Media & Advertising

Ce puteţi citi în noua ediţie a revistei de afaceri Business Magazin

Ce puteţi citi în noua ediţie a revistei de afaceri...

Autor: Ioana Matei

19.12.2016, 00:04 50

Materialul de pe coperta revistei Business Magazin din această săptămână analizează evoluţia serviciilor digitale ale băncilor, care s-au transformat din alternative pentru sucursala tradiţională într-o prioritate pentru instituţiile financiare din toată lumea. Citându-l pe bancherul australian Brett King, transformarea poate fi descrisă astfel: „Banca nu va mai fi un loc în care te duci, ci o acţiune pe care o faci“. Cu un grad de penetrare de 5% a internet bankingului în rândul populaţiei, România se află pe ultimul loc din acest punct de vedere. Spre comparaţie, în Norvegia, ţara cu cea mai mare penetrare a internet bankingului din Europa, 90% din populaţie foloseşte astfel de servicii, potrivit statista.com. În acest context, Business Magazin prezintă abordarea celei mai puternice bănci din România din punctul de vedere al activelor în ce priveşte digitalizarea şi cine sunt şase dintre tinerii care gândesc strategia BCR în spaţiul virtual - Imanuela Negrişan, Alina ţopană, Gabriela Văduva, Cristian Mustaţă, Mihai Sandu şi Irina Mihailescu.

Unul dintre materialele retrospective prezentate în ultimul număr din Business Magazin al acestui an arată de ce în 2016, cumpărătorii de autoturisme au avut mai multe opţiuni ca oricând. Startul noutăţilor din industrie s-a dat în ianuarie la Detroit, iar pasionaţii de automobile au avut de ce să se bucure pe parcursul întregului an. Maşinile electrice câştigă tot mai mult teren şi foarte mulţi producători şi-au prezentat modelele electrice, însă tot maşinile pe benzină sau diesel au atras privirile.

Anul 2016 este şi unul dintre anii pe care cei mai mulţi dintre noi ar vrea să-i uite cât mai repede: conflicte externe, terorism, intrarea construcţiei europene într-o zonă de risc major, alegerea extremiştilor în funcţii de conducere; lucruri care păreau de neînchipuit în urmă cu 12 luni. De ce anul 2016 pare a fi regizat de Tarantino, veţi citi în retrospectiva pe internaţional publicată în cel mai recent număr al Business Magazin. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO