Info

(P) Tichetele sociale pentru sprijin educaţional, un nou pas înspre eliminarea abandonului şcolar

(P) Tichetele sociale pentru sprijin educaţional, un nou...
30.06.2021, 08:00 4310

Peste 300.000 de copii din România nu merg la şcoală pentru că familiile lor nu îşi permit achiziţionarea de rechizite şcolare sau de haine necesare frecventării cursurilor zilnice. Contextul pandemic din ultimul an nu a făcut decât să acutizeze această situaţie. Este o realitate care, dincolo de a ne uimi sau mâhni, trebuie să ne şi motiveze ca fiecare dintre noi să facem ceea ce ne stă în putinţă pentru a o schimba.

Tichetele sociale pentru sprijin educaţional, soluţia Ministerului Educaţiei şi Cercetării

În acest context, Ministerul Educaţiei şi Cercetării a lansat tichetele sociale pe suport electronic pentru sprijin educaţional, ajutor care va fi acordat anual fiecăruia dintre copiii care suferă de aceste lipsuri. Este vorba despre suma de 500 de lei pe an, bani care vor fi viraţi pe un card special emis doar de către unităţi autorizate, precum Sodexo, şi care pot fi folosiţi de către beneficiari doar în scopul achiziţionării de rechizite şi haine necesare pentru a merge la şcoală. Acest card va fi gestionat de unul dintre părinţii copilului şi nu permite retragerea de cash sau preschimbarea în numerar.

Tichetele de 500 de lei vor fi distribuite pe card (tichet electronic) pentru trei categorii de persoane:

  • copiii cei mai dezavantajaţi din învăţământul de stat;
  • copiii cei mai dezavantajaţi din învăţământul de stat primar;
  • copiii cei mai dezavantajaţi din învăţământul de stat gimnazial.

Sumele vor putea fi utilizate de către beneficiari în maxim 12 luni de la data încărcării lor pe card, urmând apoi să fie realizată o reîncărcare pentru următorul an.

Unde pot fi folosite aceste tichete electronice?

Aceste tichete pentru sprijin educaţional vor putea fi folosite exclusiv în magazine afiliate unităţilor emitente, care vor putea astfel accepta plata cu cardurile pe care vor fi încărcate sumele.  Afiliaţii pot fi, deci, unităţi care vând rechizite şcolare, cărţi şi manuale, sau articole de vestimentaţie ori încălţăminte pentru copii.

Bugetul total pe care îl are la dispoziţie Ministerul Educaţiei şi Cercetării pentru acest proiect este de 130 milioane de lei, iar finanţarea este asigurată prin Programul Operaţional „Ajutorarea Persoanelor Defavorizate”, coroborat cu fonduri europene gestionate de Ministerul Fondurilor Europene.

 

Sprijină educaţia alături de Sodexo

Schimbarea destinelor copiilor defavorizaţi este şi în puterea ta! Dacă deţii o librărie, o papetărie, un magazin de îmbrăcăminte şi încălţăminte, sau orice magazin care are la vânzare rechizite, manuale sau articole vestimentare pentru copii, nu trebuie decât să devii afiliat Sodexo şi vei face şi tu parte din această schimbare în bine a viitorului copiilor din România. Acceptând în magazinul tău plata cu aceste tichete pentru sprijin educaţional, îi vei ajuta pe copii să meargă la şcoală şi să se bucure de mai multe şanse de succes în viitor.

Cu cât mai multe magazine se vor alătura acestui demers, cu atât va fi mai uşor pentru părinţi să achiziţioneze cele necesare şcolarilor şi să ofere copiilor lor o viaţă mai bună.

Află cum poţi fi unul dintre magazinele care acceptă plata cu aceste tichete. Poţi afla informaţii online, scriind un e-mail: comerciant.ro@sodexo.com sau sunând la numărul de telefon: 021 204 46 46

 

 

 

 

 

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO