Info

(P) Util SPC a primit Summit Award, distincţia care premiază cel mai performant dealer Crown din zona economică EMEA

Christian Gruermann, Senior Regional Dealer Manager la Crown Gabelstapler GmbH & Co., şi Dan Voinea, director general Util SPC

Christian Gruermann, Senior Regional Dealer Manager la Crown Gabelstapler GmbH & Co., şi Dan Voinea, director general Util SPC

Autor: Publicitate

24.08.2022, 08:00 93

Compania giurgiuveană Util SPC a fost desemnată cel mai bun dealer Crown Equipment Corporation din 2021 pentru pieţele emergente EMEA, distincţie în urma căreia a avut loc pe 8 august, la Giurgiu, decernarea oficială a premiului Summit Award, prin care este recunoscută această performanţă. Este a treia oară când dealerul din România primeşte acest premiu din partea companiei americane, care este în acest moment unul dintre cei mai puternici furnizori de tehnică şi echipamente de intralogistică la nivel mondial.

Crown, care a realizat în 2021 o cifră globală de vânzări de peste 4 miliarde USD, produce o mare varietate de echipamente pentru intralogistică în 19 fabrici din întreaga lume. Echipamentele Crown se caracterizează prin faptul că minim 85% din componentele lor sunt fabricate intern, nu în China sau în alte manufacturi asiatice. Vânzările şi service-ul sunt gestionate de reţeaua companiei prin filiale sau dealeri independenţi localizaţi în toată lumea.

Înmânarea distincţiei Summit Award a avut loc la Giurgiu în cadrul unui eveniment la care a participat dl. Christian Gruermann, Senior Regional Dealer Manager al Crown GMBH – sucursala germană a gigantului american. Oficialul Crown a explicat în cadrul evenimentului ce reprezintă acest premiu pentru cultura organizaţiei:

„În fiecare an calendaristic Crown măsoară o serie de indicatori cheie raportaţi de fiecare distribuitor, cum ar fi creşterea vânzărilor, cota de piaţă, performanţa after sales, vânzările de piese de schimb, şi la final se calculează un scor în baza căruia se acordă Summit Award, care oferă o recunoaştere celui mai performant distribuitor din zona sa de piaţă.”.

Cele mai vândute echipamente Crown pe piaţa din România sunt order-pickerele agile Crown WAV, prezente în toate marile reţele de retail, şi transpaleţii electrici cu catarg, care se bucură de mare interes din partea clienţilor, fiind remarcaţi pentru robusteţea lor excelentă, cu mult peste media industriei, şi uşurinţa în mentenanţă şi utilizare. În plus, în ultimul an clienţii au devenit tot mai interesaţi de soluţiile avansate de intralogistică, precum reach-truck-urile – stivuitoare cu catarg retractabil, care pot atinge înălţimi de lucru de până la 16-17 metri – sau stivuitoarele VNA („Very Narrow Aisle”, sau „de culoar îngust”).

Trebuie menţionat, de asemenea, că în acest moment Crown deţine în România cota de piaţă cea mai mare şi pentru utilajele cu Li-Ion dedicate depozitelor frigorifice. Depozitele frigorifice au cerinţe speciale de lucru, prima dintre ele fiind, desigur, aceea că utilajele trebuie să funcţioneze în parametri optimi la temperaturi foarte joase, chiar şi de până la -25 grade Celsius. Crown este unul dintre puţinii furnizori de utilaje pentru depozite care a dezvoltat soluţii tehnice cu adevărat eficiente, care permit operarea maşinilor în asemenea condiţii. Spre deosebire de acumulatorii clasici, cei cu litiu-ion se încarcă mult mai rapid, au o durată de viaţă mult mai mare şi nu necesită nici un fel de operaţiuni speciale de mentenanţă. Totuşi, anumite particularităţi ale acestor acumulatori litiu-ion îi fac greu de utilizat la temperaturi atât de joase. Inginerii Crown au dezvoltat o soluţie tehnică de echipare a fiecărui utilaj cu un set special de aeroterme care menţin constantă temperatura acumulatorului la +15 grade Celsius, ceea ce permite utilizarea fără probleme a echipamentelor în orice fel de depozite de produse frigorifice şi congelate. În acest fel timpii de operare ai flotei de utilaje se îmbunătăţesc radical, clienţii putând beneficia de toate avantajele acumulatorilor litiu-ion în ciuda condiţiilor de operare dificile.

Distribuitorul Crown din România, Util SPC, este un furnizor de tehnică şi echipamente de intralogistică înfiinţat în anul 2001. Util SPC este o companie cu capital integral românesc şi a devenit dealer Crown la începutul deceniului 2010-2020, câştigând de atunci de trei ori Summit Award la categoria sa. Util SPC este cotat astăzi în top 5 dealeri de stivuitoare şi alte echipamente de intralogistică din România, fiind totodată şi una dintre cele mai importante companii private din judeţul Giurgiu. Firma a înregistrat în 2021 o cifră de afaceri de peste 75 milioane RON, în creştere cu peste 20% faţă de 2020, şi-a crescut echipa până la 80 de angajaţi şi a deschis noi puncte de lucru în ţară.

Util SPC este distribuitor oficial pe piaţa din România pentru trei dintre cei mai mari furnizori mondiali de stivuitoare: Crown, care se remarcă prin utilaje şi echipamente premium, de înaltă tehnologie, Hyundai MH (Coreea), al căror atu principal sunt stivuitoarele de tonaj mediu şi mare care pot fi folosite intensiv şi cu încredere într-o mulţime de aplicaţii, şi Hangcha, cel mai mare producător chinez din domeniu, care oferă echipamente ieftine, de buget, ideale pentru firmele cu necesităţi reduse, dar constante, de manipulare a mărfurilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO