Info

(P) Telemedicina vine în ajutorul părinţilor şi al medicilor pediatri

(P) Telemedicina vine în ajutorul părinţilor şi al...

Autor: Publicitate

31.05.2023, 11:47 115

Telemedicina este un serviciu de asistenţă medicală la distanţă, care a luat amploare în timpul pandemiei Covid-19. În România, există mai multe platforme de telemedicină care permit accesul la consultaţii medicale online, indiferent de distanţa dintre medic şi pacient.

Una dintre cele mai avansate aplicaţii de telemedicină din România, Ringdoc, a fost creată de către Ascend NetSolutions, o companie de software care are în portofoliu alte aplicaţii de succes precum Star Taxi, Oliviera şi Bringo.

Lansată în 2021, aplicaţia de telemedicină Ringdoc respectă toate Normele de aplicare ale Telemedicinii şi GDPR, care stabilesc condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească orice platformă online de consultaţii medicale.

Aplicaţia pune la dispoziţia pacienţilor, până în acest moment, 24 de specializări medicale, având peste 250 de medici colaboratori care oferă consultaţii. Platforma Ringdoc este foarte apreciată de către românii din diaspora, care au dificultăţi în a găsi un medic român disponibil, precum şi de către cei din oraşele mari, cu trafic aglomerat. Prin intermediul aplicaţiei Ringdoc, imediat după ce video consultul a avut loc, pacienţii primesc raport medical, scheme de tratament, precum şi reţete medicale. De asemenea, au posibilitatea de a îşi crea profile asociate aceluiaşi cont pentru alte persoane aflate în îngrijire, precum copii şi părinţi.

Statistic, cele mai accesate specialităţi medicale din aplicaţia Ringdoc sunt: pediatria, dermatologia, urologia, gastroenterologia, medicina de familie şi medicina internă.

Pediatria a devenit rapid una dintre cele mai accesate specialităţi medicale. Motivul este, aşa cum au arătat toate mesajele de feedback de la utilizatorii aplicaţiei, că părinţii care au copii cu diverse simptome şi au nevoie de îndrumare medicală au înţeles imediat avantajul de a intra în contact cu un medic în câteva minute prin apel video, de a primi reţetă online şi de a avea un dosar electronic cu tot istoricul medical al copilului în aplicaţia Ringdoc.

Pe lângă consultaţiile medicale clasice unde Ringdoc adresează si acoperă majoritatea afecţiunilor, o componentă importanta este deţinută de consilierea psihologică şi psihiatrică.

Avantajul principal al aplicaţiei de telemedicină Ringdoc care operează independent faţă de o clinică clasică este ca oricine are nevoie de o consultaţie medicală poate intra rapid, în aceeaşi zi sau în câteva minute într-o consultaţie medicală online. Totul din confortul propriei case, fără deplasări prin trafic, fără aşteptat pe holuri, fără riscul de a contacta alte boli în zona de aşteptare.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO