Info

(P) Program de recuperare gratuit pentru pacienţii cu afecţiuni post-traumatice

(P) Program de recuperare gratuit pentru pacienţii cu...

Autor: Publicitate

24.06.2021, 11:44 205

Recuperarea este Posibilă – un program pentru pacienţii cu afecţiuni musculo-scheletale post-traumatice

24 Iunie 2021, Cluj-Napoca  –  Începând cu luna iunie, pacienţii cu afecţiuni musculo-scheletale post-traumaticeau posibilitatea de a beneficia de 20 de şedinţe de recuperare specifice afecţiunii, gratuit, prin intermediul campaniei “Recuperarea este Posibilă”.

Patru organizaţii clujene fac front comun pentru a da startul campaniei “Recuperarea este Posibilă”, care vine în sprijinul persoanelor cu dezechilibre musculo-scheletale post-traumatice. Prin aportul colaboratorilor, pacienţii de profil pot beneficia de tratamente de recuperare specifice, constând în şedinţe de reabilitare medicală gratuite, module educaţionale şi transport la locaţia de tratament. Proiectul este finanţat de Fortech şi implementat de fizioterapeuţii Med Rehab Team (MRT), din cadrul Institutului RoNeuro – parte a Fundaţiei pentru Studiul Nanoneuroştiinţelor şi Neuroregenerării, şi Asociaţia Beard Brothers.

Campania “Recuperarea este Posibilă” încurajează tranziţia pacienţilor care au suferit un traumatism, dinspre o convalescenţă pasivă, la o participare activă pentru propria stare de bine. Desfăşurată sub deviza, “I Miss the Sound of my Steps/Mi-e dor de sunetul paşilor mei”, campania punctează spectrul de traume rezultate în urma unei accidentări (de la pierderea sensibilităţii şi fluidităţii motorii, până la deficite funcţionale sau emoţionale), care pot fi ameliorate sau soluţionate printr-un proces recuperator adecvat. 

Ediţia pilot a campaniei se adresează unei game de afecţiuni cu caracter dobândit, precum cele de natură neuromotorie, ortopedică, microchirurgie reconstructivă, toate rezultate în urma unui traumatism.

“Deşi 20 de şedinţe de tratament de multe ori sunt mult prea puţine pentru a recupera un traumatism, scopul acestei Campanii este de a ajuta cât mai multi pacienţi, în special pe cei care oarecum au ajuns la capătul încrederii şi al speranţei că se vor mai recupera vreodată, indiferent de cât de puţin (funcţional, moral, psiho-emoţional sau educaţional). Cel mai important este să încercăm şi să ajutăm“ -  a precizat Tibor Szatmári - FizioterapeutCoordonator al campaniei Recuperarea este Posibilă.

Plecând de la premisa unei abordări centrate în jurul nevoilor pacientului, proiectul este structurat din trei module: un plan de reabilitare medicală, o componentă educaţională şi asigurarea serviciului de transport. Astfel, fiecare pacient selectat în campanie, va beneficia de un plan de tratament individualizat de recuperare, alcătuit de terapeutul coordonator, în urma examinării clinice şi aplicat în regim de 1 la 1. Recuperarea constă în tratamente specifice fiecărui pacient şi al fiecărui traumatism utilizându-se toate cunoştiinţele, metodele şi tehnicile dobândite de către specialist. Tratamentul propriu-zis este însoţit de informaţii educative cu privire la îngrijirea structurilor lezate în urma accidentării. Şedinţele se vor desfăşura în cadrul Institutului RoNeuro, într-un spaţiu dotat corespunzător şi condiţii suplimentare de siguranţă în contextul COVID-19.

“În practica medicală, ne întâlnim zi de zi cu limitele corpului uman. Doar orientarea către o abordare multidisciplinară, colaborativă ne ajută să depăşim o parte dintre acestea. Fiziokinetoterapia este un adjuvant esential în protocolul de tratament post-traumatic medicamentos/chirurgical şi ne bucurăm să popularizăm acest fapt printr-un proiect concret în sprijinul pacienţilor” - a menţionat reprezentantul RoNeuro - Dr. Loredana Cremenitchi, Manager.


“Activând în cadrul Institutului RoNeuro, centru de excelenţă pe segmentul de servicii vizat, echipa noastră de fizioterapeuţi a cunoscut o cazuistică diversă, complexă din punct de vedere al reabilitării medicale. Rezultatele obţinute până în prezent, ne oferă încredere că o conduită de recuperare adecvată impactează pozitiv chiar şi viaţa pacienţilor cu deficienţe post-traumatice severe sau accentuate”, a adaugat Alex Mureşan, Coordonator Med Rehab Team (MRT).

Prin participarea Asociaţiei Beard Brothers, persoanele aflate în scaun rulant, sau cu dificulţăţi de deplasare, vor putea beneficia de transport gratuit la nivelul judeţului Cluj, pentru deplasarea în cadrul clinicii în vederea efectuării tratamentului. Acestea vor fi preluate cu maşina specială a asociaţiei, Beard Mobilul. 

“Maturizarea Asociaţiei Beard Brothers a venit şi cu diversificarea campaniilor în care ne implicăm, fiecare proiect fiind o învăţătură şi o conştientizare a problemelor din societate. Mobilitatea pentru persoanele cu dizabilităţi este un domeniu în care ne implicăm intens în ultimii ani şi suntem recunoscători să venim în completarea proiectului Recuperarea este Posibilă, el fiind în asentimentul nostru deoarece le oferă o şansă vitală pacienţilor cărora le poate schimba viaţa. " – Lucian Stet, Vicepresedinte Beard Brothers.

Detalii suplimentare despre înscrierea în program se pot accesa în pagina proiectului www.recuperareaesteposibila.ro. Înscrierile râmân deschise până la consumarea fondurilor puse la dispoziţie în cadrul campaniei. Programul este valabil pentru pacienţi din toată ţara, care vor avea posibilitatea de a se caza pe cont propiu la nivelul judeţului Cluj, în perioada desfăşurării tratamentului. 

“Implicarea noastră anuală în construcţia unui proiect de responsabilitate în zona medicală este un simbol de preţuire faţă de curajul celor care caută mereu posibilităţi, fie ei cadre medicale sau pacienţi. Ne bucurăm să le fim alături în acest proiect de recuperare împreună cu Beard Brothers, de care ne leagă o prietenie frumoasă.”– a declarat Călin Văduva, CEO Fortech. 

În România, subiectul reabilitării medicale beneficiază de o mediatizare mai redusă în raport cu alte discipline ale medicinei, deşi statistica persoanelor ce suferă de condiţii medicale cu potenţial dezabilitant este în creştere. Raportul publicat de Autoritatea Naţională pentru Persoanele cu Dizabilităţi  la finalul anului 2020, indică un număr de peste 213 000 persoane înregistrate cu deficienţe de natură fizică, reprezentând 25% din totalul persoanelor cu nevoi speciale înregistrate. Aproape 5000 dintre acestea sunt copii. 

DESPRE

Med Rehab Team (MRT) oferă servicii de recuperare medicală complete pentru pacienţii cu divere tulburări ale sistemului musculo-scheletal, cu ajutorul unei echipe interdisciplinare. Viziunea echipei este de a provoca limitele cunoscute în abordarea terapeutică, pentru a îmbunătăţii calitatea vieţii fiecărui individ. 

Institutul RoNeuro - parte a Fundaţiei pentru Studiul Nanoneuroştiinţelor şi Neuroregenerării este un centru de excelenţă în România şi Europa de Est dedicat cercetării şi diagnosticului bolilor neurologice, printr-o abordare integrativă, interdisciplinară. În cifre, RoNeuro înseamnă o medie de 1500 pacienţi pe lună, 17 specializări medicale şi peste 40 de medici primari, specialişti, psihologi, psihoterapeuţi, si fizioterapeuţi.

Asociaţia Beard Brothers este una dintre cele mai îndrăgite organizaţii clujene, cu o activitate remarcabilă în comunitatea locală. Printre proiectele active ale Asociaţiei se numără construirea unei şcoli de meserii (Beard Brothers School), asigurarea transportului gratuit pentru persoanele cu dizabilităţi (The Beard Mobile), cursuri online pentru elevi (The Tutors), plantarea a zece mii de brazi în municipiul Cluj-Napoca (10k Brazii) şi proiectul Ambulanţa Socială care vizează oferirea de consultaţii medicale gratuite persoanelor din mediul rural.

Fortech este unul dintre cei mai mari furnizori de servicii software din regiunea Transilvaniei, cu birouri regionale în Iaşi, Oradea şi Braşov, şi un număr de 900 de angajaţi şi colaboratori. Compania se bucură de recunoaşterea IAOP, EY, Forbes şi a fost inclusă în mod repetat în topul Deloitte, ce clasează companiile cu cea mai rapidă creştere din Europa Centrală şi de Est. 

 

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO