Info

(P) Voicu Oprean, CEO AROBS: Un EMBA le oferă viitorilor lideri cunoştinţele şi curajul de a experimenta pentru a-şi atinge obiectivele

(P) Voicu Oprean, CEO AROBS: Un EMBA le oferă viitorilor...

Autor: Publicitate

06.04.2022, 17:24 121

Voicu Oprean, CEO şi fondator al AROBS Transilvania Software, este cel care a creat, în puţin peste două decenii, una dintre cele mai importante companii de dezvoltare software din România. În 2021, AROBS a fost listată pe piaţa AeRO, devenind cea mai mare firmă de pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti.

În decursul anilor, AROBS Grup a crescut organic şi prin achiziţii de noi companii, în Europa Centrala şi de Vest, Asia şi America de Nord, ajungând în prezent la un portofoliu de peste 14.000 clienţi în servicii software, management de flotă, soluţii de optimizare a afacerilor, managementul resurselor umane şi plăţi digitale. Compania numără aproape 1000 de membri, iar câţiva dintre aceştia sunt parte din marea familie AROBS Grup încă de la începuturile sale, din 1998.

Voicu Oprean este absolvent al Executive MBA Bucharest oferit pe piaţa românească de WU Executive Academy, program care în ultimii doi ani a atras 33 de manageri şi antreprenori participanţi. Antreprenorul povesteşte despre rolul pe care l-au avut studiile executive, completate de educaţia continuă de business, în evoluţia sa profesională şi dezvoltarea companiei pe care o conduce.

Privind retrospectiv, cum v-a ajutat programul de Executive MBA în carieră?

Ca antreprenor, programul de Executive MBA mi-a oferit structura de care aveam mare nevoie, datorită bazei de cunoştinţe extrem de valoroasă şi atractivă. Dincolo de curriculum şi de profesori, a fost o oportunitate excepţională de networking şi schimb de experienţă cu manageri şi antreprenori din diverse industrii, culturi şi regiuni geografice, care se confruntă cu provocări similare în afaceri.

În opinia dumneavoastră, a crescut importanţa unei diplome de MBA în ultimii ani?

Cred că actualul mediu economic global, care este unul foarte dinamic, impune un leadership puternic, inovator şi cu structură, iar educaţia executivă poate dezvolta aceste aspecte. Prin urmare, o diplomă de Executive MBA le oferă viitorilor lideri cunoştinţele şi, de cele mai multe ori, curajul de a experimenta pentru a-şi atinge obiectivele proprii sau pe cele ale companiei. Dar procesul de învăţare nu se încheie odată cu finalizarea programului, ci trebuie să fie unul continuu.  

Ce aţi apreciat cel mai mult la programul WU Executive MBA Bucharest?

Structura, cantitatea şi calitatea informaţiilor, profesorii, networkingul, alături de experienţa revenirii pe băncile şcolii au însemnat foarte mult pentru mine. Interacţiunea cu profesorii şi colegii mi-a deschis noi perspective de înţelegere a multitudinii de provocări cu care ne confruntăm în fiecare zi în afaceri. Iar legătura formată cu colegii mei şi board-ul extern, unde poţi găsi idei şi soluţii pentru diferite subiecte, reprezintă cele mai importante beneficii obtinuţe în urma programului.

Cum a decurs anul 2021 pentru compania AROBS şi ce planuri aveţi pentru 2022?

Anul 2021 a fost unul intens pentru echipa ARBOS, în care am dus la bun sfârşit proiecte de referinţă pentru dezvoltarea companiei la nivel internaţional.

Anul trecut AROBS a debutat pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti şi a încheiat cu succes cel mai mare plasament privat din istoria AeRO, prin atragerea sumei de 74,2 milioane de lei de la investitori. Aceste fonduri ne vor susţine strategia de extindere, prin achiziţia unor companii IT atât la nivel naţional, cât şi internaţional, deschiderea de noi filiale în pieţele importante din Europa şi Statele Unite, precum şi pentru dezvoltarea expertizelor şi specializărilor companiei.

Totodată, la scurt timp după plasamentul privat şi listarea la BVB am realizat o nouă achiziţie - Berg Software, o companie locală de dezvoltare software personalizat şi outsourcing, cu birouri în Timişoara, Lugoj şi Oradea. Prin această preluare, Grupul AROBS îşi va consolida prezenţa în zona de Vest a României şi pe pieţele din Germania, Austria şi Elveţia.

Referitor la planurile pentru anul 2022, vom continua să ne diversificăm activitatea şi să ne extindem pe noi pieţe. Vizăm deschiderea unei filiale AROBS în SUA, pentru a fi mai aproape de partenerii noştri de acolo şi pentru a ne creşte prezenţa pe această piaţă foarte valoroasă.  

Mai multe despre Grupul AROBS – https://www.arobsgrup.ro/

WU Executive Academy şi Ziarul Financiar oferă burse de studiu în valoare de 115.000 euro pentru programul WU Executive MBA Bucharest, care va începe în luna noiembrie 2022.

Executive MBA oferit de WU Executive Academy este cel mai important program de tip EMBA din Europa Centrală şi de Est şi singurul care beneficiază de prestigioasa triplă acreditare internaţională – EQUIS, AMBA şi AACSB, deţinută de mai puţin de 1% din şcolile de afaceri din lume. Programul se va desfăşura part – time, pe parcursul a 16 luni, cursanţii având ocazia să lucreze cu profesori internaţionali de la WU şi alte universităţi de elită.

Înscrierile pentru burse au loc până la data de 25 mai 2022, prin completarea unei aplicaţii online. Informaţii complete sunt disponibile pe: www.zf.ro/ExecutiveMBA.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO