Supliment ZF Birouri 2021

(P) Mobexpert Office: Soluţii flexibile. Eficienţă sporită

15 sep 2021 Autor: Publicitate

Situaţia la nivel global provocată de pandemia Covid-19 a schimbat atât modul de lucru, cât şi locul angajaţilor, fapt ce a determinat angajatorii să abordeze strategia Work from home. După un an de la instalarea pandemiei şi desfăşurarea activităţii profesionale în confortul de acasă, s-a început revenirea angajaţilor în spaţiile de birou, însă cu implementarea anumitor măsuri pentru a menţine în continuare distanţarea socială pentru siguranţa sanitară, dar şi păstrarea productivităţii acestora.

Foto: Mobexpert Office

Tranziţia inversă Work From Home - Work From Office

Revenirea la birou necesită totodată şi reamenajarea spaţiului de lucru. Odată cu noile provocări cauzate de pandemie, numărul de angajaţi care vor lucra de la birouri va fi redus comparativ cu perioada pre-COVID 19, într-un procentaj de aproximativ 60-70%. Astfel că, spaţiul alocat fiecărui angajat prezent la birou va fi majorat de la 10-12 mp la 15-18 mp.

În amenajarea spaţiului actual, se recomandă crearea unor zone dedicate interacţiunii dintre angajaţi, poziţionate în spaţii de dimensiuni generoase şi prietenoase, dar şi zone de interacţiune cu clienţii şi partenerii de afaceri, în care elementele de design, cât mai originale, sunt esenţiale.

Amenajări pentru o bună concentrare a angajaţilor

Spaţiile de lucru trebuie să fie amenajate astfel încât să fie flexibile, să permită oamenilor să comunice, să schimbe idei, să se poată muta, dar să şi poată lucra în intimitate totală.

O colecţie concepută pentru realizarea mediilor de lucru în spaţii deschise, prin mobilier flexibil, modular, fonoabsorbant şi total personalizabil este Nucleo, care oferă intimitate şi concentrare. Compoziţiile colecţiei pot fi configurate în elemente simple, duble sau repetate, fără limite, în moduri diferite în funcţie de fiecare nevoie. Plusul acestui produs este că este uşor de deplasat şi, prin urmare, poate fi reconfigurat în orice moment. De asemenea, mobilierul poate fi integrat în încăperile comune şi de colaborare, de aşteptare, pauză, lounge, dar şi pentru întâlniri şi staţii de lucru touch-down.

Nucleo TemporaryWork garantează confidenţialitatea pentru munca individuală, fără a pierde contactul cu mediul înconjurător.

 

Foto: Mobexpert Office

Zone de videoconferinţă individuale

Apelurile telefonice şi videoconferinţele se pot desfăşura în zone special amenajate, care inhibă zgomotul de fundal, oferind intimitate şi menţinând concentrarea. O soluţie concepută pentru a satisface un mod de lucru eficient este HushHybrid, care oferă utilizatorilor cantitatea maximă de spaţiu necesară, ocupând cât mai puţin spaţiu de birou posibil.

Standul HushHybrid  are un scaun confortabil, moale, care susţine o poziţie verticală a corpului, în timp ce suportul permite închiderea computerului sau monitorului all-in-one. Benzi laterale LED suplimentare oferă iluminare facială benefică în timpul conversaţiilor video. Blatul de birou reglabil în profunzime din interior permite reglarea la o adâncime în funcţie de preferinţe. Standul poate fi comandat cu autocolante suplimentare pe sticlă, oferind intimitate printr-un aspect „mat”. Combinaţia acestor caracteristici creează un loc hibrid versatil de lucru, care, pe lângă un design excelent, ajută la crearea unor condiţii de lucru productive.

Foto: Mobexpert Office