Decarbonizarea este una dintre cele mai mari provocări ale economiei globale, sectorul energetic şi procesele industriale fiind responsabile pentru 77%, respectiv 9,10% dintre emisiile de gaze cu efect de seră din UE în 2019.
Asumându-şi un rol activ în transformarea producţiei industriale din România, Proinvest Group programează investiţii strategice pentru a-şi micşora semnificativ amprenta de carbon, implementând măsuri de creştere a eficienţei energetice, dezvoltare de produse cu emisii reduse de CO2, modernizare şi automatizare a proceselor, valorificare a deşeurilor industriale şi utilizare a energiei regenerabile în fluxurile sale de producţie.
Directorul General al Proinvest Group, Vasile Sandu, subliniază angajamentul companiei în tranziţia spre producţia industrială cu zero emisii de carbon: „Ne îndreptăm investiţiile către optimizarea proceselor industriale, care sunt principalele noastre surse de emisii a gazelor cu efect de seră. Ne aflăm deja la a treia investiţie pentru integrarea energiei regenerabile în fluxurile celor aproximativ 30 de linii de producţie instalate în fabricile noastre.”
Ca mai recentă investiţie implementată alături de Innovation Norway, prin „Programul energetic din România”, permite companiei să utilizeze energie regenerabilă în producţia industrială a panourilor termoizolante PUR, PIR şi vată minerală. Pentru fabrica de panouri, investiţia de peste jumătate de milion de euro cu 50% Granturi SEE şi Norvegiene permite diminuarea cu 258 de tone CO2 pe an a gazelor cu efect de seră.
Proinvest Group este specializată în furnizarea de soluţii din oţel pentru construcţii, industrie şi inginerie, procesând anual aproximativ 40.000 tone de oţel. Compania dezvoltă produse cu amprentă redusă de CO2, precum panourilor termoizolante ce contribuie la eficienţa energetică a clădirilor, promovând activ decarbonizarea în sectorul de prelucrare şi construcţii din România.
Mai multe informaţii despre gama de soluţii din oţel a Proinvest Group regăsiţi online, pe www.proinvestgroup.ro sau urmărind videoclipul corporate aici.
Vă invităm să urmăriţi activitatea companiei pe LinkedIn şi Facebook.
Finanţat cu sprijinul granturilor acordate de Islanda, Liechtenstein şi Norvegia prin mecanismul financiar SEE 2014-2021, în cadrul „Programului de Energie din România"