Info

(P) Românii de la Clever inovează piaţa aplicaţiilor mobile de transport urban printr-o premieră în Europa centrală

Autor: Publicitate

15.01.2019, 14:50 1529

Start-up-ul românesc Clever lansează CleverGo, un agregator de oferte de transport rent-a-car care vine în completarea serviciilor de taxi oferite deja în aplicaţie. Nevoia pentru CleverGo a rezultat din analiza datelor de trafic colectate în ultimii ani de Clever şi punând în balanţă evoluţia accelerată a cererii de deplasare a pasagerilor raportată la capacitatea extrem de limitată a serviciilor de transport actuale.

Pentru prima dată în România, utilizatorii vor avea la dispoziţie o singură platformă în care vor putea accesa şi selecta cele mai bune opţiuni de taxi şi rent-a-car. Serviciul va fi disponibil în Bucureşti şi Timişoara începând cu această lună. Platforma Clever colaborează doar cu şoferi profesionişti, acreditaţi pentru activităţi de transport taxi sau rent-a-car. Ambiţia Clever este de a reduce la sub 1 minut timpul de aşteptare pentru orice comandă lansată în aplicaţie.

În 2010 Clever taxi devenea prima aplicaţie din România care le oferea consumatorilor o platformă unică în care aceştia aveau acces la ofertele companiilor de taxi permiţând plata cash a cursei, iar începând cu 2014 şi plata direct din aplicaţie, prin card bancar. În mai puţin de 5 ani de la lansare, Clever a devenit lider de piaţă pe segmentul aplicaţiilor mobile de taxi, având în prezent peste 1 milion de utilizatori activi şi 30.000 de şoferi prezenţi în aplicaţie. În ceea ce priveşte cursele, peste 3,5 milioane de comenzi sunt lansate în medie în aplicaţie în fiecare lună, iar valoarea totală a curselor din anul 2018 este de peste 100 de milioane de euro.

Ultimele statistici disponibile la nivelul lunii decembrie 2018 reconfirmă poziţia de lider de piaţă a Clever care deţine 70% din totalul utilizatorilor activi din România şi peste 90% din totalul descărcărilor (date agregate de Clever Tech SRL pe baza cifrelor furnizate de App Annie Intelligence).

CITAT ANDREI FRUNZĂ, GENERAL MANAGER CLEVER

Prin lansarea CleverGo revoluţionăm încă o dată piaţa de mobilitate urbană. Astfel, începând din ianuarie, Clever devine cel mai mare market-place din Europa Centrală care integrează ofertele transportatorilor tip taxi cu cele de rent-a-car, oferindu-le utilizatorilor din România posibilitatea de a alege, în mod agregat şi transparent, dintre ofertele acestor transportatori din proximitatea lor.

Pentru clienţii noştri, ne dorim ca această noutate să se traducă într-un timp de aşteptare de sub 1 minut pentru fiecare comandă lansată pe platforma Clever pentru că ştim cât de important este să ajungi mai repede şi în siguranţă la destinaţie sau acasă alături de cei dragi.

Premiera reprezentată de lansarea CleverGo ne dorim să contribuie la consolidarea poziţiei de lider pe care o avem deja în România pe segmentul aplicaţiilor mobile de taxi şi să extindem acest statut şi pentru transportul tip rent-a-car. La nivel european, diversificăm acum portofoliul serviciilor oferite de mytaxi. Misiunea de a inova segmentul de mobilitate urbană este ceea ce ne-a adus împreună în 2017 atunci când mytaxi, parte a serviciilor de mobilitate din cadrul grupului Daimler AG, a achiziţionat în proporţie de 100% Clever Tech, dezvoltatorul aplicaţiei iniţiale Clever taxi. Expunerea de care beneficiem acum în cadrul grupului mytaxi, lider absolut pe piaţa din Europa (peste 100 de milioane de utilizatori din 10 ţări) ne ajută să fim conectaţi în permanenţă la expertiză de top care, la finalul zilei, se traduce în inovaţii care să ajute locuitorii marilor oraşe din Europa să ajungă rapid şi în siguranţă la destinaţie, printr-un proces transparent care să le confere acces la cele mai bune oferte de pe piaţă.

Astfel, CleverGo reiterează angajamentul nostru de a contribui activ la inovaţia europeană în domeniul mobilităţii urbane, iar fuziunea în curs de finalizare a Daimler AG cu BMW Group (n.a. fuziunea a fost aprobată pe 18 decembrie 2018 de către autorităţile de concurenţă) pe acest segment va deschide noi orizonturi pentru echipa noastră din România.

Care sunt beneficiile pentru utilizatori?

► O singură aplicaţie. Utilizatorii vor avea la dispoziţie o singură aplicaţie de mobilitate urbană ce integrează două servicii de transport (taxi şi rent-a-car) oferind într-un mod transparent acces la cel mai mare număr de şoferi autorizaţi.

Astfel, în cadrul aceleiaşi platforme mobile, utilizatorii vor introduce o singură dată detaliile despre destinaţiile favorite, cele mai practicate rute, detaliile de plată (în cazul plăţii cu cardul), preferinţele pentru anumiţi şoferi şi vor afla din acelaşi loc de ofertele şi promoţiile valabile pentru ambele tipuri de transport urban.

► O flotă profesionistă. Prin serviciul CleverGo, vom suplimenta numărul de maşini disponibile în aplicaţia Clever pentru a putea răspunde cererii utilizatorilor.

Serviciul CleverGo este oferit exclusiv în parteneriat cu transportatori şi şoferi autorizaţi de servicii de tip rent-a-car, respectând modelul de funcţionare a aplicaţiei şi filozofia companiei orientate către satisfacerea la cele mai înalte standarde de calitate şi securitate a nevoii de transport a clienţilor noştri.

► Timp de răspuns mai mic. Prin integrarea în cadrul platformei Clever a serviciului de transport de tip rent-a-car, utilizatorii au acum la dispoziţie un număr mai mare de şoferi autorizaţi, crescând şansele de a găsi o maşină în cel mai scurt timp. Ambiţia Clever prin lansarea CleverGo este de a reduce timpul de aşteptare pentru fiecare comandă la sub 1 minut. Aplicaţia va funcţiona în continuare pe principiul proximităţii, în funcţie de distanţa dintre locaţia şoferului şi punctul din care a fost dată comanda, indiferent de tipul de autorizare (taxi sau rent-a-car). Pe lângă criteriul de proximitate, aplicaţia ţine cont şi de alte elemente precum ratingul şoferului, preferinţele clientului (şoferi blocaţi sau favoriţi), selecţia făcută de pasager (plata în aplicaţie, o anumită flotă etc).

► Fără tarife dinamice. Transparenţă.

Preţul per km pentru serviciul CleverGo este stabilit de transportatorii autorizaţi rent-a-car care furnizează serviciile. Acesta va afişat transparent în aplicaţie pasagerilor înainte de acceptarea cursei.

Preţul per km este fix şi nu poate suferi modificări în funcţie de zi sau oră, oferind astfel utilizatorilor control şi predictibilitate din punctul de vedere al costurilor.

► Modalităţi de plată. Pentru toate cursele, Clever oferă în cadrul aplicaţiei opţiunile de plată cash sau card. Metoda de plată se selectează în momentul lansării unei noi comenzi.

► Siguranţă. Clever a dezvoltat mecanisme interne de control al calităţii serviciilor pe care le intermediază, acum aplicate şi pentru cursele CleverGo. Astfel, utilizatorii pot semnala în timp real orice neregulă legată de cursele efectuate, sesizările fiind imediat preluate şi procesate de o echipa de suport activă 24/7. În urma verificărilor, situaţiile semnalate pot avea efecte directe asupra şoferilor, aceştia fiind obligaţi să respecte standardele de calitate ale platformei Clever.

De asemenea, în completarea serviciului de control al calităţii destinat utilizatorilor, Clever este permanent alături de şoferii colaboratori prin suport telefonic care funcţionează 24/7 şi un birou dedicat în Bucureşti. Astfel, şoferii din toată ţara care colaborează cu Clever au un partener de încredere la care pot apela oricând pentru orice fel de situaţie legată de activitatea lor profesională sau alte situaţii cu care se confruntă în trafic.

**

DESPRE CLEVER TAXI 

Aplicaţia Clever Taxi a fost fondată în 2010 şi este prima aplicaţie de e-hailling din România care permite atât plata cash a cursei, cât şi plata direct din aplicaţie, prin card bancar. Cu 1 milion de utilizatori şi peste 30.000 de şoferi înregistraţi, Clever Taxi a revoluţionat mobilitatea urbană din România. Compania are peste 60 de angajaţi şi este prezentă în peste 20 de oraşe din România.


În luna iunie 2017, business-ul Clever Taxi a fost achiziţionat  de grupul Intelligent Apps, înfiinţat în 2009, parte a companiei Daimler Mobility Services. Din acelaşi grup fac parte aplicaţiile Mytaxi (disponibilă în 10 ţări din Europa) şi Beat (activă în Grecia, Peru, Chile şi Columbia). Intelligent Apps are 16 milioane de utilizatori în 14 ţări şi 100 de oraşe, fiind cea mai mare aplicaţie de mobilitate urbană din Europa.
Mai multe informaţii şi kitul de presă complet sunt disponibile pe www.clevertaxi.com .

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO