Info

VANTAGE TOWERS - Smart Business pentru Smart Home

ADVERTORIAL

VANTAGE TOWERS - Smart Business pentru Smart Home

Autor: Publicitate

13.04.2022, 14:00 102

Cum pot crea valoare investitorii şi dezvoltatorii imobiliari români, prin idei inteligente de digitalizare dedicate clienţilor

Aşteptările privind infrastructura digitală din casele şi apartamentele din România au crescut enorm în ultima vreme, atât din punctul de vedere al cumpărătorilor de imobile, cât şi al celor care doresc să închirieze. În ultimii doi ani în special, odată cu efectele generate de viaţa sub o pandemie globală, a devenit din ce în ce mai pronunţată dorinţa multor potenţiali cumpărători şi chiriaşi de a avea acces sporit la soluţii IOT inteligente acasă. Pentru că şi în România, munca de acasă şi şcoala online, de exemplu, devin din ce în ce mai mult parte din viaţa de zi cu zi şi nu doar datorită pandemiei.

În România, aceasta este o piaţă neexploatată suficient până acum de către antreprenorii din construcţii, dezvoltatorii imobiliari, designeri şi, nu în ultimul rând, de către investitori. Aceştia din urmă au dezvoltat recent un interes din ce în ce mai mare în a oferi clienţilor lor o acoperire semnificativ îmbunătăţită a reţelelor, în special în sectorul telecomunicaţiilor wireless.

Prin investiţiile proprii în îmbunătăţirea acoperirii interne, dezvoltatorii imobiliari sau constructorii, pot creşte substanţial valoarea proprietăţilor lor, fără a mai fi nevoiţi să aştepte o perioadă lungă de timp ca investiţiile să vină din partea operatorilor de reţele.

Aşteptările privind creşterea acoperirii doar prin prisma reţelelor exterioare ale operatorilor mobili aparţine gândirii investiţionale din trecut, având în vedere trendul dezvoltării actuale a tehnologiilor moderne şi factorul de creştere a valorii sectorului imobiliar. Pe lângă alimentarea standard cu energie şi apă, infrastructura de telecomunicaţii este astăzi un factor cheie a ceea ce reprezintă valoarea imobiliară modernă.

Astăzi, cei care doresc să cumpere proprietăţi sau să închirieze, optează din ce în ce mai mult pentru aplicaţii smart home, cum ar fi control vocal pentru sistemele de alimentare cu energie, sisteme audio integrate, conectivitate în garaje subterane sau celule inteligente indoor care să acopere clădiri întregi.

Plus-valoare pentru casele inteligente

Prin serviciile sale complete, începând de la instalarea de sisteme de antene distribuite, repeater-e, unităţi master şi soluţii tehnice specifice operatorilor de reţea, Vantage Towers este unul dintre liderii de piaţă din Europa în instalarea sistemelor radio-mobile pentru interior.

Oferta Vantage Towers variază de la proiectarea sistemului pentru o proprietate, la instalarea, punerea în funcţiune, coordonarea în sistem a operatorilor individuali de reţea, şi până la funcţionarea propriu-zisă a acestuia.

Dezvoltatorii imobiliari, de exemplu, pot alege între două soluţii disponibile:

Prima dintre soluţii o reprezintă cumpărarea individuală a sistemului şi folosirea serviciilor Vantage Towers pentru punerea în funcţiune şi operare. Costurile pentru această operaţiune pot fi ulterior transferate cu uşurinţă asupra preţului de cumpărare sau închiriere, reprezentând în final o creştere a valorii proprietăţii.

A doua soluţie este destul de asemănătoare. Aici, dezvoltatorii pot alege un model de leasing în care Vantage Towers îşi asumă toate investiţiile pentru un sistem radio-mobil intern, iar dezvoltatorii sau investitorii plătesc doar o taxă de utilizare, convenită contractual în termeni de durată şi valoare. Şi această solutie reprezintă în cele din urmă tot plus-valoare, ce va fi transmisă viitorilor cumpărători sau chiriaşi.

În funcţie de context, nevoia de acoperire mobilă poate aparea la interior, în zonele dificil accesibile (cum ar fi o parcare subterană sau o cameră tehnică), dar şi in exterior, de exemplu artere noi rutiere, căi de access sau parcuri nou priectate, indiferent de situaţie, Vantage Towers poate investi in infrastructură adaptată nevoilor dezvoltarorilor pentru a crea cadrul optim unei oexperienţe mobile complete necesară fiecarei comunitaţi şi poate acorda ulterior dreptul la conectivitate. Soluţiile Vantage Towers sunt versatile, adaptabile fiecarui operator mobil din piaţă şi compatibile cu o multitudine de proiecte, simple sau complexe, în interior sau în exteriorul clădirilor.    

Prin această ofertă, Vantage Towers se aliniază cerinţelor şi aşteptărilor moderne ale pieţei imobiliare din România, oferind dezvoltatorilor şi investitorilor posibilitatea de a creşte semnificativ valoarea proprietăţilor lor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO