Info

(P) Spiritul de echipă, ridicat la rang de performanţă. Catena Racing Team - cel mai valoros club sportiv al unei companii din România

(P) Spiritul de echipă, ridicat la rang de...
04.12.2017, 09:00 1541

Pentru mulţi, „depăşirea propriilor limite” este doar o expresie. Pentru alţii, însă, înseamnă pasiune, reprezintă un reper sau chiar un mod de viaţă ori pur şi simplu plăcerea de face faţă unor noi şi noi provocări. Este ceea ce-i ghidează, de fapt, pe membrii clubului Catena Racing Team - cel mai numeros club polisportiv al unei companii din România.

Sportul practicat organizat în cadrul marilor companii nu este un concept foarte nou, dar este încă puţin dezvoltat şi mai ales mediatizat în România. Dincolo de efectele benefice asupra sănătăţii celor care îl practică, sportul corporatist – aşa cum este denumit – are în primul rând rolul de a dezvolta şi consolida spiritul de echipă, pe de o parte, şi pe cel competiţional, pe de altă parte. Totul însă în limita fairplay-ului pe care îl presupune practicarea oricărui sport. Pe lângă experienţa în acest domeniu, importat „din afară” de multinaţionalele venite să investească în România, tot mai multe companii româneşti au înţeles importanţa sportului organizat la locul de muncă, necesitatea existenţei unui mecanism care să coaguleze echipe, să creeze strategii, să crească motivaţia şi să încurajeze performanţa – atât cea individuală, cât mai ales cea de echipă. Sportul dezvoltă nu doar muşchii, dar mai ales caractere. Sportul întăreşte organismul, dar mai ales spiritul. Sportul crează competiţie, dar mai ales muncă în echipă. Iar Catena, liderul retailului farmaceutic din România şi una dintre cele mai mari companii antreprenoriale autohtone a înţeles asta.

Unul dintre principalele obiective ale Catena este acela de a contribui la sănătatea românilor inclusiv prin promovarea unui stil de viaţă sănătos. Iar acest stil de viaţă presupune mişcare şi practicarea unui sport. Fără să fie neapărat vorba de un sport de performanţă, ci de menţinerea sănătăţii şi de obţinerea performanţei din sport.

Iar pentru Catena şi echipa sa, aceasta nu a însemnat doar o teorie, ci un îndemn pus în practică. Mai ales că unde în altă parte mai poate fi întâlnit cu adevărat spiritul de echipă, dacă nu în sport? „Nu doar îl susţii, ci îl şi practici!” – a fost îndemnul de la care a pornit proiectul Catena Racing Team, la iniţiativa vicepreşedintelui grupului Fildas-Catena, doctor farmacist Radu George. Acest proiect a fost demarat ca o extensie a conceptului de sănătate prin sport şi de asociere a brandului cu practicarea mişcării în aer liber.

Lansată oficial în urmă cu 3 ani, pe 6 septembrie 2014, cu ocazia unei curse de Mountain Bike, CATENA RACING TEAM este o echipă polisportivă formată exclusiv din angajaţi şi colaboratori ai firmelor Catena, Fildas şi Tonica Group, cu toţii pasionaţi de sport şi de mişcare în aer liber. Este cel mai mare club sportiv al unei companii private din România, cu peste 1.000 de membri activi în prezent. Iar cum brandul Catena înseamnă munca unei echipe cu adevărat unite, succesul în sport nu avea cum să se lase aşteptat. Catena Racing Team promovează, în primul rând, valorile după care se ghidează întreaga echipă a grupului Catena-Fildas: multă ambiţie, respect şi o colaborare excelentă între membri pentru atingerea obiectivelor.

În cei puţin peste trei ani de activitate, palmaresul Catena Racing Team este unul impresionant: peste 220 de podiumuri: 61 medalii aur, 85 medalii argint şi 75 medalii bronz. În plus, pe lângă competiţiile intercluburi la care participă, Catena Racing Team a dezvoltat propriul campionat intragrup de handbal şi unul de fotbal.

„La început a fost un vis, iar acum este o realitate. S-au împlinit deja 3 ani de la prima cursă MBT. Prima cursă din viaţa mea şi mai ales prima participare a membrilor clubului nostru la o competiţie. Atunci s-a născut ideea celui mai mare club corporatist cu un palmares uluitor. Sunt 3 ani de victorii, autodepăşiri, competiţii, dar mai ales de prietenie şi bună dispoziţie”, declară Radu George, vicepreşedinte Fildas-Catena Grup şi fondator al Catena Racing Team.

Poveşti de succes

Catena Racing Team are o mulţime de poveşti de succes – de la medalii şi campionate câştigate la depăşirea unor recorduri. De fapt, cu fiecare participare, cu fiecare competiţie, se scrie o poveste. Poveşti despre ambiţie, devotament, depăşirea limitelor, determinare, efort şi multă muncă. Poveşti despre succes, despre noi provocări, despre descoperirea de sine. Sau pur şi simplu poveşti despre sănătate şi viaţa trăită în armonie cu natura. Iar personajele acestor poveşti sunt fiecare dintre cei peste 1.000 de membri ai Catena Racing Team, reprezentând aproape 20% din cei aproximativ 5.700 de angajaţi ai firmelor din cadrul grupului Fildas-Catena. Sunt însă şi câteva poveşti aparte, care merită spuse pe larg. Sunt oameni din Catena Racing Team care au făcut din performanţele lor istorie.

Campioană naţională la fotbal

Selecţionata de fotbal Catena Racing Team este noua campioană a României la fotbal, ocupând locul I în liga FIFCO a Campionatului Naţional de Fotbal Corporatist, aflat la ediţia a XIII-a. Catena Racing Team a câştigat finala disputată cu echipa Ursus Cooler, după un meci antologic tranşat abia după disputarea loviturilor de departajare – scorul, la finalul timpului regulamentar, fiind de 3-3. Victoria a fost cu atât mai savurată cu cât la acest eveniment au participat 48 de echipe ale celor mai importante corporaţii din România. Valoarea, perseverenţa, dăruirea şi spiritul de echipă au învins şi de data aceasta, echipa Catena Racing Team reuşind să câştige turneul după ce, la ediţia trecută, s-a aflat tot pe podium, ocupând locul III.

Ultimul act al competiţiei a avut loc pe terenurile Complexului Sportiv Dinamo, clasamentul final al Campionatului Naţional de Fotbal Corporatist, împărţit în trei ligi, fiind următorul:

Liga FIFCO

Locul I: CATENA RACING TEAM

Locul II: Ursus Cooler

Locul III: Augsburg International

Aceasta a fost componenţa echipei campioane: Daniel Zaharia, Andrei Vlăsceanu, Cătălin Oprea, Nicuşor Niculae, Alexandru Niculae, Ionuţ Enache, Niculae Tălpeanu, Mihai Prodan, Marius Aranghel, Ştefan Tudor, Gabriel Micu, Sorin Dumitru, Mihai Cană, Adrian Roşca, Cosmin Paşcovici, Adrian Cruceană (căpitan), Bogdan Pătraşcu (antrenor).

„Este victoria întregii echipe, expresie a spiritului de luptă care ne caracterizează, rezultat al eforturilor depuse şi al tacticilor venite dinspre banca tehnică” – declara Adrian Cruceană, căpitanul echipei campioane - economist în cadrul departamentului Financiar al Fildas Trading.

„Suntem o echipă unită, frumoasă, o echipă care a crezut în visul ei, acela de a deveni campioană, şi care a luptat pentru asta. Mulţumesc tuturor celor care ne-au susţinut şi care au avut încredere în noi!” – a declarat la rândul său Bogdan Pătraşcu, antrenorul echipei de fotbal Catena Racing Team.

Bogdan Pătraşcu este de altfel un fost fotbalist profesionist cunoscut în lumea fotbalului din România, dar şi din Italia – unde a şi jucat 10 ani.

Campionatul Naţional de Fotbal Corporatist este cel mai important eveniment fotbalistic organizat pentru companiile din România şi face parte din circuitul internaţional de turnee de fotbal, ca urmare a afilierii Federaţiei Române de Sport Corporatist la forul internaţional FIFCO – International Federation of Corporate Football, cu sediul în Montreal, Canada. Organizat din anul 2011, la acest campionat participă jucători amatori de fotbal din marile companii din România. Pe lângă cele trei centre din Bucureşti, Craiova şi Buzău, acesta continuă să se extindă an de an. Competiţia are 2 ediţii anuale primăvara (martie – iunie) şi toamna (septembrie – noiembrie), oferind astfel angajaţilor companiilor posibilitatea de a juca fotbal în cadru organizat pe durata unui an întreg.

Catena Racing Team desfăşoară, de altfel, şi un campionat naţional de fotbal intern, foarte valoros şi disputat, ajuns la cea de-a VI-a ediţie, la care participă zeci de echipe ale filialelor Catena din ţară.

Acesta nu este singurul trofeu important câştigat de selecţionata de fotbal a Catena Racing Team. În 2015, a obţinut Locul I la Medical & Pharma Football Cup şi Romanian Corporate Sports Football – ediţia de toamnă, şi locul III la Christmas Charity Cup. Anul trecut, a obţinut Locul I la Medical&Pharma Football Cup, Locul II la Romanian Corporate Sports 2016 – Football – ediţia de primăvară şi Christmas Charity Cup, şi locul III la Romanian Corporate Sports 2016 – Football – ediţia de toamnă.

De asemenea, trebuie menţionat şi Locul 1 obţinut la Super Liga Companiilor, ediţia 2017, desfăşurată la Mangalia şi organizată de Liga Companiilor, după victoria din finală, cu 2-1, împotriva echipei ElectroFlux Craiova.

În plus, echipa de fotbal a Catena Racing Team va participa, în iunie 2018, la Campionatul Mondial de Fotbal al Companiilor, eveniment care se va desfăşura în Franţa.

Campioni şi la tenis de masă

Valentin Chelu, Liviu Daşoveanu, Mihai Angelescu şi Gabriel Zamfirescu - sunt numele celor patru membri ai Catena Racing Team şi componenţi ai echipei de tenis de masă. Povestea lor de succes a început în martie anul acesta, când cei patru băieţi au început să joace în două campionate diferite. Săptămânal, în fiecare luni şi miercuri, ei au disputat meciuri foarte dificile atât la simplu, cât şi la dublu în cadrul Romanian Corporate Sports la Tenis de Masă 2017 – ediţia de primăvară, respectiv Campionatul Corporatist de Tenis de Masă, ediţia a III-a, cu 18 echipe înscrise, organizat de Federaţia Română de Sport Corporatist.

Prima a venit finala Romanian Corporate Sports 2017, în care Catena Racing Team a învins echipa IBM România cu 3 - 2, cucerind astfel Locul I şi trofeul competiţiei. Performanţa este cu atât mai remarcabilă cu cât cei 4 băieţi au învins cele mai valoroase echipe care an de an îşi împărţeau podiumul: Coca Cola, Farmexim şi IBM România! Iar în majoritatea meciurilor, scorurile au fost categorice: 5 - 0! A fost un meci pe care cei patru nu îl vor uita niciodată.

Valentin Chelu: „A fost o competiţie extrem de frumoasă şi de echilibrată, în care cel puţin patru companii puteau emite pretenţii la titlu şi mă refer la primele trei clasate în ediţiile anterioare (Coca Cola, Farmexim şi IBM România).”

Liviu Daşoveanu: „Eu lucrez în Bucureşti la Depozitul Otopeni 24 pe departamentul de reclamaţii. A fost un turneu destul de dificil, având în vedere valoarea ridicată a participanţilor. Am tratat fiecare meci cu seriozitate, iar în marea finală ne-am montat foarte bine, mai ales la scorul 2-2, unde am fost obligaţi să facem diferenţa la dublu şi să obţinem 3-2.”

Mihai Angelescu: „Eu sunt proaspăt venit în familia Catena – din luna martie a acestui an şi fac parte din Departamentul IT software. Mă bucur foarte mult că am reuşit să câştigăm la capătul unui meci cu multă tensiune şi al unui turneu cu rezultate neaşteptate şi răsturnări de situaţie.”

Gabriel Zamfirescu: „Da, suntem campioni!! Am fost protagoniştii celui mai frumos moment din istoria Campionatelor de Tenis de Masă Corporatist: victoria cu 3 – 2 împotriva favoriţilor competiţiei, IBM România. Acest vis a devenit realitate şi datorită susţinerii necondiţionate a colegilor mei din Catena Racing Team, cărora le mulţumesc foarte mult, şi nu în ultimul rând conducerii Catena – Fildas, în special domnului Radu George, preşedintele Catena Racing Team.”

În aceeaşi săptămâna au ajuns şi în finala Campionatului Corporatist de Tenis de Masă, unde au întâlnit echipa Vodafone România. Cei 4 s-au dovedit şi de această dată invincibili, învingând, după un meci fără mari emoţii, cu 5 - 2.

Campioană naţională fără drept de apel, Catena Racing Team s-a calificat şi la turneul final al Campionatului European al Companiilor din Belgia, fiind, de altfel, singura reprezentantă a României la acest turneu. Echipa a făcut o figură extrem de frumoasă, după ce s-a clasat pe locul al doilea în grupa sa preliminară, după Porsche, dar înaintea unor echipe cu mult mai multă experienţă, precum Allianz Germania, Daimler Mercedes Germania şi Decathlon Franţa.

Catena a fost prima echipă pe care Federaţia Română de Sport Corporatist a trimis-o la un Campionat European al Companiilor, la care au participat 22 de ţări cu peste 5.000 de concurenţi, la 23 de discipline sportive – tenis de masă, fotbal, golf, minigolf, baschet, handbal, tenis de câmp etc.

Regele apelor

Înotătorul Paul Georgescu este unul dintre ei. Fost campion naţional la polo, în prezent profesor de educaţie fizică şi sport la International British School of Bucharest şi membru de onoare al Catena Racing Team, Paul Georgescu a reuşit pe 14 septembrie 2016 să realizeze o performanţă unică: să devină cel mai rapid român care a traversat Canalul Mânecii fără costum de neopren, el înregistrând pe distanţa de 54 km timpul de 13h36m (timp omologat de The Channel Swimming Association). Asta, în condiţiile în care, în mod normal, distanţa dintre ţărmul englez şi cel francez măsoară aproximativ 34 km. Din cauza curenţilor extrem de puternici, însă, Paul a trebuit să înoate 20 de kilometri în plus. Tot curenţii foarte puternici îl opriseră din prima sa tentativă de a traversa Canalul Mânecii, cu două luni mai devreme.

Pe 14 septembrie 2016 însă, pe o vreme potrivnică, Paul Georgescu a scris istorie: nu doar că a reuşit să doboare recordul românesc cu aproape o oră (14h32m, în 2015), dar a realizat şi cel mai bun timp al sezonului, pe distanţa de 54 km. În realizarea acestei performanţe, Paul Georgescu a fost însoţit pe durata cursei de ambarcaţiunea condusă de piloţii Stuart Gleeson şi Sea Leopard, observator fiind Andre Roberts. De asemenea, alături de el s-au aflat şi antrenorul său, Matei Giurcăneanu (profesor, antrenor la Clubul Sportiv Delfinul şi Vicepreşedinte al Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern), tatăl sau, Eugen Georgescu, antrenor emerit de polo, Sorin Cristea, Manager Proiect English Chanell, şi de tatăl unui elev al său. Acesta a fost doar începutul.

Campionul de la Zürich

Pe 6 august 2017, Paul Georgescu consemna un nou rezultat remarcabil: câştigarea maratonului acvatic de pe Lacul Zürich, din Elveţia - Sri Chinmoy Marathon Schwimmen 2017, aflat la cea de-a XXX-a ediţie. Având un traseu cu o lungime de 26,4 km, această competiţie este supranumită şi Regina competiţiilor mondiale de nataţie în ape deschise. A fost singurul român participant la această competiţie, din cei 91 de înotători înscrişi, provenind din 17 ţări. Secondat de antrenorul Matei Giurcăneanu şi de echipa sa, Paul Georgescu i-a devansat într-o manieră categorică pe competitorii de la categoria fără costum de neopren, asta în contextul în care apa Lacului Zürich, chiar şi vara, este foarte rece. Paul Georgescu a terminat maratonul de înot al lacului Zürich în 7h11m, cu mult înaintea următorilor clasaţi - englezul Alexander Begg (7h39m) şi italianul Andrea Marcato (7h43m). Competiţia este organizată de Sri Chinmoy Marathon Team, după numele fondatorului, liderul spiritual indian, Sri Chinmoy (1931-2007). Din 1997 a fost certificată ca fiind cea mai lungă cursa din lume.

Curaj la Polul Nord

Piaţa Crângaşi, Bucureşti. O farmacie Catena, cu angajaţi şi pacienţi. Simona Dumitrescu este un asistent de farmacie special, care visa de multă vreme să cucerească Polul Nord. Iar în primăvara acestui an a reuşit. Dar nu oricum, ci devenind vicecampioană a Maratonului de la Polul Nord 2017 - cel mai nordic maraton din lume, recunoscut de Guinness World Records! Simona Dumitrescu este membră a Catena Racing Team şi prima femeie din România participantă la North Pole Marathon. Iar la prima ei participare a cucerit locul II la singurul maraton din lume (42.195 km) desfăşurat integral pe calota glaciară, în condiţii extreme de vânt şi temperaturi negative, cuprinse între -15°C şi -30°C.

„Sunt foarte mândră că steagurile României şi Catena Racing Team au fluturat în cel mai nordic loc al Planetei, la exact 90° latitudine nordică, deasupra lumii!” – a declarat imediat după cursă Simona Dumitrescu. „Mulţumesc tuturor colegilor şi prietenilor care m-au susţinut tot timpul, mulţumesc pentru gândurile frumoase, urările şi încurajările primite de pretutindeni, mulţumesc pentru încrederea acordată şi îndeplinirea acestui vis!”. Performanţa ei este una cu atât mai remarcabilă cu cât a devansat-o pe campioana la maraton Kit Ching Yiu (Hong Kong), participantă la Campionatul Mondial de Atletism de la Beijing, din 2015, şi la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, din 2016. Şi asta în condiţiile în care Simona s-a apucat de alergat abia în urmă cu 4 ani.

„Doream să mă antrenez pentru Maratonul de la Bucureşti din 2014, lucru ce mi se părea aproape imposibil... Aşa că, într-o bună zi, echipată de alergare, m-am dus să alerg pe stadionul din oraş (Râmnicu Vâlcea – n.r.). Nu îmi propusesem să fac un anumit număr de ture, doar am vrut să văd cât mă ţin picioarele... După 10 ture, văzând că mai pot, am continuat să alerg şi aşa am făcut 25 de ture, adică 10 km!”. Atât a alergat Simona pentru prima dată, în condiţiile în care, până la 35 de ani nu alergase niciodată şi nu practicase vreun sport. Aşa a început să alerge la fiecare sfârşit de săptămână pe stadion, adăugând de fiecare dată câte 5 ture. „Am alergat 25, 30, 35, 40, 45 ture de stadion, iar la final am reuşit 53 de ture, adică exact distanţa unui semimaraton! Pe atunci nu aveam cum să măsor kilometrii parcurşi, aşa că aveam beţe de chibrit în buzunar, iar după fiecare tură aruncam câte unul, ca să ştiu câte ture am facut”.

Viaţa ca o cursă

Simona a întrerupt antrenamentele până în mai 2014, deoarece a suferit o intervenţie chirurgicală. După ce s-a reapucat de antrenamente, a aflat că la Călimăneşti se organizează un concurs de alergare montană pe muntele Cozia, pe o distanţă de 30 km, cu diferenţa de nivel de 1.900 m.

„Fără să am habar ce înseamnă asta, m-am gândit să mă înscriu, că tot era aproape de casă. Mi-amintesc că 1 iulie a fost prima mea zi de lucru în farmacia Catena, iar pe 5 iulie am alergat la Cozia Mountain Run. Cu mari emoţii m-am aliniat la start, neavând măcar un echipament adecvat unei curse montane. A fost o cursă grea, lungă şi foarte... dureroasă pentru mine. Am făcut 5 ore, 58 de minute şi, când am ajuns la finish, am zis că nu voi mai alerga niciodată în viaţă mea! Mi-a trecut însă repede, pentru că după numai o lună alergam o cursă şi mai lungă: un maraton montan la Cindrel, lângă Sibiu”.

2017 a început în forţă pentru Simona, care a cucerit cu echipa de ştafetă feminină Catena Racing Team - formată din Simona Dumitrescu, Ioana Bercaru şi Nicoleta Micu - locul II la WinterTriatlon Izvorani 2017 şi a concurat la celebrul Maraton de la Barcelona, de pe 12 martie, unde a realizat un timp foarte bun (3h55m pe distanţă de 44 km). Competiţia care a încununat însă muncă şi dăruirea Simonei a fost maratonul de la Polul Nord, din primăvara acestui an, în care, în condiţii extreme, a devenit vicecampioana mondială. Iar povestea ei continuă.

Simona Dumitrescu a primit, în cadrul Galelor Catena Racing Team pentru 2016, premiul PORTRET DE CAMPIOANĂ, alături de Constanţa Gherasim Papagheorghe. Şi, pentru că tot a venit vorba de una dintre cele mai inimoase membre ale Catena Racing Team, Constanţa Papagheorghe, trebuie amintite şi câteva dintre succesele acesteia.

A cucerit Locul I - categoria Individual Feminin - la prima ediţie a B2RUN - Crosul Corporaţiilor - de la Bucureşti, din 2016, după care a alergat pentru Catena Racing Team, alături de peste 15.000 de concurenţi la finala internaţională de la Berlin, de pe Stadionul Olimpic.

A obţinut apoi locul 2 la Beach Run 2016, de la Mamaia, iar anul acesta, la RUNFEST – FOX TRAIL Half Marathon, din 28 august, a fost campioana categoriei de vârstă 50Ă, nivel 2, pentru distanţa de 21 km.

Cerul este limita

Să urci în ierarhia profesională nu este un lucru uşor, dar mai greu este să urci pe cel mai înalt vârf al Africii. Ioana Alexandra Hrişcu Poienaru, Farmacist diriginte al unei farmacii Catena din Suceava şi membră a Catena Racing Team încă de la înfiinţare, din 2014, a reuşit performanţa de a ajunge pe Uhuru Peak, cel mai înalt vârf din masivul Kilimanjaro, Africa, cu altitudinea de 5.895 m. „Am explodat pur şi simplu de fericire, atunci când m-am văzut pe vârf, la capătul expediţiei (…)… Am avut parte de sentimente nemaipomenite de fericire, de bucurie şi de mândrie că am reuşit să rezist şi să ajung până pe acoperişul Africii!”, declara, emoţionată, Ioana Alexandra. Farmacista Catena a cucerit mai multe medalii la diferite competiţii sportive pentru culorile Catena Racing Team, concurând la probe de mountain bike şi de alergare şi fiind căpitan al echipei de handbal Catena - filiala Iaşi. „Pot spune că am prins drag de activităţile sportive pe care clubul le desfăşoară an de an şi îi felicit pe cei cărora le-a venit ideea înfiinţării lui. Sunt mândră că fac parte din cel mai mare şi laureat club sportiv al unei companii şi că reprezint cu mândrie atât clubul, cât şi Catena”, a declarat aceasta.

De pe Mont Blanc pe Kilimanjaro

Ideea escaladării muntelui Kilimanjaro i-a venit Alexandrei în toamna anului 2016, când, împreună cu aproape aceiaşi membri ai echipei cu care a plecat în Africa, Ioan Alexandra a participat la Tour du Mont Blanc. „La finalul celor 170 km parcurşi în jurul Mont Blanc, parcă ne părea rău că se termină o astfel de vacanţă, aşa că ne-am propus să mergem pe Kilimanjaro. În 3 luni de zile ne-am hotărât! Întâmplarea a făcut ca, în urmă unei accidentări la sport, să trebuiască să fiu operată în martie de o ruptură de menisc la genunchiul stâng. Nu m-am descurajat, mi-am păstrat optimismul şi mi-am zis că voi face tot ce-mi stă în putinţă că să mă refac şi să pot urcă acei 5.895 m! Totul devenise o provocare şi mai mare pentru mine… Am reuşit ca în 5 luni să combin şedinţele de kinetoterapie şi mai apoi antrenamentele la sală cu ture pe traseele montane din zonă. Mai aveam de trecut o provocare: răul de altitudine… Mă întrebam mereu: oare voi fi afectată, cum va fi, ce va fi? Voi putea ajunge până pe vârf?”, îşi aminteşte Alexandra.

Cu aceste dileme personale în minte, a aterizat în Tanzania, ţara în care se află Muntele Kilimanjaro. Marea aventură pentru Ioana şi ceilalţi membri ai echipei a pornit de pe Machame Gate (1.800 m). Traseul în sine a durat 6 zile, dintre care 4 pentru urcare (dificil nu e neapărat traseul în sine, ci procesul de aclimatizare) şi 2 pentru coborâre. S-a dormit în corturi, fiind singura opţiune pe această rută. Temerarii au avut alături 2 ghizi, un bucătar şi 16 porteri care au ajutat ca visul să devină realitate. Urcarea spre vârf a început la miezul nopţii. Se făcea din ce în ce mai frig şi se simţea oboseala, din cauza lipsei de oxigen: „Toţi aveam emoţii, eram nerăbdători şi abia aşteptam să treacă cele 7 ore până pe vârf. Urcarea a fost extenuantă, cu ceva dureri de cap - la propriu -, a fost şi frig, dar răsăritul ne-a prins pe toţi cu zâmbetul pe buze, la Stella Point (5.739 m). Am prins puteri şi ne-am grăbit să ajungem la Uhuru Peak. De acolo nici nu se vedea lumea, era un peisaj lunar, scăldat de soare strălucitor. În jur se vedeau doar norii, şi aceia undeva departe… Sunt mândră că am fluturat acolo steagul CATENA RACING TEAM şi că am trăit o experienţă fabuloasă care mi-a marcat viaţa!”.

Huascaran, venim!

Pentru anul viitor, Catena va sponsoriza o echipă de expediţe a Catena Racing Team, care va merge în Peru pentru a escalada vârful HUASCARAN. Atingând altitudinea de 6.770 metri, Huascaran este cel mai înalt vârf din Peru şi al doilea ca înălţime din America de Sud, dupa Aconcagua. Echipa, care se pregăteşte deja de această mare expediţie, este formată din Eugen Frincu – arhivar în cadrul Grupului Fildas-Catena, Marius Gane – vicepreşedinte al Federaţiei Române de Alpinism şi Escaladă, George Stăncescu – instructor escaladă şi Mădălin Ciobanu – alpinist profesionist.

Campionatul naţional de handbal „Prinde aripi!”

Catena Racing Team a dezvoltat şi un puternic campionat intern de handbal feminin, ajuns anul acesta la cea de-a cincea ediţie. Intitulat „Prinde aripi!”, campionatul de handbal reuneşte zeci de echipe ale filialelor Catena, numărul acestora crescând de la un an la altul. Astfel, dacă în ediţiile trecute se înscriau mai puţin de 10 echipe, în 2017 a fost înregistrat un record de participare, cu 13 echipe: Piteşti, Bucureşti, Ploieşti, Galaţi, Constanţa, Tulcea, Craiova, Timişoara, Sibiu, Braşov, Iaşi, Satu Mare şi Zona Sud. După meciuri senzaţionale, demne de Prima Ligă profesionistă, ediţia a V-a a fost câştigată de echipa Catena Piteşti – gazda evenimentului – Liga I, respectiv Catena Satu Mare – Liga a II-a. Golgheterul ediţiei a fost Delia Radu (Constanţa), iar cel mai bun portar a fost desemnată Monica Crăciun (Piteşti).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO