Info

Philip Morris International anunţă obiective accelerate spre un viitor fără fum

Articol cu conţinut publicitar

Philip Morris International anunţă obiective accelerate...

Autor: Publicitate

23.06.2021, 09:00 654

Producătorul de ţigarete Philip Morris International (PMI) îşi stabileşte obiective accelerate pentru anul 2025 în vederea atingerii misiunii de a construi un viitor fără fum şi de a reduce, la nivel global, consumul de ţigarete convenţionale, pe bază de tutun ars. Printre principalele ţinte pe care compania le urmăreşte în viitorul apropiat sunt: peste 40 de milioane de fumători adulţi să facă alegeri informate şi să ia în considerare trecerea la alternative mai bune la continuare fumatului şi creşterea cu 50% a veniturile nete totale care provin din vânzarea produselor fără fum.

Noile obiective sunt publicate de PMI în cel mai recent raport care prezintă rezultatele companiei în arii precum protecţia mediului, social, guvernanţă.

Jacek Olczak, CEO, Philip Morris International, declară: „Prezint acest raport cu mândrie pentru ceea ce am realizat în doar cinci ani, cum ar fi faptul că produsele fără fum reprezintă aproape un sfert din veniturile noastre totale în 2020, de la aproape zero în 2015. Dar, în acelaşi timp, recunosc că încă ne aşteaptă foarte multă muncă. Noile noastre obiective ambiţioase evidenţiază încrederea pe care o avem în abilitatea de a schimba monumental viitorul pe termen lung al companiei”. Mai mult, Jacek Olczak, a subliniat şi paşii următori ai companiei: „PMI şi-a asumat angajamentul de a deveni un agent al schimbării şi un susţinător al valorilor pozitive. Inovaţia şi incluziunea sunt esenţiale pentru a soluţiona provocările cu care ne confruntăm, fie că este vorba de reducerea riscurilor asociate fumatului, fie de impactul de mediu sau social. Scopul nostru este să construim un viitor sustenabil în beneficiul companiei, acţionarilor, consumatorilor şi al societăţii”.

Totodată, pentru a accelera şi mai mult transformarea, PMI a introdus două noi obiective pentru 2025, legate de Indicatorii de Transformare a Operaţiunilor (Business Transformation Metrics) şi urmăreşte ca produsele fără fum să fie disponibile în 100 de pieţe, se arată tot în raport.

Pentru a accelera procesul de transformare al portofoliului său de produse, în 2020, PMI a investit 495 milioane de dolari în activităţi de cercetare şi dezvoltare (R&D), aproape toată această sumă fiind destinată produselor fără fum. Mai mult, tot din sfera inovaţii, compania şi-a propus ca începând cu 2023, toate dispozitivele sale electronice fără fum să utilizeze tehnologii care permit verificare vârstei utilizatorilor lor. Un pas important în acest sens a fost deja făcut, în august 2020, când PMI a lansat ţigara electronică IQOS VEEV—primul dispozitiv electronic dotat cu tehnologie de verificare a vârstei (în Noua Zeelandă).

 

Responsabilitatea faţă de mediu

În ceea ce priveşte responsabilitatea faţă de mediu, raportul arată că PMI a obţinut reduceri semnificative ale emisiilor absolute de CO2, inclusiv o reducere de 26% în operaţiunile directe şi de 18% în lanţul valoric anul trecut. Până în 2030, compania îşi propune să devină neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon.

PMI a continuat dezvoltarea programului take-back pentru produsele electronice fără fum, denumit CIRCLE şi a obţinut o rată de reciclare de 84% a dispozitivelor IQOS returnate la centrele dedicate.

 

Încurajarea diversităţii la locul de muncă

Progrese importante au fost înregistrate şi în domeniul resurselor umane. În decembrie 2020, 37,2% din poziţiile de conducere în cadrul PMI erau deţinute de femei, în creştere de la 36,1% în 2019. Până în 2021, obiectivul este ca 40% din poziţiile de conducere să fie deţinute de femei.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO