, semănat, arhitectură peisageră, producţia utilajelor pentru tratarea culturilor, recoltare şi prelucrare a fânului.

Grupul Maschio Gaspardo se deosebeşte de alte companii prin valorile pe care care le împărtăşeşte - crearea de utilaje agricole cât mai eficiente axate pe nevoile clienţilor, accentul pus pe testarea temeinică a produselor astfel încât să îndeplinească standarde de calitate superioare şi grija pentru client, care este consiliat la tot pasul, pentru a-şi achiziţiona utilaje în cele mai avantajoase condiţii de finanţare şi susţinerea acestuia în caz de nevoie, prin punerea la dispoziţie a consumabilelor şi pieselor de schimb necesare.

Nu în ultimul rând, Grupul Maschio Gaspardo este atent preocupat de impactul producţiei sale asupra mediul înconjurător, de aceea s-au dezvoltat şi implementat periodic noi metode de optimizare a proceselor de producţie. Maschio Gaspardo este primul producător de utilaje agricole din lume care a primit certificarea „Carbon Trust Standard Certification”, care atestă faptul că fabricile au o emisie de carbon scăzută. Această distincţie a fost primită în 2013 şi reconfirmată în 2015.

Grupul Maschio Gaspardo

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO