Info

(P) Vantage Towers poate fi solutia în implementarea 5G în zonele interioare

(P)  Vantage Towers poate fi solutia în implementarea 5G...

Autor: Publicitate

24.10.2022, 09:00 158

În următorii şase ani, traficul de date mobile va fi mai mult decât triplul valorilor actuale în majoritatea regiunilor lumii – datorită creşterii penetrării smartphone-urilor şi a vizualizarilor cu continut video (GSMA - The Mobile Economy 2022). Internetul mobil a devenit o parte integrantă a vieţii noastre de zi cu zi, motiv pentru care majoritatea oamenilor doresc să aibă acces la el peste tot. Pentru a satisface această nevoie şi în clădirile mari, aşa-numitele sisteme de antene distribuite (DAS) sunt o soluţie ideală. Dar cum rămâne cu infrastructura de reţea necesară? Şi de ce companiile de infrastructura pasiva joacă un rol cheie aici?

Pentru ce sunt folosite sistemele de antene distribuite (DAS)?

DAS sporeşte acoperirea şi capacitatea reţelei mobile în spaţii interioare mari, cu densitati mari de utilizatori de telefonie mobilă. Exemple pot fi stadioanele, arenele sau centrele comerciale. Celulele mici (small cells) ale companiilor de tip TowerCo sunt o modalitate ideală de a satisface cerinţele crescânde de date cu lăţime de bandă mare în zonele interioare şi exterioare foarte aglomerate.

Sistemele de antene distribuite sunt esenţiale pentru implementarea tehnologiei 5G

5G va fi unul dintre cele mai critice blocuri ale economiei şi ale societăţii digitale în următorul deceniu. Acesta va oferi o comunicare ultra-stabilă şi cu latenţă scăzută în multe industrii şi aplicaţii, inclusiv in automatizarea fabricilor, in coordonarea maşinilor inteligente şi in comunicaţiile automate utilizate la scară largă în oraşele inteligente. Ca parte a implementării tehnologiei 5G, guvernele au alocat un spectru de bandă mai mare pentru utilizarea mobilă, care necesită o infrastructură de acoperire interioară dedicată, un segment care este probabil să experimenteze o evoluţie rapidă.

Companiile de infrastructura pasiva fac totul posibil

Prin instalarea solutiilor DAS, companiile de tip TowerCo au o mare relevanţă pentru implementarea de succes a tehnologiei 5G. Să luăm, de exemplu, Vantage Towers, o companie europeană lider în infrastructură de turnuri de telecomuicatii, care operează peste 83.000 de locaţii pe zece pieţe – aproximativ 2.300 de site-uri sunt localizate în România. Activitatea de bază a Vantage Towers este construirea, operarea şi închirierea infrastructurii pasive operatorilor de reţele mobile (MNO). Pe lângă turnurile de la sol şi de pe acoperiş, portofoliul companiei include DAS şi celule mici (small cells). De asemenea, compania progresează rapid în ceea ce priveşte soluţiile de acoperire interioară 5G, lucrand deja la implementarea primelor soluţii de sisteme cu antene distribuite 5G, un exemplu ar fi un complex de clădiri din Republica Cehă.

Cu acest portofoliu larg, Vantage Towers acoperă întreaga gamă de soluţii pentru a sprijini o Europă mai bine conectată şi pentru a deveni prima ptiune in dezvoltarea 5G. Multicompatibilitatea infrastructurii Vantage Tower cu toţi operatorii de telefonie mobilă de pe piaţă este baza pentru o acoperire largă si sustenabila a reţelei 5G, aceste solutii de infrastructura putand fi folosite in paralel de mai multi operatori telecom, asigurand accesul la comunicatii mobile indiferent de reteua folosita de utilizatorii din spatiile acoperite.

Îmbunătăţirea conectivităţii prin extinderea liniilor fixe

Pe lângă acoperirea mai largă a reţelei mobile, companiile de turnuri lucrează şi pentru a extinde conectivitatea liniilor fixe. De exemplu, Vantage Towers România sustine alternativele la conectivitatea fixă ​​în cazul în care modelul tradiţional de infrastructură fixă ​​nu poate fi utilizat din cauza condiţiilor tehnice. Acest lucru se aplică, de exemplu, zonelor rurale sau izolate, unde nu există conexiuni prin cablu. Datorită costurilor mari, timpului şi birocraţiei care ar fi necesare din partea operatorilor, conectarea unor astfel de zone la reţeaua fixă ​​nu este de obicei o prioritate.

Vantage Towers România sprijină implementarea acestor produse pastradu-si rolul de gazdă neutră şi îşi propune în viitor colaborari pentru a oferi soluţia ca un serviciu end-to-end.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO