Info

Simţi mereu că ţi-e foame? Iată 6 motive

Simţi mereu că ţi-e foame? Iată 6 motive

Autor: CSID.ro

20.10.2014, 11:52 484

Abia ai mâncat micul dejun dar deja te gândeşti la masa de prânz şi la ce bunătăţi ai putea să guşti.

Dar de ce se întâmplă acest lucru?

Se pare că creierul şi corpul nostru complotează pentru a ne face să credem că e ora mesei, deşi nu e nici pe aproape.

Iată 5 motive pentru care se întâmplă acest lucru:

Prea puţine ore de somn – cercetătorii de la Tubingen University din Germania şi Upsalla University din Suedia afirmă că lipsa de somn este în strânsă legătură cu senzaţia continuă de foame. Astfel, cu cât orele de somn sunt mai puţine, cu atât senzaţia de foame e mai intensă. Ca şi cum nu ar fi destul, atunci când somnul nu este suficient, corpul tău va cere alimente bogate în calorii şi carbohidraţi pentru a compensa lipsa de energie generată de odihnă.

Ai exagerat cu mâncarea cu o zi înainte – oamenii de ştiinţă nu au încă o explicaţie clară pentru acest fenomen dar nu este nici un dubiu în faptul că atunci când mergi la culcare suprasaturat, te trezeşti cu o senzaţie nemaipomenită de foame.

E foarte posibil ca acest lucru să fie cauzat şi de felul de mâncare pe care l-ai servit. De exemplu, dacă ai consumat produse cu mult amidon, este posibil să fi declanşat schimbări majore ale nivelului de zahăr din sânge, ceea ce te face să simţi că nu te-ai săturat.

Eşti în “acea perioadă a lunii”– majoritatea femeilor iau asta ca pe un mit însă există probe solide care susţin această teorie. În timpul menstruaţiei, producţia de progesteron creşte, provocându-ţi astfel atât senzaţia de foame, cât şi întregul disconfort din timpul acestei perioade.

Ai un obicei în a consuma sucuri carbogazoase dietetice – o băutură carbogazoasă fără calorii trimite creierului un mesaj greşit, şi anume „caloriile sunt pe drum”, apoi nici o asfel de substanţă nu apare. Acest lucru provoacă senzaţia de foame. Specialiştii nu au stabilit încă motivul exact pentru care se întâmplă asta dar, între timp, ar trebui totuşi să renunţi la acest obicei nesănătos. 

Mai multe detalii pe csid.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO