Info

(P) Qualis Properties finalizează parcul logistic Modulis, o investiţie de 15 milioane de euro

(P) Qualis Properties finalizează parcul logistic...

Autor: Publicitate

11.08.2022, 08:00 261

Segmentul industrial al pieţei imobiliare cunoaşte dinamici surprinzătoare care continuă în ciuda condiţiilor economice incerte din ţară. Una dintre aceste dinamici este întreţinută de conceptul dezvoltării durabile, prezent din ce în ce mai mult în abordarea dezvoltatorilor de hale industriale sau de depozitare.

Atât marile companii cât şi IMM-urile cu planuri de dezvoltare caută noi spaţii în care să îşi desfăşoare activitatea de producţie sau în care să depoziteze materialele, mărfurile, stocurile. Astfel, procentul de pre-închiriere este deja de 50% pentru Modulis, un parc industrial nou din Braşov.

Modulis reprezintă un mix de spaţii de depozitare şi de birouri. Prima fază a proiectului este amenajată pe un teren de aproximativ 50.000 mp, cu o suprafaţă închiriabilă de 20.000 mp structurată în 10 hale. Proiectul va continua cu faza a II-a, care va fi formată din 11 hale cu o suprafaţă totală de 22.000 mp construiţi; vor predomina spaţiile de depozitare şi mică producţie, la care se va adăuga funcţiunea de temperatură controlată – componentă influenţată de cerinţele actuale ale pieţei.

Dinamica acestui sector al pieţei imobiliare, până în iulie 2022, a fost una oscilantă în funcţie de contextul economic, iar suprafaţa totală a spaţiilor de depozitare contractate depăşeşte 10.000 mp. Avantajul celor 10 hale este structura modulară, iar spaţiile disponibile au de la 660 mp la 2.000 mp. Printre chiriaşii Modulis se numără Aquila – unul dintre principalii furnizori de servicii integrate de distribuţie şi logistică, Auto Total, Elit Romania şi Red Service – companii din domeniul auto şi Global Hub – companie aflată în topul distribuitorilor din România.

Proiectul se adresează în special companiilor mici şi mijlocii aflate în etapa de dezvoltare, extindere sau relocare. În prezent, pe piaţa locală există un deficit de spaţii de producţie şi depozitare moderne, dotate corespunzător, care să răspundă nevoilor curente şi viitoare ale firmelor din punct de vedere logistic şi tehnic. Standardul de calitate va ajuta firmele acomodate în proiect să se dezvolte şi să îşi crească afacerile sustenabil şi durabil.

Dragoş Ţigău, manager general Qualis Properties

 

Toate aceste business-uri au aproximativ aceleaşi seturi de cerinţe pentru halele dorite: construcţii noi, facilităţi mai bune, poziţionare strategică, suprafaţă flexibilă, dar şi perspectiva dezvoltării sustenabile a respectivelor afaceri şi chiar a comunităţii din jur.  

 

Hale industriale noi. Facilităţi şi dezvoltare sustenabilă

Cu fiecare an ce trece, companiile sunt din ce în ce mai interesate de soluţiile constructive adoptate de dezvoltatorii de parcuri industriale ori de ansambluri de hale de depozitare, inclusiv de eficienţa energetică a halelor şi de grija pentru mediul înconjurător reflectată de respectivele proiecte imobiliare.

Modulis se caracterizează prin eficienţă energetică, facilităţi numeroase şi modularitate. Un asemenea grad de flexibilitate înseamnă adaptare la noile paradigme ce se conturează în domeniile industrial şi logistic. Proiectul integrează şi o componentă regenerabilă, sub forma de panouri solare fotovoltaice cu o putere instalată de peste 2 MWh, energie verde necesară funcţionării parcului. Apele pluviale vor fi preluate prin sistem de rigole dedicate, iar stocarea lor într-un lac de acumulare va deservi sistemul de irigat.

Parcul industrial Modulis va integra cel mai mare HUB de încărcare fast-charge pentru maşini electrice/plug-in hibrid din ţară, cu peste 20 de staţii de încărcare rapidă. Vor avea acces toţi posesorii de astfel de vehicule, aceştia putându-le încărca utilizând staţii ultra rapide şi energie verde.

 

Despre QUALIS Properties

QUALIS a cunoscut o creştere remarcabilă a notorietăţii în ultimii ani, dar şi a cifrei de afaceri. De la 7 milioane de euro în 2021, rezultatele raportate la jumătatea acestui an indică premise de dublare a cifrei de afaceri. In prezent QUALIS are două şantiere deschise în Braşov pentru segmentul rezidenţial şi încheie lucrările la prima etapă a parcului logistic Modulis.

QUALIS are în plan demararea unui proiect rezidenţial premium, într-o zonă centrală din Braşov şi extinderea parcului Modulis – două proiecte, pentru care au fost achiziţionate deja terenurile.

Detalii: modulis.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO