Info

(P) Soluţiile propuse de Holcim Romania pentru infrastructură durabilă şi sustenabilă

Autor: Publicitate

15.07.2021, 10:48 6464

Nivelul de dezvoltare al infrastructurii se află în strânsă legătură cu evoluţia economică a oricărei ţări, influenţând bunul mers al producţiei, al serviciilor şi al comerţului. În acest fel, economia se dezvoltă pe o bază solidă, iar calitatea vieţii oamenilor este semnificativ îmbunătăţită.

Lipsa continuităţii proiectelor de infrastructură afectează utilizarea eficienta a resurselor financiare şi din acest motiv, există o nevoie urgentă a dezvoltării proiectelor de infrastructură. În România, transportul rutier reprezintă peste 80% din totalul modalităţilor de transport a mărfurilor şi călătorilor.

Odată cu lansarea noului model de business, ECONCEPT, centrat pe sustenabilitate şi bazat pe o ofertă integrată de produse şi soluţii ECO, compania Holcim Romania răspunde nevoilor de dezvoltare a infrastructurii, propunând soluţii durabile, în armonie cu mediul înconjurător.

DOROSOL® şi DOROPORT® TB, cele două game de lianţi hidraulici rutieri din portofoliul Holcim Romania au un grad crescut de durabilitate şi performanţe climatice superioare. Acest indicator de performanţă climatică este dat de Eticheta Verde Holcim, sistem de auto evaluare care indică nivelul emisiilor de CO2 şi conţinutul de material reciclat.

DOROSOL® este gama de produse Holcim Romania utilizată pentru îmbunătăţirea rezistenţei la compresiune a unor categorii de pământuri coezive folosite în construcţii civile şi căi de comunicaţie, ducând în final la creşterea capacităţii portante a terenului la care a fost folosit.

DOROPORT® TB, gama de lianţi speciali este utilizată pentru stabilizarea straturilor rutiere şi are un nivel crescut de durabilitate în medii agresive, contribuind la cresterea portantei straturilor din sistemul rutier.

Acest soluţii verzi reprezintă alegerea ideală pentru proiecte de infrastructură la standarde înalte de calitate, cu timp scăzut de execuţie, optime din punct de vedere economic şi în armonie cu mediul înconjurător.

Gabriel Ristoiu, Director  Infrastructură, Grupul Holcim Romania, povesteşte mai multe despre lianţii hidraulici rutieri într-un scurt interviu:

Ce înseamnă, mai exact, soluţii verzi pentru infrastructură?

Când vorbim de infrastructură verde, o mare importanţă, pe lângă cimenturi compozite şi alte produse, o au lianţii hidraulici rutieri. Gamele noastre de lianţi hidraulici speciali, DOROSOL şi DOROPORT au o performanţă climatică superioară, indicată de conţinutul de materiale reciclate (până la 40%) şi de emisiile reduse de CO2 (de minimum 30%).

Sunt soluţii inovatoare ce asigură lucrări de infrastructură mai durabile şi totodată un mediu construit mai verde.

De ce acum această direcţie către produse şi soluţiile verzi?

Este momentul să răspundem provocărilor generate de criza climatică şi considerăm că nu mai este cale de întoarcere din drumul către sustenabilitate. Noi, Holcim Romania, ne asumăm rolul important pe care îl avem de jucat atât în combaterea acestei crize, cât şi în dezvoltarea şi urbanizarea României.

Doar folosind produse şi soluţii de infrastructură durabile şi prietenoase cu mediul înconjurător, precum DOROSOL şi DOROPORT® TB, vom reuşi să construim lucrări de calitate şi să reducem emisiile de CO2. În plus, statul impune constructorilor condiţii de sustenabilitate încă din faza de proiect, iar lianţii hidraulici Holcim răspund acestei nevoi. Soluţiile verzi în proiectele de infrastructură sunt astfel din ce în ce mai mult solicitate în piaţă.

Ce înseamnă sustenabilitatea pentru tine?

Modul în care noi suntem conştienţi şi responsabili de felul în care acţionăm pentru echilibrul şi bunăstarea generaţiilor viitoare.

Cum se transpune noul model de business ECONCEPT, anunţat de Holcim în acest an, în sectorul infrastructură?

Căutăm în permanenţă metode noi, mai bune, de a face lucrurile. Îmbrăţişăm cu bucurie inovaţia şi noile tehnologii, de aceea am lansat ECONCEPT, un model inedit de afaceri, axat pe produse şi soluţii ECO pentru toate segmentele de activitate, inclusiv pentru sectorul de infrastructură.

Până la începutul anului 2021 aveam peste 2000 de proiecte executate şi vom continua în acest ritm, folosind ECOSoluţiile dezvoltate pentru infrastructură în construcţia de autostrăzi, aeroporturi, etc. Sunt soluţii adaptate provocărilor tehnice din zilele noastre şi care răspund în acelaşi timp necesităţii diminuării amprentei de CO2 pentru infrastructura viitorului.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO