Media & Advertising

Avocaţii de la Wolf Theiss au asistat grupul francez Lagardère în vânzarea posturilor de radio deţinute în Europa de Est, inclusiv din România, într-o tranzacţie de 73 mil. euro

Avocaţii de la Wolf Theiss au asistat grupul francez...

Autor: Cristina Bellu

24.04.2018, 14:30 245

Casa de avocatură regională Wolf Theiss a acordat consultanţă juridică grupului francez de media şi publishing Lagardère cu privire la vânzarea posturilor sale de radio din Europa Centrala şi de Sud-Est, printre care şi Radio Virgin, Europa FM şi Vibe FM din România, într-o tranzacţie cotată la 73 milioane de euro.

„Este o tranzacţie etalon în industria de entertainment atat în România cât şi în regiunea noastră”, a menţionat Ileana Glodeanu, Partener şi Coordonator al Departamentului Corporate / M&A în cadrul biroului din Bucuresti al Wolf Theiss.

Lagardère a vandut catre Czech Media Invest participatiile in activele sale radio din Romania, Polonia, Republica Ceha si Slovacia. Tranzactia a fost prima dintr-o serie de cedari de active care fac parte din procesul de reorganizare strategica a companiei, anuntat in luna martie.

Pentru aceasta tranzacţie, Wolf Theiss a oferit consultanţă juridică vânzătorului în legătură cu toate aspectele tranzacţiei în România, Polonia, Republica Ceha şi Slovacia.

„Suntem incantati ca am oferit consultanta juridica pentru una dintre cele mai interesante tranzactii din ultimii ani de pe piata media din Europa Centrala si de Sud-Est. Proiectul a vizat patru tari si a inclus branduri radio puternice din toate acestea”, a declarat la rândul său Jacek Michalski, Partener si Coordonator al Departamentului Corporate / M&A in cadrul biroului din Varsovia al Wolf Theiss.

Echipa Wolf Theiss implicata in aceasta tranzactie i-a inclus in Romania pe avocatii Ileana Glodeanu (Partener), Mircea Ciocirlea (Avocat Senior), Luciana Tache (Avocat colaborator) si Costin Salaru (Avocat colaborator), in Varsovia pe Jacek Michalski (Partener), Joanna Wajdzik (Avocat Colaborator) si Anna Nowodworska (Avocat Colaborator), in Praga pe Jan Myska (Partener) si Martin Kolacek (Avocat Colaborator), iar in Bratislava pe Counsel Katarina Bielikova si Vladimira Rostarova (Avocat Colaborator).

Grupul Lagardère este lider global in domeniul editarii, productiei, difuzarii si distributiei de continut. Actiunile acestuia sunt listate la Bursa Euronext Paris.

Grupul Czech Media Invest, administrata de coproprietarul Daniel Křetínský, este unul dintre cele mai mari grupuri din Republica Ceha, detinand patru cotidiene si numeroase reviste si domenii online. Compania mai detine si doua tipografii si este lider in editarea de carti si distributia de presa. 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO