Info

(P) Tipuri de măsuţe cafea şi cele mai populare materiale din care sunt fabricate

(P) Tipuri de măsuţe cafea şi cele mai populare...

Autor: Publicitate

14.09.2022, 14:27 53

Dacă plănuieşti să cumperi o măsuţă de cafea, s-ar putea să fii puţin confuz de varietatea de alegeri. În acest articol vei găsi un ghid scurt şi cuprinzător cu privire la cele mai populare varietăţi de măsuţe de cafea.

S-ar putea să vrei să cumperi o măsuţă cafea pentru a crea un punct focal izbitor în cameră sau pentru a crea un loc de relaxare cu fotolii joase după ce ţi-ai cinstit oaspeţii la bar, cocoţaţi pe un scaun bar. Poţi folosi această piesă de mobilier pentru a servi băuturi şi gustări, pentru a stivui reviste şi cărţi, pentru a te juca jocuri cu oaspeţii sau pentru a expune aranjamente florale.

Din acest articol, vei afla despre cele mai populare tipuri de măsuţă cafea şi despre cele mai comune materiale din care pot fi fabricate.

Tipuri de măsuţă cafea

Măsuţa cafea trebuie să se potrivească frumos cu interiorul existent al camerei. Atunci când începi să cauţi acest articol de mobilier în magazine, cel mai probabil vei întâlni următoarele tipuri:

Tradiţionale. Astfel de mese de cafea nu se vor demoda niciodată. Sunt aproape întotdeauna confecţionate din lemn sculptat şi au o suprafaţă dreptunghiulară sau ovală.

Moderne. Acest adjectiv nu este sinonim cu „contemporan”, ci se poate referi la Bauhaus, Art Deco sau la orice alt stil de design de la mijlocul secolului XX. Mesele de cafea de acest tip sunt în egală măsură funcţionale şi atractive din punct de vedere estetic.

Rustic. Acest stil aduce un omagiu peisajului rural din vremurile de altădată. Măsuţele de cafea rustice sunt, de obicei, realizate din lemn, sculptate în modele simple. Cele mai populare detalii de contrast sunt accesoriile din alamă.

Industriale. Recreează aspectul şi senzaţia intenţionată a uneltelor din fabrică, utilizând metal şi lemn într-o construcţie mai dură şi mai robustă.

Vintage. Acest stil se concentrează nu pe orice tendinţe de design aleatorii din trecut, ci pe cele mai excentrice. O măsuţă de cafea vintage ar putea avea un aspect clasic şi kitsch în acelaşi timp. Producătorii pot folosi diverse materiale refolosite pentru a produce astfel de articole de mobilier.

Otoman. Măsuţele de cafea care se dublează ca otoman au fost una dintre cele mai tari tendinţe din ultimii ani.

Stivuite. Atunci când cumperi o astfel de măsuţă cafea, primeşti mai multe piese de mobilier într-una singură. Arată uimitor şi este foarte funcţională.

Pliabilă. Acestea sunt utilitare şi sunt excelente pentru a economisi spaţiu. După ce ai folosit o astfel de măsuţă cafea, o poţi împături şi o poţi ascunde în debara.

Pentru a-ţi surprinde oaspeţii, poate vrei să cumperi o măsuţă de cafea cu un design extraordinar.

Cele mai comune materiale

Măsuţa cafea trebuie să fie frumoasă, durabilă şi uşor de întreţinut. Pentru a îndeplini toate aceste criterii, producătorii optează în mod normal pentru unul dintre următoarele materiale:

Lemn. Acesta este disponibil în diferite forme, stiluri şi dimensiuni. Producătorii şi consumatorii iubesc acest material pentru că este bogat, cald, versatil şi atemporal. Cele mai populare tipuri de lemn de esenţă tare folosite pentru mesele de cafea sunt stejarul, nucul, arţarul şi mahon. Cedrul şi pinul sunt cele mai comune tipuri de lemn de esenţă moale.

Metal. Este foarte popular pentru modelele industriale, dar utilizarea sa nu se limitează la acest stil. Mesele din metal sunt robuste şi adesea cântăresc mai puţin decât construcţiile tradiţionale din lemn. Producătorii pot prelucra cu uşurinţă metalul în orice formă. Ei apreciază acest material deoarece permite picioare şi structuri de susţinere mai subţiri. Consumatorii apreciază faptul că metalul este rezistent la pete sau la deteriorarea apei şi rămâne întotdeauna rece la atingere.

Sticlă transparentă sau fumurie. Arată deosebit de uimitor atunci când este combinat cu articulaţii sau structuri de susţinere metalice. Sticla adaugă spaţiu vizual şi o strălucire luxoasă încăperii.

Rattan, cunoscut şi sub numele de răchită. Astfel de obiecte de mobilier sunt la fel de bune pentru interior şi exterior. Ele pot rezista la intemperii şi au un aspect luxos.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO