Info

(P) VGP România, în transformare de la un jucător local la o acoperire naţională

Autor: Publicitate

22.12.2020, 08:00 634

La începutul anului 2020, noi, la VGP, ne-am pregătit pentru încă un an de realizări majore la nivel de companie, iar acest lucru s-a adeverit, în ciuda anului neobişnuit pe care l-am avut urmare a pandemiei de COVID-19. Am investit mult şi în ultimele luni am întărit considerabil bazele dezvoltării noastre viitoare. Nu numai că am reuşit să atragem angajaţi noi şi talentaţi care ne vor ajuta să ne atingem planurile ambiţioase de creştere, dar am putut de asemenea să anunţăm sau să deschidem noi parcuri VGP. Grupul VGP are acum un total de 76 de parcuri logistice şi semiindustriale situate în douăsprezece ţări europene şi se află pe un trend de expansiune pe toate pieţele sale.

Tendinţele pe care le vedem de multă vreme, indiferent că este vorba de digitalizare în producţie, mobilitate, comportamentul consumatorilor faţă de comerţul electronic şi prin urmare cererea mai mare de stocare sau cererea de energie regenerabilă, au fost accelerate de pandemie.

VGP România, o filială a grupului VGP, cu o prezenţă îndelungată în România, din 2007, deţine în prezent parcuri active în Timişoara şi Sibiu, precum şi o bază solidă de teren pentru dezvoltări viitoare în Bucureşti, Arad şi Braşov.

La 1 februarie 2020, Adrian Crizbăşianu a devenit director general (country manager) al VGP România. În acest rol, el supervizează dezvoltarea accelerată a operaţiunilor româneşti, cu scopul pe termen scurt şi mediu de a extinde prezenţa VGP la nivel naţional.

În martie 2020, VGP a început în forţă extinderea Parcului VGP Timişoara cu încă 20%, prin cea de-a 7-a clădire, care depăşeşte 30.000 m2 suprafaţă închiriabilă. Noua dezvoltare este deja precontractată în proporţie de 50% şi va fi gata la începutul anului 2021.

În august, VGP a anunţat oficial o achiziţie majoră de teren la Arad, în vestul României. Noul VGP Park Arad va fi poziţionat strategic în limitele administrative ale oraşului Arad, având conectivitatea perfectă la reţelele rutiere europene deoarece este adiacent autostrăzii A1 şi la doar 50 km distanţă de Timişoara şi de punctul de frontieră româno-maghiar (Nădlac). Pe un teren de 39 ha, VGP Park Arad va oferi începând cu 2021 o suprafaţă posibilă de închiriat de până la 200.000 m2, ideală pentru industria uşoară, operaţiuni de preasamblare auto, precum şi huburi de logistică, distribuţie şi curierat. Autorizarea completă deja în vigoare, precum şi sprijinul local şi eficienţa autorităţilor locale din oraşul Arad sunt premisele dezvoltării rapide atât a proiectelor customizate cât şi a clădirilor standard, în conformitate cu specificaţiile de înaltă calitate ale VGP.

În noiembrie, VGP a lansat dezvoltarea noului parc de afaceri multichiriaşi din Braşov, în partea centrală a României. Prima clădire, cu o suprafaţă de 9.400 m2, este planificată să fie livrată la mijlocul anului 2021 şi va fi parţial ocupată de Fildas Trading S.R.L., companie farmaceutică.

VGP Park Braşov se dezvoltă pe un teren de cca 390.000 m2 şi va avea un potenţial total de aproximativ 180.000 m2 suprafaţă închiriabilă. Parcul are o locaţie de top, în interiorul şoselei de centură a Braşovului, cu acces direct la parc de pe DN1/E68 către Sibiu şi în imediata apropiere a conexiunii cu viitoarea autostradă A3 Bucureşti-Braşov-Sibiu. De asemenea, locaţia beneficiază de acces direct la reţeaua de transport cu autobuzul public al oraşului. Un astfel de acces rutier excelent şi infrastructura publică fac parcul ideal pentru localizarea centrelor de distribuţie regionale şi internaţionale. Mai mult, noul aeroport din Braşov, modern, situat în apropiere şi aflat în etapele sale finale de construcţie, va oferi conexiuni către oraşele importante din Europa. Suplimentar, oraşul Braşov este unul dintre cele mai importante centre universitare industriale şi tehnice din România, iar întreaga zonă metropolitană găzduieşte peste 250.000 de locuitori, ceea ce oferă un fond substanţial de angajaţi cu înaltă calificare.

Sustenabilitatea şi eficienţa energetică sunt parametrii centrali pentru imobilele comerciale dezvoltate de VGP. Compania a lansat şi a implementat numeroase iniţiative doar în 2019. Una dintre acestea este introducerea VGP Renewable Energy (Energie Regenerabilă), o nouă unitate de afaceri separată deţinută în totalitate de VGP N.V., pentru a utiliza spaţiul de acoperiş disponibil în parcurile VGP pentru sisteme fotovoltaice şi tehnologii energetice moderne. Compania şi-a stabilit obiectivul de certificare a tuturor clădirilor noi care urmează să fie construite începând cu 2020 cu o certificare BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method) Foarte Bună. Fundaţia VGP a fost înfiinţată tot în 2019.

Uitându-ne spre 2021, noi, cei de la VGP, suntem încrezători în dinamica bună şi potenţialul viitor de dezvoltare al sectorului imobiliar industrial din România, aşadar făcând uz de punctele forte şi capacităţile VGP privim pozitiv înainte şi urăm cu această ocazie sărbători fericite şi un an bun tuturor!

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO