Media & Advertising

Ce puteţi citi în cel mai recent număr al revistei Business MAGAZIN

Ce puteţi citi în cel mai recent număr al revistei...

Autor: Ioana Matei

23.04.2019, 00:05 153

♦ În cel mai recent articol de copertă al Business MAGAZIN veţi putea citi despre „Povestea afacerii Dent Estet“: pornită cu o investiţie modestă într-un cabinet deschis la parterul unui bloc, compania Dent Estet s-a transformat în două decenii în liderul pieţei serviciilor stomatologice din România, cu venituri care au ajuns anul trecut la peste 47,5 milioane de lei.

♦ Au început prin a administra CV-urile celor aflaţi în căutarea unui loc de muncă, pentru a le vinde mai departe companiilor care au nevoie de noi angajaţi.

Astăzi au ajuns să gestioneze platforme complexe şi extrem de profitabile care, dincolo de sprijinul dat pentru ocuparea posturilor vacante, îi ajută pe candidaţi să se dezvolte profesional. Cine sunt marii jucători din piaţa de recrutare online şi care sunt tendinţele de pe piaţa muncii prin prisma activităţii de pe aceste platforme?

♦ Compania de consultanţă imobiliară JLL România a înregistrat în 2018 cel mai bun an, cu venituri de circa 11 milioane de euro. Care a fost motorul din spatele acestei creşteri şi ce aşteptări au reprezentanţii businessului în legătură cu viitorul pieţei locale de real estate?

♦ Dacă până acum una dintre principalele piedici legate de achiziţia unui autovehicul electric se referea la numărul redus de staţii de încărcare a acestora de pe piaţa locală, antreprenorul Dan Tudose speră ca într-un deceniu aproape fiecare curte a unei clădiri din Bucureşti să fie prevăzută cu o astfel de soluţie. Cât de realist este însă acest obiectiv?

♦ La o primă vedere, între păpuşile Barbie, o fabrică de mobilă şi panourile termoizolante folosite în construcţii nu există nicio legătură. Un italian stabilit în România a schimbat însă paradigma şi a devenit el însuşi elementul de legătură dintre cele trei domenii, aparent din lumi complet diferite. Care este povestea lui?

♦ Produs în Iugoslavia în 1972, „Valter apără Sarajevo“ este un film despre un lider al rezistenţei iugoslave contra forţelor de ocupaţie naziste în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. În Europa, mulţi s-ar putea să nu fi auzit de el, cu atât mai puţin să-l fi văzut. Însă în China, comunistă şi acum, filmul a creat un adevărat cult. Iar bosniacii şi sârbii profită din plin de acest lucru.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO