Info

Povestea lui Sorin, VP Software Engineering. Lucrează remote din Timişoara pentru compania americană Crossover. „Suntem devoratori de tehnologie nouă”

Advertorial

Povestea lui Sorin, VP Software Engineering. Lucrează...
02.08.2021, 07:00 19255

„8 noiembrie 2015. Asta este ziua în care am început să lucrez pentru Crossover. Îmi amintesc bine, pentru că eram în Dubai la ultimul interviu de recrutare”, aşa îşi începe Sorin Zaveliţa povestea sa în cadrul Crossover.

Din Timişoara, Sorin a ocupat mai întâi poziţia de Country Manager pe România, responsabil cu recrutarea remote de specialişti IT din ţara noastră pentru o serie de joburi high-level care necesitau experienţă multă şi expertiză superioară.

La puţin timp, i s-au dat pe mână şi operaţiunile din Buenos Aires, Sao Paulo, Minsk, Budapesta, Varşovia, Moscova, Istanbul şi Kiev. Tot remote.

După alţi 2 ani, a trecut într-o altă companie din grup, devenind Vice President of Professional Services. Aici, s-a ocupat de managementul proiectelor în relaţie directă cu clientul final. Concret, împreună cu echipa sa customiza diversele soluţii IT din portofoliul firmei pentru clienţi.

Iar în prezent, Sorin este Vice President of Software Engineering, responsabil de mentenanţa unor produse IT sau de dezvoltarea acestora la următorul nivel de performanţă.

Dacă a pornit călătoria sa în Crossover în urmă cu aproape 6 ani alături de 3 direct reports, acum el câştigă de câteva ori mai mult faţă de media salarială din România, are 10 direct reports şi circa 100 de oameni localizaţi pe 6 continente în echipa sa.

Sorin este propriul său angajat şi lucrează remote, în regim self-employed, pentru grupul de companii din care face parte Crossover.

„Nu a fost uşoară schimbarea mindsetului de a trece din statutul de angajat la o companie mare, multinaţională, cu renume global care avea şi sindicat, la a fi propriul meu angajat şi şef. Însă, odată făcut acest pas, nu am regretat niciodată. Am ajuns să pun bazele operaţiunilor în România şi apoi să dezvolt activitatea în multe alte ţări. Iubesc Crossover. Este copilul meu”, povesteşte Sorin Zaveliţa.

Spre deosebire de alte multinaţionale cu sediu în România, în cadrul Crossover, un dezvoltator de software câştigă de câteva ori mai mult. Însă, aici, 8 ore pe zi sunt 8 ore, nu 4, nu 5 şi nici 7 ore. În plus, ai nevoie de inteligenţă emotională pentru a comunica în mod eficient cu oameni din toate colţurile lumii şi din culturi diferite.

Dar provocarile profesionale sunt multe şi extrem de satisfăcătoare. „În primul rând, adoptăm rapid cele mai noi tehnologii din piaţa globală. Suntem de-a dreptul devoratori de tehnologie. Tot ce înseamnă start-up de tehnologie în Statele Unite ajunge imediat la urechile noastre”, punctează Sorin.

Şi nu în ultimul rând flexibilitatea muncii şi remuneraţia consistentă fac din Crossover o companie foarte greu de egalat. Pentru a exemplifica, Sorin ne spune despre planurile lui de vacanţă din această vară, când va pleca cu catamaranul pe Mediterana. „Înainte de pandemie, lucram mai intens de luni până joi la prânz şi aşa puteam pleca mai mereu în city breakuri de joi după amiază până marţi dimineaţa. La întoarcere este relativ uşor să bifezi cele 40 de ore săptămânale de marţi la prânz până vineri”, explică Sorin Zaveliţa.

Dacă vrei să afli mai multe despre Crossover, intră aici.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO