Info

(P) ZAREA a depus un proiect de investiţie de 20 mil. EUR în oraşul Mizil

(P) ZAREA a depus un proiect de investiţie de 20 mil....

Autor: Publicitate

20.03.2023, 07:00 2608

ZAREA, lider în categoria vinurilor spumante, a depus un proiect pentru construirea unei noi unităţi de producţie în oraşul Mizil prin schema de ajutor de stat privind acordarea de subvenţii pentru investiţii destinate industriei de prelucrare (conform H.G. 959/2022). Valoarea estimată a investiţiei în noua fabrică de producţie se va ridica la 20 de milioane EURO, iar contribuţia proprie a investiţiei ZAREA S.A. nu va depăşi 50% din valoarea acesteia.

În decembrie anul trecut, ZAREA a creat şi depus un proiect prin care doreşte să construiască o unitate de producţie cu o suprafaţă de 13.500 metri pătraţi în oraşul Mizil. În actualele două unităţi de producţie din Bucureşti şi Otopeni există doar spaţiu limitat pentru creşterea numărului de sticle îmbuteliate, iar planurile sunt pentru extinderea, într-o a treia unitate de producţie.

Dacă proiectul nu este aprobat, atunci această fabrică nu va fi construită. Dacă proiectul va fi aprobat, atunci nouă fabrică va fi echipată cu cele mai noi tehnologii de producţie şi control al calităţii. Vor fi condiţii de muncă foarte bune pentru angajaţi şi va fi, de asemenea, o instalaţie de producere a energiei verzi, precum şi utilaje şi construcţii cu eficienţă energetică maximă.

Datorită utilajelor moderne, costurile de producţie vor fi printre cele mai mici din industrie, permiţând transferul a cât mai puţin posibil din creşterea preţului energiei către consumatori.

   „Din păcate, fondurile alocate de stat pentru acest proiect sunt de doar 150 de milioane EURO şi cu siguranţă nu vor fi suficiente pentru a acoperi necesarul, chiar şi pentru companiile care vor obţine punctajul maxim. Guvernul, prin vocea ministrului economiei, a anunţat deja că vrea să lanseze încă o sesiune de proiecte în martie. Să sperăm că bugetul din decembrie se va suplimenta cu cel alocat lunii martie şi că în acest fel mai multe companii vor putea obţine finanţare, fără a mai fi nevoie să se organizeze o nouă sesiune de depuneri de proiecte, să se irosească atât timpul şi resursele financiare ale deponenţilor, cât şi cele ale autorităţilor de evaluare. Este cunoscut faptul că acest tip de ajutor de stat este cel mai eficient din punctul de vedere al creşterii competitivităţii economice la export, creează cele mai multe locuri de muncă pe plan local şi generează cele mai multe taxe plătite statului” a declarat Emil Popescu, preşedintele Consiliului de Administraţie al ZAREA S.A.

Majoritatea acţiunilor ZAREA S.A. sunt deţinute de un grup german, unul dintre cei mai mari producători de vinuri spumante la nivel european, care deţine mai multe unităţi de producţie în Germania, Franţa, Polonia, Cehia şi România. Restul acţiunilor sunt deţinute de persoane fizice şi juridice române, iar conducerea este 100% românească.

Strategia ZAREA este aceea de a oferi produse de foarte bună calitate la preţuri foarte competitive. Acest lucru necesită un efort continuu de coagulare în sprijinul consumatorilor şi al comunităţii locale, a cât mai multor grupuri de oameni: angajaţi fideli şi profesionişti excepţionali, furnizori de materii prime de calitate, distribuitori bine organizaţi şi foarte eficienţi, autorităţi locale dispuse să încurajeze investiţiile economice în comunităţile lor.

_______________________________________________________________________________

ZAREA S.A. este cel mai inovator şi mai dinamic producător de spumante şi spirtoase din România, fiind liderul de piaţă în categoria spumante. Cu o tradiţie care începe încă din 1912, în portofoliul ZAREA se regăsesc vinuri efervescente realizate prin toate tehnologiile existenţe: Metoda Tradiţională (fermentarea în sticlă), Metoda Charmat (fermentarea în rezervor), Metoda Asti şi impregnarea cu CO2. De asemenea, ZAREA e Lider de piaţă în segmentul vinului roşu dulce cu brandul Sânge de Taur şi lichioruri şi bitter cu brandurile Florentino şi Carpaten. ZAREA este în top 3 producător de brandy (cu ZAREA şi Milcov) şi Cidru (cu brandul Dacic).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO