Info

(P) Trendurile de început de an în industria jocurilor de noroc - Ce direcţii aduce 2022?

(P) Trendurile de început de an în industria jocurilor...

Autor: Publicitate

27.01.2022, 09:00 81

Ianuarie este o lună perfectă în care să studiezi piaţa şi să vezi în ce direcţie ai dori să te îndrepţi în noul an. Dacă îţi doreşti să faci câteva schimbări, minore sau majore, acum ar fi momentul ideal pentru a realiza asta. Pentru unele persoane, această perioadă este una de reorganizare şi de stabilire a priorităţilor, în mod special dacă este resimţită nevoia de a face modificări, cam pe orice plan.

Uneori, planul personal, cu cel social şi cel profesional se suprapun, iar în funcţie de ce anume doreşti să faci în continuare, ai posibilitatea de a profita de acest aspect. Spre exemplu, dacă doreşti să îţi deschizi un business, va fi nevoie să te foloseşti de conexiunile din planul social pentru a face primii paşi ai business-ului (dacă este posibil asta pentru tine). Pe de altă parte, dacă doreşti să schimbi locul de muncă, va fi nevoie să evaluezi cum te va afecta asta pe plan personal şi familial.

Dacă doreşti ca viaţa ta să nu fie schimbată prea mult, prea brusc, poţi ţine cont de câteva domenii în trend unde ar merita să te implici, inclusiv din punct de vedere financiar. Astfel, vei începe să faci investiţii mai lent, iar pe parcurs vei stabili în urma experienţelor personale dacă merită să faci o schimbare mai mare.

În acest scenariu, te poţi folosi de selecţia de cazinouri licenţiate pentru a vedea dacă iGaming-ul este o zonă pentru tine. Dacă este, atunci foloseşte-te de această industrie care a supravieţuit chiar foarte bine indiferent de provocările întâmpinate în ultimii ani. Consultă cele câteva recomandări de mai jos cu privire la viitorul apropiat al jocurilor de noroc.

Ea este o industrie destul de profitabilă, ţinându-se cont de evoluţia pe care a avut-o în 2021, dar şi în urma prognozelor date de specialişti. Însă, trebuie să conştientizezi că nu există garanţii, lucru dovedit odată cu venirea Pandemiei din 2020.

Iată aşadar, ce zone de interes din iGaming par să rămână în trend şi anul acesta, ba chiar să depăşească aşteptările!

Sporturile Virtuale (eSports)

O zonă de interes tot mai mare în cadrul jocurilor de noroc este cea a sporturilor electronice, care cuprind competiţii din cadrul unor video games extrem de populare la nivel internaţional. Dacă acum câţiva zeci de ani, jocurile pe calculator sau console erau pure modalităţi de relaxare, în ziua de astăzi ele au o semnificaţie mult mai mare.

Sporturile Virtuale, cunoscute ca eSports, sunt o industrie în sine, deşi ele sunt accesibile şi prin prisma cazinourilor online, unde poţi plasa pariuri pentru jucătorul sau echipa favorită, dar şi pentru alte opţiuni de betting. Competiţiile sunt organizate de companii care au un buget extrem de generos pentru a recompensa performanţa participanţilor.

Printre cele mai populare eSports se află DOTA2, CS:GO, LOL şi Fortnite. Fiecare competiţie în sine atrage atât iubitori ai jocurilor video, cât şi numeroase sponsorizări. Această nişă a început de câţiva ani să crească tot mai mult şi a ajuns la un nivel neaşteptat, motiv pentru care se preconizează că va tot evolua.

Cazinourile sociale

Majoritatea gamblerilor sunt obişnuiţi cu două tipuri de cazinouri, cele fizice şi cele virtuale. Fiecare în parte are plusuri şi minusuri, iar în categoria de Live Casino s-a dorit o unire a avantajelor dintre cele două medii. Adică, un jucător să se poată distra oriunde s-ar afla, inclusiv din confortul propriei locuinţe, la orice oră din zi şi noapte, dar să poată să socializeze cu un crupier sau dealer, ori chiar şi cu alţi gambleri.

Însă, această categorie de Live nu a fost de ajuns pentru unii jucători, motiv pentru care a început să crească tot mai mult nişa cazinourilor sociale. Ele pun mai mult accent pe comunicare, pe petrecerea timpului alături de alte persoane cu aceleaşi pasiuni şi pe împărtăşirea experienţelor, fie ele bune, fie ele rele.

În România ele nu au prins atât de mult precum în alte ţări, încă, dar se aşteaptă o creştere în popularitate, chiar în 2022. În următoarele luni rămâne să vedem dacă prognozele au fost bine calculate în acest caz.

Schimbarea formatului clasic prin AR şi VR

Chiar dacă la punctul anterior există un mic dubiu, în cazul adaptării tehnologice tip AR sau VR pentru jocurile de noroc, nu există nicio îndoială. Majoritatea industriei iGaming a început să se dezvolte tot mai mult în ultimii ani, folosindu-se de numeroase resurse tehnologice cât mai moderne. Astfel, ţinând cont şi de nevoia publicului de a avea experienţe cât mai inedite, în viitorul foarte apropiat, va exista o trecere înspre cazinouri sau jocuri care au opţiune de VR sau AR.

Acest lucru se datorează inclusiv faptului că tot mai multe companii din alte domenii au început să integreze aceste formate. În plus, nu trebuie să uităm că metauniversurile vor deveni curând un concept uzual, aşadar va fi nevoie să facem pasul către lumi virtuale pe care acum câţiva ani poate le consideram doar fantezii. 

După cum poţi citi şi în acest articol, industria iGaming este într-o continuă expansiune, care este destul de legată de ce se întâmplă în societatea modernă. Pe lângă cele câteva idei menţionate mai sus, vei afla şi alte tendinţe pe care să le ai în vedere ca pasionat al jocurilor de noroc în 2022, aşa că ia şi notează-ţi direcţiile către ai putea să mergi anul acesta!

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO