Info

(P) S-a deschis Hotbikes, magazin dedicat conceptului de urban cycling

(P) S-a deschis Hotbikes, magazin dedicat conceptului de...

Autor: Publicitate

14.10.2022, 13:43 864

Magazinul online de biciclete singlespeed şi accesorii Hotbikes.ro, lansat în urmă cu aproape 3 ani, trece în offline, deschizând în această toamnă prima locaţie fizică. Aici, pasionaţii de pedalat şi nu numai se pot bucura de un concept integrat inovativ, ce include un service pentru biciclete şi o cafenea în sistem takeaway. Magazinul Hotbikes s-a făcut remarcat în ultimii ani în comunitatea de biciclişti din Bucureşti şi din ţară şi a cunoscut o evoluţie direct proporţională cu interesul tot mai crescut al nişei care preferă transportul urban alternativ.

Mobilitatea alternativă în oraşe aglomerate reprezintă un concept tot mai des adus în discuţie, atât de specialişti care promovează eficientizarea bugetului, cât şi de cei care vizează un stil de viaţă sănătos, dacă ne referim la mijloace de transport ce implică activitatea fizică. Iar bicicleta reprezintă o variantă ce bifează cu succes ambele criterii.

Hotbikes s-a lansat în urmă cu aproape 3 ani, dintr-o pasiune târziu descoperită a fondatorului său, care a identificat pe piaţa locală o nevoie neacoperită – bicicletele singlespeed (cu o singură viteză), agile, uşoare, perfecte pentru a face naveta la birou sau a te deplasa pe distanţe scurte şi medii. De altfel, acestea sunt şi caracteristicile care recomandă acest tip de biciclete pentru deplasarea în oraşele plate cum este Bucureşti, pe lângă raportul excelent calitate – preţ şi costul redus de întreţinere. În plus, sunt suficient de rapide pentru a satisface plăcerea de a pedala pe asfalt.

În prezent, Hotbikes se remarcă pe piaţa de profil cu produse de la branduri de top din SUA, Europa şi Asia - Cinelli, State Bicycle, Santafixie, Brick Lane Bikes, ABUS, Sugino şi multe altele - biciclete singlespeed sau fixed gear (fixie). Alături de acestea, pe Hotbikes.ro şi în magazinul offline veţi găsi accesorii şi piese pentru biciclete, echipamente dedicate pasionaţilor de ciclism, inclusiv rucsaci impermeabili sau mănuşi. Preţurile pentru bicicletele de pe Hotbikes.ro pornesc de la 2.100 de lei. Cele mai multe comenzi au fost plasate anul acesta din Bucureşti, unde s-au comandat biciclete şi accesorii pentru pedalatul urban. În topul clienţilor Hotbikes se află şi Timişoara, Braşov, Cluj-Napoca şi Oradea.

Hotbikes = biciclete pentru oraş

„Până în urmă cu cinci ani nu mai urcasem pe vreo bicicletă din copilărie. Am început să pedalez alături de fiul meu, care pe atunci avea aproape 3 ani, din dorinţa de a-l încuraja să facă mişcare şi de a petrece mai mult timp în aer liber împreună cu el. Am căutat cele mai uşoare variante din nevoie, e greu să cari două biciclete. Aşa am ajuns să descopăr cultura singlespeed & fixed gear. În România oferta era destul de scăzută, aşa că am decis să fac ceva în sensul acesta. Aşa am deschis Hotbikes.ro, din pasiune şi nevoie. Am constatat cu surprindere, pe propria piele, cât de puţini clienţi cumpără bicicleta care li se potriveşte – conformaţiei, stilului de viaţă. A cumpăra bicicleta care nu ţi se potriveşte e principala cauză pentru care o persoană renunţă la pedalat”, a declarat Cristian Moldoveanu, fondator Hotbikes.

Potrivit fondatorului Hotbikes, bicicleta reprezintă, în prezent, unul dintre cele mai eficiente mijloace de transport urban, precum şi o modalitate plăcută de a bifa necesarul zilnic de activitate fizică.

„Am depăşit sau suntem pe cale de a depăşi momentul acela când bicicleta este folosită doar în parc şi de câteva ori pe vară. Bicicleta ar trebui să reprezinte un mijloc de transport pe care te poţi baza zilnic, ce te ajută să economiseşti timp şi bani. Totodată, înseamnă şi adoptarea unui stil de viaţă (mult mai) sănătos, atât de important în aceste vremuri sedentare”, adaugă Cristian Moldoveanu.

Hub pentru pasionaţii de pedalat urban

Întrucât unul dintre obiectivele fondatorului constă în crearea unei comunităţi de biciclişti cu care să împărtăşească aceeaşi pasiune, dar şi pentru a oferi un concept inovator care mizează pe ideea de urban cycling, Cristian Moldoveanu a deschis în această toamnă şi o locaţie fizică, în Bucureşti, pe strada Lânăriei 80A. Locaţia integrează şi un service de biciclete - administrat e Hubworks, dar şi o cafenea în sistem takeaway, cu cafea de specialitate, precum şi o atmosferă şi un design dedicat pasionaţilor de cycling.

Sub sloganul #ArdeGrasimeaNuBenzina, hubul recent deschis din zona Tineretului aduce laolaltă persoane care sunt dispuse să renunţe la maşină şi în afara weekendului şi care îmbrăţişează cultura urbană. De altfel, Cristian Moldoveanu şi-a propus să organizeze o serie de evenimente dedicate ciclismului urban, ateliere pentru copii şi adulţi, unde aceştia să înveţe să-şi întreţină singuri bicicleta sau poate chiar să şi-o creeze.

„Lăudăm adesea iniţiativele din alte ţări unde ciclismul urban este un stil de viaţă. Este adevărat că suntem departe de o infrastructură similară, însă schimbarea începe cu fiecare dintre noi. Este ca în cazul maşinilor: când numărul lor a crescut, s-a adaptat infrastructura. Cu cât numărul bicicliştilor va creşte mai repede, cu atât se vor urgenta procedurile şi legislaţia pentru crearea unei infrastructuri dedicate acestei comunităţi”, este de părere fondatorul Hotbikes.

 

 

 

 

 

 

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO