Info

(P) Urban Invest, unul dintre cei mai importanţi dezvoltatori imobiliari, aduce muncitori indieni pentru a demara un nou proiect de anvergură în Braşov

Autor: Publicitate

04.02.2019, 09:00 2118

*100 de muncitori indieni, care au lucrat la realizarea celor mai importante proiecte imobiliare din Dubai, vor lucra la construcţia unui nou ansamblu rezidenţial în Braşov.

Deficitul de muncitori calificaţi în construcţii, estimat de patronate la circa 200.000 de angajaţi, a dus la găsirea unor soluţii noi de către marii jucători în domeniu, care nu au vrut să cedeze în faţa acestui impediment pentru a-şi putea duce la bun sfârşit proiectele.

Marile firme de construcţii resimt foarte puternic exodul forţei de muncă autohtone. Atât oamenii de afaceri, cât şi autorităţile reclamă lipsa muncitorilor calificaţi. Astfel, tot mai multe companii apelează la forţă de muncă de peste hotare. De exemplu, unul dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari din Braşov, Urban Invest, a apelat la mâna de lucru din India, ţinând cont de faptul că, la nivelul întregii ţări, disponibilitatea de personal calificat este redusă, iar din primăvară va începe construcţia unui nou ansamblu rezidenţial, pe o suprafaţă de 10 hectare. Urban Plaza va fi cel mai inalt proiect imobiliar din Braşov şi va cuprinde aproximativ 2000 de apartamente, precum şi numeroase facilităţi integrate.

Proba de lucru

Pentru a-i selecta pe viitorii angajaţi, proprietarul Urban Invest, Ionuţ Angheluş, a fost personal în India. „A fost o misiune dificilă, însă am vrut să avem garanţia calităţii şi în ceea ce priveşte personalul, fiindcă în proiectele pe care le derulăm nu facem rabat de la calitate şi suntem foarte riguroşi. Astfel, am avut ca punct de plecare, în selecţia realizată, o experienţă de minim 10 ani în domeniu şi minim 5 ani de lucru în ţări renumite din punct de vedere imobiliar, precum Emiratele Arabe Unite, în special în Dubai şi Abu-Dhabi. În plus, toţi cei care au fost recrutaţi au dat şi o probă de lucru. Am angajat doar persoane care, până acum, au lucrat la realizarea unor proiecte rezidenţiale importante în lume”, a spus Ionuţ Angheluş. În total, 100 de indieni vor veni din luna martie la Braşov pentru a lucra la noul proiect dezvoltat de către Urban Invest, proiect ce presupune construcţia a 2.000 de locuinţe, dar şi a unor spaţii de birouri şi a unei zone comerciale cu supermarket, restaurante, bănci, dar şi un centru wellness cu o piscină semiolimpică. Urban Plaza va fi primul ansamblu rezidenţial din Braşov cu toate aceste facilităţi integrate.

Experienţă şi rigurozitate pentru calitate

Urban Invest a intrat pe piaţa imobiliară în anul 2007, iar Ionuţ Angheluş a decis să îşi formeze propria echipă de constructori din primii ani de activitate, pentru un control mai bun al calitatii: „Am văzut că firmele de construcţii lucrau la normă, astfel că am decis să ne angajăm proprii oameni, pentru că voiam să construim corect, să avem cât mai puţine intervenţii, după ce predăm locuinţa clientului. A fost o problemă la început să găsim oameni calificaţi, însă cu timpul am reuşit să avem alături de noi profesionişti. Acum, din păcate, există din nou o lipsă de oameni calificaţi pe piaţă, iar această criză a forţei de muncă, cu care se confruntă şi alte domenii, va duce la creşterea preţurilor pentru servicii. Pentru a continua expansiunea, trebuie să găsim soluţii rapide, cum ar fi de exemplu facilităţi fiscale, pentru relocarea de personal spre Braşov, fiindcă Braşovul este un centru de dezvoltare.Continuăm să lucrăm cu personal cu experienţă şi tocmai de aceea am cautat personal şi în alte colţuri ale lumii. Suntem încrezători că experienţa noastră, completată de experienţa celor pe care i-am recrutat personal, ne asigură stabilitate şi astfel vom putea dezvolta noul nostru proiect, Urban Plaza.”, a subliniat dezvoltatorul.

Îmbunătăţirea produsului

De la primul proiect şi până în prezent, Ionuţ Anghelus a căutat să îmbunătăţească produsul pe care îl vinde şi tocmai de aceea este în fiecare zi pe şantier alături de colegii săi pentru a căuta cele mai bune soluţii, astfel ca apartamentele pe care le oferă să fie cu adevărat acasă pentru cei care le achiziţionează. „În fiecare an încerc să găsesc 3 – 5 lucruri prin care să îmbunătăţim produsul. În timp, în 10 ani, sunt foarte multe lucruri care s-au îmbunătăţit. Cel mai important este să faci lucrul bine de la început, astfel încât să nu fii nevoit să repari, după ce deja ai vândut produsul. Este foarte important ca la final fiecare client să aibă casa pe care şi-a dorit-o şi să se simtă cu adevărat acasă. De asemenea, avem şi un departament de control al calităţii, astfel că putem oferi garanţia clienţilor că lucrăm riguros”.

Proiectul care va face diferenţa

Experienţa din ultimii doisprezece ani a echipei Urban Invest a fost pusă în conturarea acestui nou proiect, a cărui dezvoltare va începe pe terenul de 10 hectare al fostei fabrici Prefa din Braşov. Compania imobiliară ar urma să construiască în cadrul noului ansamblu rezidenţial şi cele mai inalte cladiri din Braşov, cu peste 20 de etaje.

„Este un proiect la care lucrăm de aproape 2 ani, fiindcă proiectăm în detaliu fiecare secţiune a întregului ansamblu, dar şi a fiecărei locuinţe. Am luat în calcul totul, astfel ca atunci când ajungem la execuţie să fie mai uşor. Vom construi practic un nou cartier, astfel că am prevăzut o serie de spaţii de care orice persoană are nevoie sa fie cat mai aproape de casă. Am rezervat spaţiul necesar inclusiv pentru amenajarea unei grădiniţe de stat şi, de asemenea, pe o suprafaţă de un hectar vom amenaja un parc, care a fost proiectat de către unul dintre cei mai renumiţi arhitecţi italieni, Gianfranco Paghera, cunoscut pentru numeroasele gradini din Dubai, dar nu numai.”,  ne-a destăinuit Ionuţ Anghelus.

 
 
 

  

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO