Info

(P) Ţiriac Tower devine noul sediu Axpo Energy, acţionând împreună în sfera sustenabilităţii şi eficienţei energetice

Radu Rat, Director general Axpo Energy

Radu Rat, Director general Axpo Energy

Autor: Publicitate

11.04.2022, 06:00 233

De ce aţi ales să vă mutaţi sediul în clădirea Ţiriac Tower?

Luarea deciziei a fost influenţată de mai mulţi factori, însă printre cei mai importanţi pot fi enumeraţi: poziţionarea centrală a clădirii (acces facil pentru toţi angajaţii), tipul şi condiţia clădirii (recent construită, eficienţa energetică, nivel înalt de siguranţă, aspect), spaţiul de birouri disponibil pentru închiriere (mărime, preţ, amplasare), accesul la parcarea subterană, facilităţile clădirii (parcare şi vestiar pentru biciclişti), disponibilitatea magazinelor, muzeelor, restaurantelor, băncilor şi parcurilor din apropiere etc.

 

Ce avantaje aduce această clădire pentru compania Axpo Energy?

Locaţia centrală aduce atât un avantaj direct prin uşurinţa accesului şi proximitatea de hub-uri importante, cât şi un adaos la capitolul de imagine, fiind vorba despre o clădire premium într-o locaţie premium.

 

Care este sistemul în care funcţionaţi în contextul actual, ce măsuri aţi luat pentru ca angajaţii companiei să se simtă în siguranţă la birou?

În momentul de faţă, modul de lucru este hibrid. Angajaţii care doresc să lucreze de acasă o pot face, însă o parte din echipă este aproape întotdeauna prezentă la birou. Am practicat distanţarea socială, purtarea măştilor de protecţie, dezinfectarea spaţiului şi testarea periodică a angajaţilor. De asemenea, toţi angajaţii care prezentau o stare de sănătate precară au fost încurajaţi să lucreze de acasă până la refacere. Acest model hibrid şi măsurile de precauţie nu au dispărut odată cu eliminarea măştilor şi cu siguranţă este noul normal.

 

Axpo Energy este o companie condusă de un singur scop, cea de a permite un viitor durabil prin soluţii energetice inovatoare. În acest caz, cât de important este să vă desfăşuraţi activitatea într-o clădire sustenabilă?

Eficienţa energetică a clădirii se numără printre motivele alegerii acesteia pentru noul sediu al companiei şi suntem mândri să ne putem desfăşura activitatea într-o clădire sustenabilă.

 

Cum arată activitatea companiei de la mutarea în clădirea Ţiriac Tower? Cum a influenţat vieţile şi activitatea angajaţilor?

Schimbarea sediului reprezintă un pas important în istoria companiei şi suntem bucuroşi că am avut opţiunea de a alege o clădire care să ne satisfacă dorinţele şi nevoile. Angajaţii sunt încântaţi de poziţia centrală şi accesul facil la numeroase magazine, restaurante sau parcuri.

 

În această perioadă în care discuţiile despre economisirea energiei sunt tot mai frecvente, care ar fi soluţiile pe care le recomandaţi din postura de reprezentant al unei companii care produce energie?  Care sunt măsurile principale pe care oamenii trebuie să le întreprindă pentru a economisi energia?

În ultima perioadă este pus un mare accent pe utilizarea sustenabilă a energie. În acest sens, investiţia în echipamente eficiente energetic este absolut obligatoriu. Chiar şi paşii mici, de exemplu utilizarea becurilor de tip LED, alegerea unor electrocasnice eficiente energetic în momentul în care decidem înlocuirea acestora, stau la îndemâna oricui. Evident, pasul următor, acolo unde se pretează este instalarea de producţie de energie solară, izolarea termică a clădirilor, apelarea la mijloace eficiente de încălzire (pompe de căldură, panouri solare). Aceste măsuri vin cu un cost iniţial, însă compensează prin economia pe care o aduc la bugetul gospodăriei şi mai ales prin scăderea impactului asupra mediului înconjurător. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO