Info

(P) ROMSIR, lider pe piaţa sistemelor fotovoltaice, a înregistrat dublarea cifrei de afaceri, la peste 20 milioane EUR în 2022

Autor: Publicitate

01.02.2023, 11:13 1330

În anul 2022, ROMSIR a instalat şi pus în funcţiune peste 2800 de sisteme fotovoltaice însumând peste 23MW, devenind astfel lider de piaţă, cu o cotă de peste 10% din numărul prosumatorilor la nivel naţional.   

Anul 2022 a adus, de asemenea, dublarea cifrei de afaceri la un nivel de aproximativ 20 milioane EUR, în special datorită creşterii investiţiilor în sisteme fotovoltaice din partea sectorului comercial. Cele mai multe solicitări au venit din agricultură şi industrie, întrucât sistemele fotovoltaice reprezintă o investiţie excelentă pentru halele de producţie, centrele comerciale, silozurile de cereale şi fermele ce deţin acoperişuri nefolosite şi care au consum mare de energie, în special în timpul zilei. 

"Provocările anului trecut pentru noi au fost asigurarea stocurilor necesare – în condiţiile crizei de semiconductori la nivel mondial şi atragerea forţei de muncă. Am reuşit să ne dezvoltăm organic şi am crescut numărul de echipe proprii, menţinând în acelaşi timp un standard ridicat de calitate, prin realizarea unei instruiri constante. Astfel, în acest moment avem capacitatea de a realiza un număr de minim 600 montaje rezidenţiale şi comerciale în fiecare lună" a declarat Mihai Langă, Director Tehnic al ROMSIR. 

ROMSIR şi-a dezvoltat capacităţile proprii de instalare a sistemelor fotovoltaice şi a investit în depozite şi logistică proprii, astfel încât să menţină un stoc de peste 10.000kWp şi să poată răspunde prompt solicitărilor din piaţă, la nivel naţional. 

“Aşteptările noastre pentru 2023 sunt legate de tendinţa de creştere a investiţiilor, mai ales în sectorul comercial. Decizia de a investi într-un sistem fotovoltaic a devenit facilă, deoarece în acest moment, amortizarea se realizează în mai puţin de 3 ani, iar durata de viaţă este de peste 25 de ani. Pe lângă economii considerabile pe termen lung, intervine şi un factor important pentru sectorul comercial, şi anume, predictibilitatea. Astfel, o parte din energia electrică va fi furnizată de sistemul fotovoltaic şi nu va fi supusă fluctuaţiilor preţurilor energiei electrice. În acest context, estimăm o creştere a cifrei de afaceri cu 50% în anul 2023", a declarat Claudia Moga-Olaru, Director Economic al ROMSIR. 

Pentru anul 2023, estimăm şi o continuare a creşterii interesului sectorului rezidenţial pentru sisteme fotovoltaice, mai ales în condiţiile reducerii cotei TVA de la 19% la 5% şi anunţării unei sesiuni viitoare a programului Casa Verde. 

Cu o experientă de peste 25 ani în electronică şi energie regenerabilă, ROMSIR oferă soluţii complete de sisteme fotovoltaice, de la consultanţă şi proiectare, la montaj şi punere în funcţiune pe tot teritoriul Romaniei. Am instalat şi pus în funcţiune peste 5000 de sisteme fotovoltaice totalizând peste 43.000 kW, atât pentru proiecte comerciale, cât şi rezidenţiale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO