Info

(P) Tratarea apelor uzate industriale: investiţie opţională sau obligativitatea companiilor de a asigura un trai sustenabil generaţiilor viitoare?

(P) Tratarea apelor uzate industriale: investiţie...

Autor: Publicitate

28.06.2021, 11:42 640

Nu mai este un secret pentru nimeni că mediul înconjurător este din ce în ce mai poluat, iar resursele naturale pot deveni finite dacă tratăm subiectul sustenabilităţii cu indiferenţă. Apa este una dintre cele mai valoroase resurse naturale, indispensabilă pentru omenire, dar totodată una dintre cele mai poluate la nivel global.

Ce soluţii există pentru a minimiza impactul negativ al activităţilor industriale şi a proteja mediul înconjurător? Tratarea apelor uzate industriale este un proces ce poate contribui semnificativ la diminuarea efectelor poluării activităţilor economice asupra apelor şi poate aduce numeroase beneficii şi companiilor industriale.

Importanţa tratării apelor uzate pentru companiile industriale

La nivel economic, apa este o resursă imposibil de înlocuit în procesul de producţie în numeroase domenii de activitate, de la industria agroalimentară şi a băuturilor, până la industria textilă sau industria chimică. Indiferent de industria în care activează o companie, epurarea apelor uzate joacă un rol esenţial în sustenabilitatea business-ului şi a mediului înconjurător.

WABAG Water Services este o companie specializată în proiectarea, construirea şi operarea staţiilor de epurare a apelor uzate industriale, având soluţii complete, adaptate specificului fiecărei industrii.

În industrie, apele uzate sunt rezultatul fluxului tehnologic, preluând astfel numeroşi contaminanţi. De cele mai multe ori, este necesară îndepărtarea acestora printr-un proces de epurare adecvat, gândit special astfel încât să răspundă cerinţelor în vigoare.

Valorile limitelor de încărcare cu poluanţi a apelor uzate industriale la evacuarea din staţiile de epurare sunt stabilite în cadrul normativului NTPA, având două standarde: 001 - pentru evacuarea în emisari precum râuri sau fluvii, şi 002 - pentru evacuarea în staţiile de epurare municipale. Depăşirea valorilor prevăzute în cadrul normativelor duce la costuri suplimentare sau amenzi din partea organismelor de control, iar în unele cazuri chiar la sistarea activităţii sau anularea autorizaţiei de mediu.

Standardele regionale de tratare a apelor uzate pot fi îndeplinite şi menţinute, iar conformitatea poate fi monitorizată în permanenţă.

Beneficiile staţiilor de epurare: un mediu mai curat şi sigur pentru populaţie, eficienţă economică pentru companiile industriale

Dincolo de cadrul legislativ şi amenzile percepute pentru ignorarea acestor probleme, absenţa unui sistem de epurare poate ridica probleme majore şi pentru sănătatea publică. Procesul de epurare a apelor are ca scop principal îmbunătăţirea calităţii apelor, pentru a putea fi eliminate ulterior, fără a dăuna şi a pune în pericol ecosistemul natural.

O staţie de epurare contribuie la menţinerea unui mediu curat asigurând o dezvoltare durabilă a afacerilor şi un viitor mai bun pentru generaţiile următoare. Totodată, investiţia într-o staţie de epurare poate aduce şi beneficii economice, întrucât după tratare, apa poate să fie reintrodusă în ciclul de producţie şi reutilizată, ajutând companiile să economisească bani, minimizând costurile de procesare a deşeurilor.

WABAG Water Services – Partenerul de încredere pentru circuitul apelor uzate

Protecţia mediului, conservarea resurselor şi eficientizarea costurilor de producţie constituie provocările din domeniul industrial, iar acestea cresc în mod constant. Pentru a face faţă acestora, procesele trebuie optimizate şi adaptate în permanenţă.

WABAG îşi propune să fie mai aproape de companiile din România şi să crească nivelul de conştientizare a importanţei tratării apelor uzate industriale. Astfel, soluţiile companiei au în vedere gestionarea eficientă a resurselor de apă din diferite industrii, pentru a rezolva totodată problemele ecologice pe termen lung, folosind tehnologii şi sisteme performante, fiabile, care aduc plus valoare companiilor industriale.

“Suntem motivaţi să devenim un partener de încredere pentru cât mai multe companii industriale din România, folosind ultimele tehnologii şi utilizând echipamente de top, având totodată grijă faţă de mediul înconjurător. Soluţiile noastre sunt durabile şi pot fi personalizate în funcţie de nevoile şi de specificul fiecărei industrii. De asemenea, oferim garanţii în privinţa respectării parametrilor de descărcare, conform legislaţiei în vigoare”, a declarat Erwin Moetz, CEO, WABAG Water Services.

Companiile industriale beneficiază de mai multe avantaje prin intermediul parteneriatului cu WABAG. Primesc sprijin în toate stadiile proiectului, inclusiv în procesul de obţinere a avizelor şi autorizaţiilor necesare, proiectare şi execuţie, până la servicii de operare şi mentenanţă, generând costuri minime de operare. De asemenea, soluţiile complete si flexibile ale WABAG Water Services sunt adaptate atât pentru reabilitarea unor staţii de epurare existente, pentru a deveni conforme cu reglementările legale în vigoare, cât şi pentru staţiile de epurare noi. Proiectarea şi procesul final sunt gândite ţinând cont de toate caracteristicile din cadrul fluxului de producţie, luând în considerare şi bugetul clientului şi planurile acestuia de dezvoltare.

Despre WABAG

WABAG Water Services este o subsidiară a grupului VA Tech WABAG, cu prezenţă pe 4 continente şi în peste 20 de ţări. Cu o experienţă de peste 90 de ani în domeniu, WABAG oferă tehnologii şi servicii perfect adaptate cerinţelor fiecărei industrii şi tip de apă.

Compania este specializată în soluţii inovatoare dedicate tratării şi epurării apelor uzate industriale şi municipale, prin proiectarea, construirea şi operarea staţiilor de tratare şi epurare a apelor uzate. Grupul a fost listat în acest an pe locul 4 mondial în “Top 50 Operatori Privaţi de Apă din Lume” de către Global Water Intelligence.

În România, WABAG Water Services este prezentă din anul 2008, între timp devenind un partener de încredere pentru companiile din diferite industrii. Compania reuşeşte să răspundă tuturor necesităţilor clienţilor, de la asigurarea necesarului de apă pană la evacuarea efluentului tratat. WABAG are un portofoliu vast de soluţii ce include tehnologii de ultima generatie, atat pentru sectorul municipal cât şi cel industrial, precum şi o gama variată de servicii, de la proiectarea, construirea, instalarea, până la gestionarea operaţională şi mentenanţa staţiilor pentru epurarea apelor uzate. În portofoliul de clienţi se numără companii precum Philip Morris International, OMV Petrom, PepsiCo, Green Tech şi Clean Tech International.

 

 

 

 

 

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO