Media & Advertising

Afacerile scad chiar şi după ieşirea din insolvenţă: Diverta, afaceri de 4,2 mil. euro în primul semestru cu 23 de librării

Afacerile scad chiar şi după ieşirea din insolvenţă:...

Autor: Mirabela Tiron

12.07.2014, 10:43 329
Lanţul de librării Diverta, operat prin firma Blor Retail, a finalizat primul semestru din acest an cu o cifră de afaceri de 4,2 milioane de euro, în scădere cu 16% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, şi cu o suprafaţă de retail mai mică cu 30%, după închiderea mai multor magazine.
 
Lanţul mai cuprinde 23 de librării (şase dintre acestea fiind situate în Bucureşti) pe o suprafaţă totală de retail de 7.900 de metri pătraţi. În medie, fiecare librărie Diverta are o suprafaţă de circa 350 mp şi a generat în primul semestru încasări de 1.000 de euro pe zi, potrivit calculelor ZF. În 2010, înainte de-a intra în insolvenţă, lanţul opera  62 de librării pe o suprafaţă de 24.000 de metri pătraţi şi avea afaceri de 22 milioane de euro, după ce în 2008 reţeaua ajunsese la un rulaj de 48 de milioane de euro.
 
„La sfârşitul lui 2013, dat fiind bugetul mic alocat de ro­mâni dezvoltarii personale şi implicit produselor comer­cia­li­zate de Diverta, am fost nevoiti sa regândim inclusiv su­pra­fe­ţe­le alocate celor mai per­for­mante ma­gazine“,  spune Amalia Buliga, CEO al Diverta, care coor­do­nează o echipă de 205 anga­jaţi. Anul trecut re­tailerul a închis şase uni­tăţi şi a redus suprafeţele prin­cipa­lelor ma­gazine din Capitală. De la începutul acestui an, compania a închis alte două magazine, din Iaşi şi Ploieşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO