Media & Advertising

Acest videoclip a fost vizionat de un miliard din cele şapte miliarde de oameni ai planetei

Acest videoclip a fost vizionat de un miliard din cele...

Autor: Adrian Cojocar

24.12.2012, 13:00 1932

Videoclipul melodiei “Gangnam Style” al cântăreţului sud-coreean de 34 de ani Park Jae-sang, cunoscut în lumea muzicii drept Psy, a stabilit un nou record pe platforma de videoclipuri YouTube, depăşind sâmbătă cifra de un miliard de vizionări.

Astăzi videoclipul, care este cel mai viral de pe internet, avea 1,034 miliarde de vizualizări şi se estimează că este accesat zilnic de circa 7 până la 10 milioane de persoane.

Cântăreţul, care înainte de lansarea acestui clip pe YouTube era practic un anonim, a încasat peste 2 milioane de dolari din vizualizările de pe YouTube şi se estimează că până la sfârşitul anului va încasa circa 8,1 milioane de dolari din publicitate. Până luna trecută melodia “Gangnam Style” a fost cumpărată de mai mult de 600.000 de oameni pe iTunes, fapt ce-l plasează pe primul loc în lume. Piesa a intrat în cartea Recordurilor cu peste 6,2 milioane de aprecieri “like-uri”.

Clipul este atât de popular încât chiar şi preşedintele american, Barack Obama, a mărturisit recent că a dansul acasă pe melodia lui Psy, care se aseamănă cu o simulare a acţiunii de a călări un cal. Totodată primarul Londrei, Boris Johnson, a recunoscut că a dansat pe aceeaşi melodie cu primul ministru, David Cameron.

În videoclip artistul parodiază stilul de viaţă din cel mai bogat cartier din Seul.

 

Vedeţi clipul aici :

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO