Info

(P) Skanska dă startul vieţii WELL la birou

(P) Skanska dă startul vieţii WELL la birou

Autor: Publicitate

14.12.2018, 08:00 638

Skanska este primul dezvoltator de birouri din România care construieşte clădiri ce încurajează şi susţin well-being-ul ca parte a unei vieţi de calitate. Prin implementarea certificării WELL în proiectele sale, compania îşi asumă rolul de a creşte notorietatea factorilor care ne influenţează viaţa de zi cu zi la birou şi cărora adesea nici nu le realizăm importanţa.

Nevoia de educare a publicului în privinţa certificării WELL este din ce în ce mai necesară, iar Skanska este singurul dezvoltator imobiliar din România care se implică activ în creşterea notorietăţii beneficiilor acestui nou standard de well-being la birou. Printr-o campanie construită sub sloganul „Office life is life. Live it WELL”, organizaţia a dezvoltat o suită de clipuri şi materiale informative care prezintă o perspectivă pozitivă asupra timpului petrecut în locul de muncă.

Cum poate fi măsurat wellbeing-ul utilizatorilor clădirii? WELL se concentrează pe nevoile angajaţilor care vor folosi spaţiul şi funcţionează ca un sistem metric bazat pe performanţă, prin raportare la şapte concepte de bază: aer, apă, lumină, alimentaţie, fitness, confort şi echilibru mintal. Standardul vine în completarea sistemului de certificare LEED, implementat în toate proiectele Skanska încă din 2009. În timp ce LEED are la bază soluţiile de sustenabilitate implementate care se reflectă în eficienţa clădirii, WELL pune accentul pe nevoile utilizatorilor şi cât de bine se simt în spaţiu. Altfel spus, LEED este despre clădiri. WELL este despre oameni.

Primele proiecte de birouri din România certificate WELL urmează să fie a doua şi a treia clădire din proiectul Campus 6, din zona de centru-vest, în imediata vecinătate a Universităţii Politehnice. Campus 6 vine cu o serie de inovaţii pe piaţa clădirilor de birouri din România la nivel de infrastructură şi anume sistemul HVAC - de încălzire, ventilaţie şi aer condiţionat, precum şi sistemele de monitorizare şi control a calităţii apei. De asemenea, în premieră pentru România, rezidenţii Campus 6 vor beneficia de o pistă de alergare, amenajată pe acoperişul clădirilor 2 şi 3, oferind spaţiu pentru exerciţiu fizic şi o privelişte unică asupra zonei. Mai mult, proiectul cuprinde grădini urbane dotate cu prize electrice şi Wi-Fi, precum şi spaţii exterioare proiectate special pentru întruniri de business şi sociale, restaurant şi cafenele cu terase.

Menite să încurajeze socializarea, să coaguleze comunitatea din preajma clădirii şi să crească calitatea timpului petrecut la birou, WELL înseamnă redefinirea bunelor practici în dezvoltarea imobiliară pe piaţa din România.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO