Info

Scapă pentru totdeauna de ochelari cu un implant de cristalin

Advertorial

Scapă pentru totdeauna de ochelari cu un implant de...

Autor: Publicitate

05.11.2024, 07:00 1294

Începând cam de la vârsta de 40 de ani, vederea începe un proces ireversibil de degradare. Cu timpul, deoarece ochii îmbătrânesc şi ei, cu toţii vom avea nevoie de ajutor pentru a vedea bine. În general, prima soluţie sunt ochelarii. Însă foarte mulţi pacienţi – în special cei care au suferit de miopie în tinereţe – vor descoperi că o singură pereche nu este de ajuns şi au nevoie de una pentru a vedea de aproape şi de o alta pentru a vedea la distanţă. Acest defect de vedere, des întâlnit la persoanele de peste 40-45 de ani, se numeşte presbiopie sau prezbitism.

Cauza presbiopiei este pierderea elasticităţii cristalinului, acea lentilă gelatinoasă responsabilă de focalizarea corectă a imaginilor pe retină. Atunci când cristalinul nu mai este îndeajuns de elastic, acesta nu mai poate focaliza corect la toate distanţele, iar pacientul are nevoie de ochelari şi pentru vederea de aproape, şi pentru cea la distanţă. Pentru o mare parte din pacienţi, nevoia de a avea în permanenţă minimum două perechi de ochelari, în funcţie de nevoie – de exemplu una pentru condusul maşinii, iar alta pentru cititul etichetelor de pe produse atunci când merg la cumpărături – înseamnă un inconvenient major.

Doar două soluţii după vârsta de 40 de ani: ochelari sau implant de cristalin

Din păcate, operaţiile cu laser pentru corectarea dioptriilor nu sunt recomandate persoanelor cu vârste de peste 40 de ani. Vârsta optimă pentru o operaţie laser de corectare a dioptriilor este undeva între 18 şi 30 de ani, atunci când dioptriile sunt stabilizate, iar operaţia poate da cele mai bune rezultate.

Pentru pacienţii de peste 40 de ani există, din fericire, o soluţie care este şi permanentă, şi convenabilă: înlocuirea pe cale chirurgicală a cristalinului îmbătrânit cu unul artificial.

În ultimii ani au fost dezvoltate cristaline trifocale (numite şi multifocale), care pot focaliza corect la toate distanţele. Pentru marea majoritate a pacienţilor, implantul de cristalin trifocal elimină definitiv nevoia de a purta ochelari, pentru tot restul vieţii.

Implantul de cristalin, o investiţie pe viaţă

Nevoia oamenilor de a scăpa definitiv de ochelari, mai ales la vârsta a treia, a dus la dezvoltarea unor cristaline trifocale special pentru pacienţii care nu suferă de cataractă, deşi acestea elimină şi cataracta, prin înlocuirea cristalinului natural, afectat de cataractă. Un cristalin modern rezolvă definitiv, pentru tot restul vieţii, şi defectele obişnuite de vedere, precum miopia, hipermetropia (dioptrii cu plus), presbiopia şi chiar astigmatismul, eliminând complet nevoia de a purta ochelari.

Operaţia durează doar 3 minute, fiind sigură şi nedureroasă

„Implantul de cristalin este una dintre cele mai sigure şi mai eficace intervenţii din sfera chirurgiei oculare”, spune dr. Teodor Holhoş, chirurg oftalmolog şi fondator al Reţelei de Clinici de Oftalmologie „Dr. Holhoş”. „Este o procedură de rutină în chirurgia oftalmologică, care durează circa 3 minute pentru fiecare ochi şi este nedureroasă. În clinicile noastre, realizez personal în fiecare an câteva mii de astfel de intervenţii, cu rezultate excelente.”

În această perioadă, persoanele care se gândesc să scape pentru totdeauna de ochelari cu ajutorul acestei operaţii au la dispoziţie o promoţie specială în reţeaua Clinicilor „Dr. Holhoş”, cu 15% reducere faţă de preţul întreg al intervenţiei, cu preţul cristalinului inclus. Cei interesaţi pot afla detalii şi îşi pot face o programare pentru consult preoperatoriu accesând acest link: https://www.drholhos.ro/vreauoperatiecristalin/.

La ce te poţi aştepta după operaţie

În general, rezultatul intervenţiei este recuperarea integrală a vederii, atât la distanţă şi de aproape, cât şi la distanţe intermediare. Din acest punct de vedere, implantul de cristalin este o investiţie pe viaţă, pacientul nemaiavând vreodată nevoie să poarte ochelari.

„Recuperarea postoperatorie este de obicei rapidă, fără a necesita precauţii speciale în afara celor obişnuite la operaţiile oftalmologice: păstrarea igienei ochiului operat, câteva zile de tratament cu picături şi aşa mai departe”, spune dr. Teodor Holhoş. „Bineînţeles, există şi excepţii, cum sunt persoanele cu dioptrii foarte mari. După operaţie, aceşti pacienţi vor purta însă o singură pereche de ochelari, cu dioptrii mult mai mici.”