Info

(P) Wild Hills, un proiect unic în Europa de Est, va fi dezvoltat lângă Cluj-Napoca

Autor: Publicitate

29.09.2021, 09:00 7912

Felinvest S.A., dezvoltatorul Cluj Business Campus (CBC), anunţă demararea unui nou proiect, care aduce un concept unic în România şi Europa de Est: Wild Hills, un country club cu o componentă de incubator de afaceri, un loc de unde se poate lucra sau în care se poate petrece o zi deosebită alături de colegi sau de familie, la mai puţin de 30 de minute de Cluj-Napoca, în localitatea Jucu.

Country club-ul se va întinde pe un teren de 190.000 de mp, suprafaţa construită va fi de 8.000 de mp, iar valoarea investiţiei se ridică la cifra de 6 milioane de euro. Proiectul Wild Hills va fi finalizat în primăvara anului 2023 şi a fost gândit în jurul unor clădiri cu valoare istorică - grajdurile austro-ungare ale fostei herghelii din Jucu - unde dezvoltatorul îşi asumă să păstreze activitatea cabalină şi agricolă desfăşurată în prezent acolo. Proiectul pune accent pe întoarcerea la natură şi pe zonele dedicate activităţilor în aer liber, pentru a crea un mediu sănătos, care stimulează creativitatea.

Complexul Wild Hills, situat la 25 de km de Cluj-Napoca, va oferi o varietate de facilităţi şi experienţe, atât pe partea de business, cât şi pentru petrecerea timpului liber: fermă, birouri, restaurant, sală de conferinţe, spaţii de cazare, parc de wakeboarding şi parc de aventură, călărie, trasee de mountain bike, de alergare şi de trail-walking, zonă de concerte şi evenimente pe malul lacului, zone dedicate pentru copii şi tabere, minigolf şi o întreagă serie de evenimente dedicate reunirii antreprenorilor din ecosistemul de afaceri transilvănean.

“La începutul pandemiei, am petrecut nenumărate zile în conversaţii cu experţi la nivel mondial pentru a încerca să înţeleg unde se va reaşeza piaţa de birouri post pandemie. Am ajuns la concluzia că cererea va exista pentru spaţiile de birouri care oferă mai mult decât clădiri, cele care creează comunităţi, experienţe, oferă flexibilitate, productivitate, creativitate, sănătate. Noi făceam asta deja, la Cluj Business Campus, aşa că am decis să mergem mai departe şi să oferim o serie şi mai variată de experienţe şi facilităţi prin următorul campus”, transmite Vlad Buzoianu, CEO Cluj Business Campus.

Incubatorul de afaceri din cadrul Wild Hills, denumit Techville by CBC, va găzdui 30 de startup-uri din domeniul tehnologiei. Acesta este creat în parteneriat cu Asociaţia With Us, în jurul acceleratorului Risky Business, care are sediul la Cluj Business Campus. Membrii asociaţiei vor mentora şi chiar finanţa startup-urile din incubatorul de la Jucu.

La pitch-urile organizate aici vor avea acces nu doar companiile din Cluj Business Campus, ci întreaga comunitate de business din Cluj-Napoca care urmăreşte să investească în afaceri aflate la început de drum. Incubatorul va deservi comunitatea de startup-uri din Transilvania şi România, dar îşi propune să atragă şi startup-uri din Europa, în tabere de inovare.

Înţelegând modelul hibrid de muncă spre care se îndreaptă multe companii şi punând în aplicare conceptul “work-life blending” pe care l-a adus în România, echipa Felinvest a creat o punte de legătură între cele două locaţii pe care le-a dezvoltat: CBC şi Wild Hills, iar companiile care vor închiria un birou la oricare dintre cele două campusuri vor putea opta pentru un pachet care le va oferi acces la birouri “full-service” în ambele locaţii.

“Vor exista două locaţii pe care poţi folosi cu “abonamentul tău” prin care închiriezi spaţii de birouri la noi: una în mijlocul oraşului Cluj-Napoca, pentru momentele în care trebuie să fii productiv şi conectat, iar alta în mijlocul naturii, la Jucu, pentru momentele în care faci sprinturi de inovaţie, în care trebuie să fii creativ sau să primeşti o vizită de la un investitor pe care vrei să îl impresionezi cu adevărat”, explică Vlad Buzoianu.

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO