Info

(P) Un loc de (şi cu) poveste în inima Bucureştiului

(P) Un loc de (şi cu) poveste  în inima Bucureştiului
13.02.2019, 16:34 534

Într-un Bucureşti unde tot mai multe clădiri de tip zgârie-nori se profilează la orizont, mai există încă unele locuri care amintesc de Micul Paris de altădată şi care aduc un strop de istorie şi eleganţă într-un oraş tot mai modern şi grăbit. Unul dintre acele locuri este chiar Palatul Ghica Victoria, o clădire monument amplasată în inima Bucureştiului, în apropiere de alte clădiri-emblemă precum Academia Română şi Palatul Cantacuzino.

Palatul Ghica Victoria a fost renovat cu atenţie şi meticulozitate pe parcursul a aproape zece ani, pentru ca astăzi să îşi deschidă porţile pentru cei care doresc să facă o călătorie în timp, într-o perioadă în care rafinamentul era cuvântul de ordine. Clădirea ce are în spate o istorie de mai bine de un secol, păstrează toate elementele cheie din viaţa sa îndelungată, de la candelabrele minuţios decorate pentru a deveni adevărate opere de artă, până la parchetul din lemn masiv atent recondiţionat şi de la tavanele pictate cu multă grijă, la elementele de marmură „nepăsătoare şi rece“.

Astfel, palatul este pregătit pentru a găzdui o largă paletă de evenimente, cucerindu-şi vizitatorii cu o combinaţie de caracter puternic şi şarm incontestabil. Sălile Palatului Ghica Victoria se pot preta atât pentru cine private cu un număr restrâns de oaspeţi, cât şi pentru conferinţe, evenimente corporate, gale sau petreceri de până la 400 de persoane.

O întâlnire la palat, într-o sală al cărei mobilier a fost recondiţionat şi el, fără a-şi pierde din aerul istoric  şi eleganţa atemporală, are un farmec aparte, mai ales într-un oraş unde numărul unor astfel de locuri poate fi numărat pe degete. Pentru câteva ore sau pentru o seară poţi avea senzaţia că eşti în boemul Paris sau la o petrecere din anii ’20 unde cuvântul de ordine era strălucirea. Iar acest peisaj de poveste la interior este completat la exterior de o grădină atent aranjată pentru ca vizitatorul să poată respira acelaşi aer încărcat de istorie.

Versatil, dar totodată funcţional, Palatul Ghica Victoria este structurat pe trei etaje, fiecare diferit de celelalte, dar parte ale aceleiaşi poveşti. Cea mai generoasă încăpere se găseşte la parterul clădirii, uşile palatului deschizându-se către această sală îmbrăcată în lemn de mahon, cu podele lucrate manual şi cu tavane înalte decorate atent cu foiţă de aur. Mobilierul este în ton cu aerul istoric al locului, mesele fiind realizate dintr-un mix de marmură şi lemn, iar scaunele fiind tapiţate în tonuri complementare. Fie că este vorba de o degustare de vin, de un seminar pe teme financiare sau de o petrecere tematică, acest salon este gazda perfectă. Vitraliile colorate lasă lumina naturală să pătrundă în cazul evenimentelor de zi, pe când seara, când soarele s-a dus de mult timp la culcare, locul său este suplinit de candelabrele somptuoase.

În afară de acest spaţiu, Palatul Ghica Victoria oferă un total de 20 de săli cu capacităţi ce variază de la 2 la 150 de persoane. În total, peste 2.000 de metri pătraţi de spaţii de evenimente cu istorie, deservite de facilităţi moderne, precum echipamente audio şi video.

Fiecare sală poate fi amenajată - în funcţie de profilul evenimentului - în stil teatru, cabaret, în formă de U sau sală de clasă. În funcţie de stilul ales şi de profilul evenimentului, locul se transformă, versatilitatea fiind cuvântul de ordine.

Una dintre cele mai spectaculoase încăperi din palat este camera Regelui Carol, în inima căreia tronează un birou din lemn şi alamă în stilul Louis al XV-lea, flancat de coloane de marmură albastru cobalt. Această sală îmbrăcată în vitralii multicolore şi decorată cu un mobilier de inspiraţie franţuzească perfect asortat cu celelalte elemente, îi impresionează şi pe cei mai critici oaspeţi, fiind perfectă pentru ceremonii sau evenimente private.

Opulenţa şi fastul unei epoci demult apuse sunt transmise de fiecare încăpere în parte, dar cu precădere de salonul Vienez, o sală amplasată la primul etaj al palatului şi care se remarcă prin decoraţiunile atent selectate pentru a crea o poveste coerentă. Spre exemplu, tavanul pictat manual este completat de un covor custom-made care replică modelul de sus. Atenţia merge până în cele mai mici detalii şi nu doar în ceea ce priveşte decoraţiunile, ci şi întregul peisaj al locului.

Dar cuvintele nu sunt niciodată suficiente, sperăm să vă convingă imaginile. Palatul Ghica Victoria, de pe strada Nicolae Iorga nr. 1, nu este deschis publicului, se închiriază exclusiv pentru evenimente - recepţii, conferinţe, ceremonii.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO