Info

(P) Terapia – un secol de inovaţii pentru sănătate

(P) Terapia – un secol de inovaţii pentru sănătate

Autor: Publicitate

15.11.2021, 13:27 95

În urmă cu un secol, doi biochimişti Prof. Dr. Reinbold Adalbert şi asistentul său Dr. Stern Wilhelm înfiinţau la Cluj-Napoca laboratorul chimico-farmaceutic “TERAPIA”, marcând începuturile a 100 de ani de cercetare, ştiinţă şi inovaţie puse în folosul sănătăţii oamenilor.

Terapia - o istorie plină de descoperiri şi inovaţii

Cei doi fondatori au conturat din start destinul companiei în slujba sănătăţii astfel că, încă de la început, Terapia oferea acces la substanţe active, tablete, injecţii, tincturi şi capsule. Şi tot la Terapia, oameni de ştiinţă, medici şi profesori de la Universitatea de Medicină din Cluj, condusă atunci de marele Prof. Dr. Iuliu Haţieganu, făceau cercetări şi experimente pentru a dezvolta noi formule care au revoluţionat la acea vreme modul în care oamenii îşi îngrijeau sănătatea.

Medicamentele Terapia sunt prezente în peste 25 de ţări

Din 1952, când este consemnat primul export, laboratorul devenit peste ani una dintre cele mai moderne fabrici de produse farmaceutice din Romania a produs constant şi pentru export, iar astăzi compania Terapia distribuie preparate farmaceutice în peste 25 de ţări şi produce anual 93 de milioane de cutii de medicamente în peste 300 de forme farmaceutice.
Păstrând aceeaşi misiune de la înfiinţare până în prezent, Terapia - o companie SUN PHARMA a crescut continuu devenind cea mai importantă companie de medicamente generice şi produse OTC din România dar şi parte a grupului SUN PHARMA, o organizaţie bazată pe cercetare şi dezvoltare care reuneşte 42 de situri de producţie, în care se fabrică peste 2.000 de medicamente inovative, generice şi OTC ce se regăsesc în peste 100 de ţări.
De-a lungul celor 100 de ani existenta, compania s-a adaptat constant la procesul de schimbare prin investiţii în tehnologii şi echipamente de vârf ce asigură obţinerea unor produse la cel mai înalt standard calitativ. 
Astfel, cu o multitudine de inovaţii concentrate pe nevoile de sănătate ale oamenilor, Terapia – o companie SUN PHARMA şi-a extins în mod constant portofoliul de produse, dezvoltând pe lângă brandurile puternice care sunt consacrate pentru eficienţa lor de generaţii într-o gamă largă de afecţiuni şi produse inovatoare sau noi opţiuni de tratament şi prevenire a bolilor.

Un nou secol de progrese pentru sanatate

În 2021, cu ocazia aniversarii unui secol de activitate neîncetată, Terapia şi-a luat angajamentul de a folosi experienţa şi cunoştinţele pe care le-a dobândit în ultimii 100 de ani pentru a oferi în continuare oamenilor cele mai avansate soluţii pentru menţinerea sănătăţii.
Şi în următorii 100 de ani, Terapia – o companie SUN PHARMA va duce mai departe misiunea de a fi aproape de oameni şi va pune în slujba sănătăţii lor ştiinţa, tehnologia şi inovaţia!

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO