Media & Advertising

Ce puteţi citi în numărul din această săptămână al Business MAGAZIN

Ce puteţi citi în numărul din această săptămână...

Autor: Ioana Mihai-Andrei

02.04.2018, 00:04 42

♦ „Tăişul lamei GDPR se apropie“ este materialul de pe coperta Business MAGAZIN din această săptămână. Securitatea informaţiilor sensibile nu a reprezentat până acum un subiect de larg interes. Uneori, când datele personale au fost folosite abuziv, titlurile s-au regăsit în toate canalele de informare. Lucrurile se vor schimba însă radical pe 25 mai, atunci când noul Regulamentul General privind Protecţia Datelor Personale va intra în vigoare. Şi asta pentru că nerespectarea regulilor se poate traduce în amenzi de zeci de milioane de euro.

Scandalul Cambridge-Analytica a scos la iveală faptul că reţeaua de socializare Facebook accesa şi copia lista telefoanelor efectuate de utilizatori sau chiar a mesajelor trimise de aceştia. Datele a peste 50 de milioane de utilizatori ar fi fost folosite în scopuri pentru care aceştia nu ştiau că şi-ar fi dat vreodată acceptul, aşa cum ar fi manipularea intenţiei de vot în cadrul alegerilor din Statele Unite. Nu este, desigur, prima oară când aflăm că giganţi din domeniul tehnologiei - ca Google, Apple sau Twitter - sunt acuzaţi că accesează sau permit altor aplicaţii să acceseze date confidenţiale; protestul pare a fi însă mai virulent de această dată, culminând cu mişcarea #deletefacebook. Printre cei care s-au alăturat este şi Elon Musk, care a şters paginile companiilor pe care le deţine (Tesla şi SpaceX) de pe reţeaua de socializare.

♦ În căutarea forţei de muncă, companiile trebuie să se lupte pentru a angaja oameni şi pentru a-i păstra, de aceea firmele sunt dispuse să ofere, pe lângă salariu, mai multe beneficii. Pentru ca acest proces să fie mai fluid, multe companii apelează la platforme precum benefitonline.ro, prin intermediul căruia angajaţii îşi pot alege ce beneficii vor. Care sunt preferinţele corporatiştilor din acest punct de vedere, arată Business MAGAZIN.

♦ Mai mult de două milioane de europeni lucrează în alte state membre ale UE decât ale lor pe salarii, cu program de muncă şi stres fizic pe care localnicii nu le-ar accepta. Toate acestea pentru ca angajatorul lor să-şi reducă costurile, conform unui articol din această săptămână din Business MAGAZIN.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO