Info

(P) realme 8 5G: performanţe 5G şi design atractiv la un preţ accesibil

(P) realme 8 5G: performanţe 5G şi design atractiv la...

Autor: Publicitate

13.05.2021, 08:00 249

Intrată relativ recent în rândul producătorilor de smartphone-uri, compania realme oferă tinerilor telefoane inteligente cu caracteristici avansate disponibile la preţuri accesibile. Cea mai recentă ofertă a companiei este realme 8 5G, un smartphone ce completează seria modelelor ce înglobează tehnologia 5G din care mai fac parte realme X50 5G şi realme 7 5G.

realme 8 5G este primul smartphone care beneficiază de un procesor MediaTek Dimensity 700 5G bazat pe tehnologie de 7 nm. Această tehnologia de 7 nm a procesorului asigură o eficienţă energetică cu până la 28% mai bună decât un procesor echivalent construit cu tehnologie de 8 nm, ceea ce permite lui Dimensity 700 să prelungească durata de viaţă a bateriei şi implicit asigură o autonomie superioară. Pe partea de procesare grafică, Dimensity 700 aduce un GPU puternic - ARM Mali-G57 MC2 cu o viteză de 950 MHz, un procesor potrivit pentru a pune în valoare tehnologia ecranului cu o rată de reîmprospătare de 90Hz.

Cu un display mare de 6,5 inci şi un raport ecran-corp incredibil de 90,5%, realme 8 5G oferă o experienţă vizuală de înaltă calitate. Afişajul Ultra Smooth Display cu o rată de refresh de 90Hz este capabil să producă 90 de cadre pe secundă, cu 50% mai mare în comparaţie cu un ecran convenţional de 60Hz, rezultând o experienţă vizuală uniformă şi plăcută. Afişajul are o rezoluţie 2400x1080 FHDĂ, o rată de eşantionare tactilă de până la 180Hz, un vârf de luminozitate de 600 nits şi 16,7 milioane de culori de ecran. Telefonul cântăreşte aproximativ 185 g, iar carcasa cu grosime de numai 8,5 mm ce îi oferă utilizatorului o senzaţie plăcută şi o prindere uşoară în palmă.

Formatul super-slim acomodează un set de trei camere pe panoul din spate. Camera principală, cu rezoluţie de 48 Mpixeli Ultra HD poate înregistra scene ultra-clare, fiind asociată cu o cameră de adâncime de 2 Mpixeli B&W ce ajută obiectivul principal să capteze mai bine lumina, să îmbunătăţească contrastul imaginii, să creeze imagini în stil retro şi să adauge textură portretelor. De asemenea, o cameră macro 4 cm cu rezoluţie de 2 Mpixeli completează ansamblul de pe panoul din spate al telefonului.

Camera frontală de 16 Mpixeli cu apertură F2.0 foloseşte Artificial Intelligence pentru a obţine cele mai expresive fotografii. În special, noul algoritm interpretează notele date de trăsăturile specifice ale subiectului în funcţie de sexul acestuia, de diferitele tipuri de piele şi forme şi caracteristici ale feţei, permiţând efectuarea rapidă de selfie-uri care prezintă o piele naturală şi delicată. Atât camera frontală cât şi cea de pe spatele telefonului sunt capabile să înregistreze clipuri video la o rezoluţie de Full HD 1080p cu 30 de cadre pe secundă.

Toate aceste caracteristici sunt puse în valoare de elementul principal al listei de specificaţii, modemul 5G. Videoclipuri cu momente importante ce trebuie împărtăşite cu cei dragi şi seturi de imagini vibrante ce trebuie urcate rapid în social media, serialele favorite văzute online atunci când eşti departe de laptop, toate acestea necesită suportul unor rate de transfer ridicate, de încredere. realme 8 5G reprezintă un reper important pentru companie, care şi-a anunţat angajamentul de a adopta tehnologia 5G în portofoliul lor de produse. Astfel, în următorii doi ani 70% din produsele oferite de realme urmând a adopta tehnologia 5G. În plus, o cantitate semnificativă de resurse de cercetare şi dezvoltare va fi alocată pentru a accelera adoptarea acestei tehnologii.

Autonomia telefonului este asigurată de o baterie masivă de 5000 mAh, cu încărcare rapidă de 18W. Bateria asigură 529 de ore de funcţionare în stand-by sau 31 de ore de convorbire continuă, 21 de ore de redare video sau 153 de ore de redare a playlist-urilor de muzică.

De asemenea, realme 8 5G suportă Smart 5G Power Saving. Deoarece 5G aduce un consum sporit de energie, tehnologia Smart 5G poate detecta în mod inteligent mediul înconjurător al semnalului şi poate comuta transparent pentru utilizator între modurile 4G şi 5G fără timpul de comutare, ceea ce realizează un consum de energie cu 30% mai mic decât telefoanele fără funcţia Smart 5G.

realme 8 5G va fi disponibil la partenerii locali începând cu 18 mai, fiind în ofertă specială pentru primele trei zile de vânzare la un preţ ce porneşte de la 879,99 lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO