Info

(P) Viva Sport Devine „Verde” si Participa la Protejarea Mediului

(P) Viva Sport Devine „Verde” si Participa la...

Autor: Publicitate

13.10.2021, 10:59 2619

Managerul Dan Tanase declara ca Viva Sport sustine folosirea energiei solare urmand sa moneteze panourilor fotovoltaice de 100 kw cu ajutorul echipei DecSolar.

Eficienta panourilor fotovoltaice de la Dec Solar: ceea ce trebuie sa stiti

Panoul fotovoltaic are rolul si capacitatea de a transforma lumina soarelui in electricitate utilizabila. Avand in vedere aceeasi cantitate de lumina solara care straluceste pentru aceeasi durata de timp pe doua panouri fotovoltaice cu randamente diferite, panoul mai eficient va produce mai multa energie electrica decat panoul mai putin eficient.

Eficienta panourilor solare este determinata de productia de energie electrica de catre celulele solare, care este la randul sau influentata de compozitia celulelor, configuratia electrica, componentele din jur si multe altele.

Cat de eficiente sunt panourile fotovoltaice de la Dec Solar?

Majoritatea panourilor fotovoltaice sunt intre 15% si 20% eficiente, cu valori care variaza de ambele parti ale gamei.

Panourile fotovoltaice propuse de DecSolar sunt de inalta calitate si pot depasi eficienta de 22% fata de  majoritatea panourilor fotovoltaice disponibile in piata si care nu depasesc eficienta de 20%.

Ce determina eficienta panourilor fotovoltaice de la Dec Solar?

Exista mai multi factori care determina cat de eficient este un panou solar. In esenta, eficienta panourilor solare este determinata de cantitatea de lumina solara primita pe care panoul solar o poate transforma in electricitate utilizabila. Dar ce factori determina aceasta rata de conversie finala? Exista mai multe elemente pe care cercetatorii si producatorii de celule solare le iau in considerare atunci cand proiecteaza si produc panouri solare eficiente:

Material - tipul de material (siliciu monocristalin, siliciu policristalin, telurura de cadmiu etc.) influenteaza modul in care lumina se transforma in electricitate

Cablare - organizarea firelor si a „barelor” pe un panou solar care capteaza si transfera efectiv impactul energiei electrice

Reflectie - daca lumina este reflectata departe de un panou solar, eficienta acesteia poate fi redusa. Acesta este motivul pentru care stratul de sticla de deasupra celulelor solare din siliciu este atat de important.

De ce conteaza eficienta panourilor fotovoltaice?

Termenul de eficienta este folosit mult, dar un panou putin mai eficient nu echivaleaza intotdeauna cu un panou de calitate mai buna. Multi oameni considera ca eficienta este cel mai important criteriu atunci cand selecteaza un panou fotovoltaic, dar ceea ce conteaza cel mai mult este calitatea productiei, care este legata de performantele lumii reale, fiabilitatea, serviciile producatorilor si conditiile de garantie.

Rambursare mai rapida

Cresterea eficientei inseamna, in general, ca un panou fotovoltaic va rambursa energia incorporata (energia utilizata pentru extragerea materiilor prime si fabricarea panoului solar) in mai putin timp. Pe baza analizei detaliate a ciclului de viata, majoritatea panourilor solare pe baza de siliciu ramburseaza deja energia incorporata in termen de 7 ani.

Cu toate acestea, deoarece eficienta panoului a crescut dincolo de 22%, timpul de recuperare s-a redus la mai putin de 5 ani in multe locatii. Eficienta sporita inseamna, de asemenea, ca un sistem solar va genera mai multa energie electrica pe durata medie de viata de peste 25 de ani a unui panou solar si va rambursa mai repede costul initial, ceea ce inseamna ca rentabilitatea investitiei va fi redusa si mai mult.

Eficienta panourilor fotovoltaice ofera, in general, o buna indicatie a performantei, mai ales ca multe panouri de inalta eficienta utilizeaza celule de siliciu de tip N de grad superior cu coeficient de temperatura imbunatatit si degradare mai mica in timp.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO