Info

(P) Profil de absolvent EMBA: Sebastian Mîndroiu, fondator şi managing partner al biroului de design interior PickTwo Studio

(P) Profil de absolvent EMBA: Sebastian Mîndroiu,...

Autor: Publicitate

18.04.2022, 17:27 542

Sebastian Mîndroiu este fondator şi managing partner al PickTwo Studio, un birou de design interior specializat în amenajări de spaţii pentru industriile Horeca, retail şi office. Proaspăt absolvent al programului WU Executive MBA Bucharest, promoţia 2020 – 2022, antreprenorul povesteşte despre experienţa sa de EMBA şi despre rolul pe care educaţia executivă îl are în managementul unui business de succes.

 

De ce ai ales programul de Executive MBA oferit de WU Executive Academy în Bucureşti?

Eu am la bază pregătire de arhitect, iar odată ce afacerea înfiinţată în 2013 a început să se extindă, am vrut să îmi îmbunătăţesc cunoştinţele ce ţin de managementul financiar şi al afacerilor. Am căutat diverse programe de EMBA care să-mi permită să continui să lucrez, dar care să-mi ofere şi o calitate bună a profesorilor, similară cu cea a universităţilor europene de top. WU oferă această opţiune de EMBA în Bucureşti, aşa că a fost alegerea firească.

Cum te-a ajutat EMBA-ul să îţi atingi obiectivele profesionale?

Pot spune că am dobândit o perspectivă mai bună asupra aspectelor financiare ale afacerii, dar şi asupra managementului oamenilor şi al biroului, în ansamblu. Compania noastră a crescut de la 8 la 20 de persoane în mai puţin de un an, iar veniturile anuale s-au mărit de 3 ori. De asemenea, am devenit mai conştient de partea de planificare, strategie şi de paşii pe care trebuie să îi urmăm ca afacere pentru a ne atinge obiectivele. Consider că avem elementele de bază pentru a gestiona orice provocare viitoare.

Care a fost modulul preferat şi de ce?

Mi-a plăcut modulul de contabilitate, care mi-a prezentat bazele contabilităţii într-un mod cu totul diferit faţă de ce ştiam înainte. Aş menţiona, de asemenea, modulul de negociere, unde discuţiile interactive şi negocierea live ne-au ajutat să identificăm tipurile de persoane pe care le poţi întâlni la o masă de negocieri.

Consideri că, în ultimii ani, a crescut importanţa unei diplome EMBA?

 

Eu am urmat acest EMBA nu doar pentru diplomă, ci mai ales pentru cunoştintele şi insight-urile despre afaceri. Grupul de profesori din ţări şi universităţi variate mi-a oferit o imagine curprinzătoare şi captivantă a lumii de afaceri europene. Deşi diplomele de EMBA sunt mai importante ca niciodată, deoarece arată angajamentul faţă de îmbunătăţirea constantă, cred că învăţăturile oferite în cadrul unui EMBA sunt vitale pentru lumea în care trăim.

Care sunt motivele pentru care ai recomanda acest program?

 

Este un program care te poartă prin diverse module, de la management financiar la managementul oamenilor, soft skills şi negociere. Mixul de profesori din medii diferite este, de asemenea, un plus, deoarece poţi afla perspective noi, provenite din mai multe culturi şi stiluri de abordare.

 

WU Executive Academy şi Ziarul Financiar oferă burse de studiu în valoare de 115.000 euro pentru programul WU Executive MBA Bucharest, care va începe în luna noiembrie 2022.

Executive MBA oferit de WU Executive Academy este cel mai important program de tip EMBA din Europa Centrală şi de Est şi singurul care beneficiază de prestigioasa triplă acreditare internaţională – EQUIS, AMBA şi AACSB, deţinută de mai puţin de 1% din şcolile de afaceri din lume. Programul se va desfăşura part – time, pe parcursul a 16 luni, cursanţii având ocazia să lucreze cu profesori internaţionali de la WU şi alte universităţi de elită.

Înscrierile pentru burse au loc până la data de 25 mai 2022, prin completarea unei aplicaţii online. Informaţii complete sunt disponibile pe: www.zf.ro/ExecutiveMBA.

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO