Info

(P) Traumatologia sportivă modernă, în cadrul reţelei PremiQaMed din Viena: tratamente inovatoare şi medici cu vastă experienţă

Autor: Publicitate

11.07.2022, 12:30 214

Austria este o ţară a sportivilor celebri, dar cunoscută şi pentru excelenţii săi traumatologi sportivi. Numeroşi sportivi renumiţi, pentru care o revenire rapidă la un stil de viaţă activ este crucială pentru continuarea carierei sportive, au fost trataţi cu succes în Spitalul Privat Döbling, din cadrul reţelei PremiQaMed. Toţi traumatologii care lucrează în spital au mulţi ani de experienţă în tratarea cu sportivilor profesionişti. De obicei, sunt utilizate metode chirurgicale minim invazive (artroscopie) şi tratamente inovatoare.

Centrul de Competenţă pentru Accidentări Sportive

Scopul centrului este de a restabili funcţionalitatea deplină după accidentările sportive şi, mai presus de toate, de a preveni consecinţele pe termen lung printr-o intervenţie în timp util.

Cele mai multe artroscopii vizează articulaţia genunchiului în cazul îndepărtarii parţiale a meniscului şi a suturii meniscului, refixării, netezirea sau înlocuirea cartilajului, reconstrucţia ligamentelor încrucişate şi colaterale, stabilizarea unei rotule instabile.

Toate examinările traumatologice sportive (raze X, RMN etc.) sunt efectuate în spital, practic fără timp de aşteptare. Programările pentru operaţii se organizează rapid şi eficient.

Centrul pentru Chirurgia minim invazivă a Şoldului

În singurul centru de chirurgie minim invazivă a şoldului din Austria, sunt tratate afecţiuni precum sindromul de impingement a şoldului, deteriorarea sau ruperea cartilajului, bolile inflamatorii ale şoldului şi uzura (artroza) prin metode artroscopice, cu scopul de a evita operaţiile deschise cu incizii lungi. Această abordare scuteşte pacientii de dureri şi asigură o recuperare mai rapidă.

Pentru leziunile genunchiului şi a umărului, artroscopia este o rutină de mulţi ani de zile. Articulaţia şoldului este însă mult mai greu de accesat, deoarece se află mai adânc în corp. Prin urmare, chirurgul are nevoie de foarte multă experienţă şi momentan există doar puţini specialişti în artroscopia de şold.

Centrul pentru Afecţiunile Umărului

În Centrul pentru Afecţiunile Umărului din Spitalul Privat Döbling sunt tratate probleme ale umărului precum ruperea ligamentelor la nivelul articulaţiei umărului, sindromul de impingement, leziuni musculare şi capsulare, leziuni de suprasolicitare, fracturi de claviculă sau fractura de cap humeral, dar şi boli degenerative precum artroza.

Centrul pentru Refacerea Cartilajelor, Ortobiologie şi Conservarea Articulaţiilor

Leziunile cartilajului cauzează o mobilitate limitată a articulaţiilor şi sunt adesea dureroase. Deoarece cartilajul nu este vascularizat, deteriorarea cartilajului se vindecă foarte slab sau deloc, de la sine.

Metodele moderne de tratament regenerativ au ca scop accelerarea procesului de vindecare a ţesutului cartilajului deteriorat, prin utilizarea tehnologiilor biomedicale moderne şi utilizarea celulelor proprii (autologe) precum şi a substanţelor mesagere ale corpului.

În acest scop, sunt disponibile diferite metode, cum ar fi transplantul de celule cartilaginoase, terapia cu celule stem şi terapia cu sânge autolog.

AutoCart™ o metodă chirurgicală inovatoare şi rentabilă

Cu metoda AutoCart™, avem acum la dispoziţie o tehnică chirurgicală foarte inovatoare pentru a repara chiar şi leziunile majore ale cartilajului şi pentru a păstra articulaţiile cât mai mult timp posibil.

În cadrul aceastei operaţii, prin artroscopie sunt recoltate părţi de cartilaj. Direct în sala de operaţie se prelucrează cartilajul recoltat, se zdrobeşte şi se amestecă cu plasma proprie bogată în trombocite, care se caracterizează printr-un număr mare de factori de creştere. Pasta de cartilaj rezultată este introdusă în defectul cartilaginos. Deoarece se folosesc doar substante autologe (proprii ale corpului), operatia este foarte bine tolerata.

În trecut, un astfel de tratament prevedea mai întâi îndepărtarea cartilajul, cultivarea acestuia timp de câteva săptămâni şi apoi reintroducerea lui cu ajutorul unui material străin. Acest lucru este acum posibil cu ţesutul propriu al corpului, în cadrul aceleaşi operaţii.

Marele avantaj al acestui transplant de celule biologice de cartilaj este că este necesară o singură operaţie, iar spitalizarea durează doar 2-3 zile.

Despre PremiQaMed

Grupul PremiQaMed este un operator de spitale private din Austria care oferă servicii de înaltă performanţă în domeniul medical, cu accentul pus pe o îngrijire medicală excelentă, o calitate excepţională a serviciilor şi procese optimizate. Cooperarea strânsă a experţilor de top, organizarea rapidă a procedurilor de diagnostic şi tratament şi utilizarea celor mai noi tehnologii de diagnosticare, chirurgie şi terapie sunt factori decisivi pentru tratamentul cu succes al cancerului. Mai mult, la cerere, pacienţii români primesc traducători în limba maternă la fiecare pas, cât timp stau internaţi.https://www.premiqamed.ro/

E: international@premiqamed.at

T: + 43 1 360 66 7500

FB: https://www.facebook.com/premiqamed.ro

                                         

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO